ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη ιστορικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ημαθίας που κατασκευάστηκε το 1962!

Μέχρι πριν δύο δεκαετίες το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ημαθίας που κατασκευάστηκε το 1962 πραγματοποιούσε κανονικά δρομολόγια. Σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψει στο σταθμό των λεωφορείων ΚΤΕΛ Μακεδονία σε έναν νέο ρόλο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Μακεδονίας, Γιάννης Λάμπρου μιλώντας στο thestival.gr, “ήταν δύσκολο να βρεθεί ένα λεωφορείο σε τόσο καλή κατάσταση, ώστε να μπορεί να αναπαλαιωθεί και να έχουμε το αυθεντικό όχημα“.

Το πλαίσιο του λεωφορείου είναι της Mercedes, ενώ το αμάξωμά του φτιάχτηκε στην Αθήνα από την ΒΙΑΜΑΞ που εκπροσωπούσε τότε την εταιρεία στην Ελλάδα. Η αναπαλαίωση του τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του οχήματος διήρκησε τέσσερις μήνες και πραγματοποιήθηκε από το αμαξοποιίο του Αναστάση Τσομπανούδη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο έλεγχος και η επιδιόρθωση των μηχανικών και των ηλεκτρολογικών του έγινε από συνεργεία οχημάτων.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ τόνισε ότι πέρα από την λειτουργία του λεωφορείου ως έκθεμα για τουρίστες, σχολεία μαθητές και όποιον άλλον θέλει να το επισκεφτεί, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκδηλώσεις των ΚΤΕΛ, στα συνέδρια, αλλά και οπουδήποτε αλλού το ζητήσουν.

“Το λεωφορείο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως έκθεμα, η παρουσίαση του θα είναι έτοιμη στο σταθμό των ΚΤΕΛ σε περίπου 15 μέρες. Στο σημείο που θα τοποθετηθεί, θα αλλαχτεί το δάπεδο, θα τοποθετηθεί σταντ με φωτογραφίες και σχόλια για την εξέλιξη του λεωφορείου στα υπεραστικά, τηλεόραση που θα προβάλλει βίντεο και μια πινακίδα με την αναγραφή “Ταξιδεύουμε μαζί”, με το σκεπτικό ότι είτε ταξιδεύουμε στο χρόνο είτε ταξιδεύουμε στα ΚΤΕΛ στην εξέλιξη τους” ανέφερε ο κ. Λάμπρου.

Περισσότερες φωτογραφίες...