ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1041 φορές

Πολλαετίδης: "Πάμε να βελτιώσουμε τη Βέροια ατομικά και ομαδικά"

Στον soccerpractor μίλησε ο τεχνικός της Βέροιας, Γιάννης Πολλαετίδης, που διαδέχτηκε πριν δυο αγωνιστικές τον Αντώνη Παπατζίκο στον πάγκο της ιστορικής ομάδας. 

Ο Καλαμαριώτης τεχνικός αναφέρθηκε στη νίκη ψυχολογίας με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, στο κρίσιμο ματς που έπεται την Κυριακή, στη Δράμα με τη Δόξα, έναν ακόμα ιστορικό αντίπαλο που παλεύει για τη σωτηρία και την εν γένει φετινή προσπάθεια στη “Βασίλισσα” του Βορρά. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το τρίποντο ελπίδας και αναρρίχησης με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, πρώτο επί θητείας Πολλαετίδη και δεύτερο συνολικά, με σαφώς βελτιωμένη εικόνα, αλλά και το πόσο θα βοηθήσει στο εξής: “Αυτή η νίκη κρίθηκε στη δύναμη, το θέλαμε μάλλον πιο πολύ το παιχνίδι, λόγω της βαθμολογικής θέσης μας. Δουλέψαμε για τη νίκη, τη χρειαζόμασταν και τα καταφέραμε. Κλειδί ήταν αποφασιστικότητα και πείσμα. Τώρα το πόσο θα βοηθήσει, θα φανεί στην πορεία. Είναι νωρίς, μακρύς ο δρόμος. Είναι μαραθώνιος. Δε σημαίνει κάτι μια νίκη. Μπορεί να σημαίνει πολλά εντέλει, μπορεί και τίποτα, αλλά σίγουρα δεν αρκεί”.

Για την κρισιμότητα των 5 επόμενων ματς ως τη διακοπή και τις ανακατατάξεις του ρόστερ τον Γενάρη, σαφώς δύσκολων αγώνων (εκτός με Δόξα Δράμας, Καβάλα, Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και εντός με Νέστο Χρυσούπολης και Θερμαϊκό Θέρμης, με το νέο έτος έρχεται θεωρητικά η ομαλοποίηση): “Πράγματι, αυτά τα 5 ματς ως τη διακοπή των εορτών θα κρίνουν αρκετά και θα καθορίσουν πολλά. Τόσο για το πως θα κινηθούμε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά και την εν γένει πορεία μας, το πού θα τερματίσουμε στο φινάλε της διαδρομής. Οπότε είναι κρίσιμος ο επόμενος μήνας και το κλειδί στην προσπάθειά μας είναι να μη μεγαλώσει η διαφορά από τη 10άδα των θέσεων σωτηρίας, που είναι 7 βαθμοί, αλλά αντίθετα, να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε και σταδιακά να τη μειώσουμε και να την καλύψουμε”.

Για το αν ήδη άρχισε να εκπονείται μεταγραφικό πλάνο ενίσχυσης, για να μη χαθεί χρόνος και ευκαιρίες σε 5 εβδομάδες που ανοίγει επίσημα το... παράθυρο για προσθήκες: “Είναι νωρίς να λέμε για ενισχύσεις. Προέχουν αυτοί οι αγώνες, για να πάρουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Άλλωστε, με αυτό το ρόστερ πορευόμαστε ως τότε. Μετά θα γίνει η ανασυγκρότηση και η αναθεώρηση”.

Για το κυριακάτικο παιχνίδι εκτός έδρας με τη Δόξα Δράμας, που φαντάζει ως διπλής αξίας, με βασικό ανταγωνιστή για τον ίδιο στόχο: “Είναι πιο δύσκολο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, σε σχέση με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, παρότι ο αντίπαλος είναι πιο χαμηλά συγκριτικά στη βαθμολογία. Είμαστε ισόβαθμοι μεταξύ μας και παίζουμε εκτός έδρας. Και η Δόξα είναι σε δύσκολη θέση, έχει και την πίεση του κόσμου της να διαχειριστεί. Πρέπει να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι θετικό, είναι έξτρα κίνητρο. Και η Δόξα είναι ιστορική ομάδα, με βαριά φανέλα όπως και εμείς. Θα παλέψουμε για το καλύτερο”.

Για το πού θα κριθεί η σωτηρία: “Στην έναρξη του β΄ γύρου ίσως έχουμε εικόνα για το ενδεχόμενο όριο βαθμών. Για εμάς είναι οδηγός η νίκη με τη Μηχανιώνα, γενικά για τη συνέχεια και βάσει εμφάνισης, ενώ θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο, στο μέτρο του δυνατού. Η σωτηρία προϋποθέτει αξιοποίηση της έδρας, ενώ σημαντικό θα είναι και το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες στο β΄ γύρο, που κρύβει εκπλήξεις. Για παράδειγμα, ο Νέστος Χρυσούπολης, που πέρυσι άρχισε άσχημα και ενισχύθηκε πολύ το χειμώνα, έκανε στο προηγούμενο πρωτάθλημα μια... τρελή πορεία με το νέο έτος, αλλά δεν είναι εύκολο να το κάνουν όλοι και κάθε χρόνο, ούτε να έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα στον τελικό απολογισμό. Οπότε, νοοτροπία μας είναι αγώνα με τον αγώνα, δεν έχουμε την πολυτέλεια υπολογισμών και να φανταζόμαστε βαθμούς στη συγκομιδή μας”.

Για τη φετινή φιλοσοφία στους Ημαθιώτες: “Είναι πολύ νεανικό το ρόστερ μας, πλην λίγων εξαιρέσεων, αυτό δεν αμφισβητείται. Πάμε να βελτιώσουμε ατομικά τους παίκτες και μετά τη συνολική ομαδική εικόνα, ώστε να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, με μεγαλύτερη συχνότητα και συνέπεια. Σε κάθε περίπτωση, είναι κέρδος για τη Βέροια η παραγωγή νέων παικτών, η ανάδειξη και η αξιοποίησή τους. Παιδιά που παίζουν πρώτη φορά σε εθνικές κατηγορίες, φορώντας βαριά φανέλα σε ιστορική ομάδα και θα ήταν ευχής έργο να προχωρήσουν αρκετά από αυτά. Να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο, αφού υπάρχει ταλέντο και ενθουσιασμός, κίνητρα και φιλοδοξίες. Μακάρι να συνδυαστεί αυτό με την επίτευξη των ομαδικών στόχων της Βέροιας”.

πηγή: soccerpractor.blogspot.com