ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Όλα για τη… μάνα Σαλονίκη!

Ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης για τον οποίο πιέζουν οι τοπικές αρχές και πολιτικοί παράγοντες της συμπρωτεύουσας να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υλοποίησης, θα διαθέτει 3 γραμμές που καλύπτουν σημαντικό τμήμα της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας και παλιές εγκαταλελειμμένες γραμμές. 

Ουσιαστικά μαζί με την μελλοντική επέκταση του Μετρό προς τα Δυτικά, θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν μεγάλο μέρος των μετακινήσεων που σήμερα γίνονται μέσω λεωφορειακών γραμμών αποτελώντας μέρος του μελλοντικού συστήματος μεταφορών της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά προβλέπεται η λειτουργία 16 σταθμών που δημιουργούν ένα συνεκτικό δίκτυο σταθερής τροχιάς και προβλέπονται 3 γραμμές, ωστόσο μέσω του διαγωνισμού μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις για τη βέλτιστη λειτουργία και απόδοση του. Η προμελέτη (που ενδέχεται να τροποποιηθεί) προβλέπει ως Γραμμή 1: Ν.Σ.Σταθμός-Σίνδος και Γραμμή 2: Λιμάνι Θεσσαλονίκης-Διαβατά ενώ η Γραμμή 3 σχεδόν στο σύνολό της σε νέα χάραξη στο τμήμα Λαγκαδά-Επτανήσου.

Γιατί να μην γίνει ο προαστιακός μέχρι και Βέροια και πιο πέρα; Όπως στην Αθήνα που φτάνει μέχρι Κόρινθο. Δυστυχώς όμως όλα γίνονται για τη …μάνα Σαλονίκη!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (23/9/24)