ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δήμαρχε βάλε επιτέλους την σφραγίδα σου

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ"

Oι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν. Ο νυν Δήμαρχος της Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μετά από 9ετή θητεία στο τιμόνι του Δήμου, επανεξελέγη με το υψηλότατο ποσοστό του 58,52%. Γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες τον εμπιστεύονται και περιμένουν ακόμα περισσότερα από αυτά που ήδη έγιναν.

Μέσα σ΄ αυτά τα εννιά χρόνια, η αλήθεια είναι, πως το βασικότερο που έγινε, είναι το οικονομικό νοικοκύρεμα του, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μεγάλα εμπνευσμένα έργα.

Αυτό το σχεδόν 59% των πολιτών που τον ψήφισε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αυξάνει τις απαιτήσεις τους, αλλά και τις υποχρεώσεις του Δημάρχου απέναντί τους.

Δεν φτάνουν πλέον οι μικροεπεμβάσεις και κάποιες λύσεις ως προς την  καθημερινότητα τους, αλλά ζητούν  ΟΡΑΜΑ. Κάτι, που καθ΄ ομολογία των περισσοτέρων, δεν φάνηκε μέσα από τις εξαγγελίες και την παρουσίαση του νέου προγράμματος για την επόμενη πενταετία.

Είναι πολλές οι ανοιχτές πληγές του Δήμου. Παράλληλα όμως είναι πάρα πολλά τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Αυτά οφείλει να υλοποιήσει ο συνδυασμός του κ. Βοργιαζίδη,  με μπροστάρη τον ίδιο, και οπωσδήποτε συνεπικουρούμενος από την αντιπεριφέρεια και τις παρατάξεις  της αντιπολίτευσης.

Ζούμε σε έναν τόπο που το…σήμα κατατεθέν του είναι το νερό και κατά συνέπεια το πράσινο.

Δυστυχώς οι άστοχες παρεμβάσεις στις δυο μεγάλες πλατείες της πόλης τις μετέτρεψαν σε χώρους τσιμέντου. Ούτε νερό, ούτε πράσινο, ούτε δένδρα.

Αυτό το ποτάμι ο Τριπόταμος, που η πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών δεν γνωρίζει πως υπάρχει, σχεδόν στο κέντρο της πόλης, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί. Όλοι γνωρίζουν πως δεν είναι εύκολο, γιατί χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, πολλές μελέτες και γενικά πολλή δουλειά. Μαζί και τα παραποταμάκια του στις γειτονιές, που κάποτε έδιναν πλούτο στους κατοίκους, με τις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν αξιοποιώντας την δωρεάν ενέργειά του.

Αξιοποίηση του Αλιάκμονα, σε συνδυασμό με τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ που διαθέτει το Βέρμιο και το χιονοδρομικό μας κέντρο. 

Νέες αναπλάσεις. Με πρώτη την πλατεία Ωρολογίου. Τοποθέτηση οπωσδήποτε ενός Πύργου σαν αυτόν που γκρεμίσαμε, ελαφρά τη καρδία. (Αυτό είναι λαϊκή απαίτηση πλέον και όχι μόνο επιθυμία). Να φυτευτούν δέντρα που υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή μας και ευδοκιμούν, πράσινο και λουλούδια. Ένωση με το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, κατασκευή τουαλετών και ανάδειξη του κτιρίου των παλιών δικαστηρίων.

Όχι ένα, ένα ξεχωριστά. Αλλά ως ένα και μοναδικό έργο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω και περισσότερα.

Ριζική αλλαγή στην αρχιτεκτονική τοπίου στο πάρκο της Ελιάς (και όχι πλατεία Ελιάς όπως άρχισαν να το ονομάζουν λόγω της μορφής του).

Αναφέρει στο πρόγραμμά του ο κ. Βοργιαζίδης την ανάπτυξη του τουρισμού, που ναι, μπορούμε να την έχουμε. Αλλά πώς;

Χωρίς υποδομές;

Απαραίτητος λοιπόν ο μόνιμος χώρος στάθμευσης των λεωφορείων έξω από την πόλη. Και φυσικά χώρους στάθμευσης για τα ΙΧ. Αύξηση του αριθμού των κλινών ώστε οι τουρίστες που έρχονται να μην είναι περαστικοί, έχοντας ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη , αλλά να γίνει βάση η Βέροια με επισκέψεις σε Βεργίνα, Σέλι, την ίδια την πόλη μας, τα Μοναστήρια μας, κοκ.

Εκείνο το πολύτιμο αρχείο του εμβληματικού καθηγητή Νίκου Μουτσόπουλου που σαπίζει, γιατί δεν αναδεικνύεται; Πρόκειται για τους κόπους και τη γνώση ενός ανθρώπου αναγνωρισμένου ως έναν από τους καλύτερους του τόπου μας. Το Μουσείο Εκπαίδευσης; Το Λαογραφικό Μουσείο με ό,τι καλύτερο είχαν και πρόσφεραν οι κάτοικοι της Βέροιας;

Η ανάδειξη της παλιάς ιστορικής πόλης και κατά κύριο λόγο της Κεντρικής, που με λίγες παρεμβάσεις στα μικρά και μονοόροφα κτήρια μπορεί να αποκτήσει το χρώμα που είχαν κάποτε τα καταστήματά της. Δύναται άνετα να συνδυαστεί περίπατος από εκεί, που θα οδηγεί Παλιά Μητρόπολη και μέσω της οδού Σοφού, προς τη γέφυρα Καραχμέτ, την εβραϊκή συνοικία, την φυσική ομορφιά της περιοχής της Μπαρμπούτας και από εκεί πλατεία Ωρολογίου, Τζαμί ή Παύλειο και τα στενά της Κυριώτισσας…

Αυτά, ενδεικτικά μόνο για το τι μπορεί να γίνει. Απαραίτητη είναι βέβαια η χρηματική βοήθεια ευεργετών, που σίγουρα θα ανταποκριθούν, η αξιοποίηση προγραμμάτων και η στοχευμένη πειθώ προς τον εθελοντισμό, με ζωντανό παράδειγμα ασφαλώς τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Από όλες τις παρατάξεις!

Αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα όραμα για το Δήμο μας.

Γι΄ αυτό Δήμαρχε προχώρα με …φόρα, όπως θα έλεγε και…  κάποια!

Δείξε τόλμη, θάρρος, αποφασιστικότητα, θέληση, δυναμικότητα (επιδείχτηκαν σε μικρό βαθμό πριν) και ξεκίνα!

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έχεις την αμέριστη βοήθεια των πολιτών. Αυτών που σου έδωσαν μετά από 9 χρόνια διακυβέρνησης το ασύλληπτο ποσοστό του 58,52.

Περιμένουν να γίνει το όραμα πραγματικότητα….

Η «ΒΕΡΟΙΑ»