ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 817 φορές

Αντώνης Παπατζίκος: "Αφήνουμε ένα παραθυράκι για μεταγραφή"

Στον soccerpractor μίλησε ο προπονητής της Βέροιας, Αντώνης Παπατζίκος, ο Ημαθιώτης τεχνικός που έχει προσφέρει στη “Βασίλισσα” του Βορρά και ως παίκτης. 

Ο Παπατζίκος, που πέρυσι οδήγησε την Αλεξάνδρεια σε άνοδο, ενώ παλιότερα θήτευσε στα επιτελεία των Αγροτικού Αστέρα, ΠΑΟ Κουφαλίων και Ρόδου, “τρέχει” ένα απαιτητικό πρότζεκτ, προσαρμογής των αρκετών νεαρών παικτών στο περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού στη Γ΄ Εθνική, έργο που δυσχεραίνει η δυσκολία του ομίλου, αλλά και το “βάρος” της φανέλας στη συγκεκριμένη ιστορική και... απαιτητική πάντα ομάδα. 

Ο Παπατζίκος αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρώτη νίκη με τη Νίκη Ευκαρπίας στο πρωτάθλημα (2-1 με ανατροπή, μεσολάβησε ο αποκλεισμός της Τετάρτης στο Κύπελλο από την Αλεξάνδρεια), την κυριακάτικη νέα “μάχη” εντός με τη Χανιώτη, την ανάγκη ενίσχυσης, τόσο τώρα, όσο και τον Γενάρη, αλλά και τη σταθερότητα στο πλάνο τριετίας που έχει εκπονήσει ο πρόεδρος Αγάπιος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του, ακόμα και αν δε κρατηθούν φέτος οι Βεροιώτες στη Γ΄ Εθνική. 

Ο τεχνικός της Βέροιας ξεκαθάρισε οτι στόχος είναι η σωτηρία, ενώ χαρακτήρισε ως όπλα της ομάδας τα νιάτα, τον ενθουσιασμό, τα τρεξίματα και τη φυσική κατάσταση, με την απειρία σταδιακά να υπερκαλύπτεται μέσα από τα ματς. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το πρόσφατο πρώτο τρίποντο με ανατροπή επί της Νίκης Ευκαρπίας: “Με τη Νίκη Ευκαρπίας μπήκαμε καλά στο δεύτερο μέρος, διεκδικήσαμε πράγματα, κερδίσαμε μονομαχίες και είχαμε πάθος. Όπως και καλή κυκλοφορία και συνεργασίες. Μπορούμε να χτίσουμε στην πρώτη νίκη και να αποκτάμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, των σερί αγώνων, να ωριμάσουμε αγωνιστικά”.

Για το ματς με τη Χανιώτη εντός: “Ελπίζουμε να διεκδικήσουμε πράγματα από το ματς με Χανιώτη, την Κυριακή πάλι εντός. Να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν και πολλές αλλαγές την Τετάρτη στο Κύπελλο”.

Για τα ατού της “Βασίλισσας” του Βορρά στη φετινή δύσκολη και ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού στην πορεία προέκυψε η Γ΄ Εθνική ως κατηγορία, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό για το τοπικό: “Ατού μας είναι τα νιάτα, η νεανικότητα, η δίψα για διάκριση. Τα πολλά τρεξίματα, η καλή φυσική κατάσταση, από το νεαρό της ηλικίας στη μεγάλη πλειοψηφία του ρόστερ. Ενδεικτικό οτι το ματς με την Ευκαρπία το γυρίσαμε μετά το 75΄. Όσο μένουμε στο παιχνίδι, τότε μπορούμε να χτυπήσουμε. Πρέπει να μη δεχόμαστε γρήγορα γκολ και πέφτει νωρίς η ψυχολογία μας. Είναι παιδιά που ίσως δεν έχουν την εμπειρία, την προσωπικότητα και διαχειρίζονται πιο δύσκολα τη συναισθηματική τους κατάσταση, ειδικά όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ. Σταδιακά αυτό ίσως βελτιωθεί μέσα από το ματς”.

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης: “Περιμένουμε άμεσα έκδοση δελτίου στον Ζε Εσονό, που μπορεί να δώσει λύσεις στο κέντρο και την άμυνα. 'Ήταν πέρυσι στη Σούπερ Λιγκ 2 με τη Βέροια, ξέρει την πόλη και την ιδιοσυγκρασία της ομάδας. Μεταγραφές θα γίνουν κυρίως τον Γενάρη, αλλά και τώρα αφήνουμε ένα παραθυράκι, κυρίως για μεσοεπιθετική προσθήκη, για να μας δώσει ποιότητα, σε περίπτωση που βρεθεί κάτι ως την Τρίτη, που λήγουν οι μεταγραφές”.

Για το βασικό στόχο στους Βεροιώτες φέτος: “Προσπαθούμε να μεταδώσουμε την κεντρική ιδέα της Βέροιας, είναι μια ομάδα που πάντα έπαιζε για τη νίκη, με κάθε αντίπαλο. Στόχος είναι η παραμονή, να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ο πρόεδρος έχει ανακοινώσει το πλάνο τριετίας, θα το ακολουθήσει είτε η ομάδα παραμείνει, είτε υποβιβαστεί. Θέλει υπομονή, στήριξη, από τον κόσμο, τους χρειαζόμαστε και εννοείται οτι δεχόμαστε και την κριτική. Ένας λόγος παραπάνω για στήριξη είναι οτι το 95% της ομάδας είναι Βεροιώτες, όπως και όλο το τεχνικό τιμ. Εκτός από τους δυο Καμερουνέζους και τον Καντιμοίρη, που είναι Ροδίτης, αλλά ήταν έξι χρόνια παίκτης της Βέροιας και μένει χρόνια στην πόλη, πλέον λογίζεται ως... δικός μας”.