ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1223 φορές

Αήττητη στην Κρήτη η ΒΕΡΟΙΑ, 2-2 με Εργοτέλη

Ένα ακόμη πολύτιμο βαθμό απέσπασε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά ισάριθμες κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς, με τέρματα των Καλτσά, Μπεν και να φύγει για τρίτη φορά φέτος αήττητη από την Κρήτη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικές βλέψεις στον αγωνιστικό χώρο και στο 9’ ο Εργοτέλης είχε την πρώτη του απειλητική επίσκεψη στα Βεροιώτικα καρέ όταν ο Λυκογιάννης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Γιουσούφ μόνος του πήγε να πιάσει κεφαλιά-ψαράκι αλλά έκανε χέρι.

Τρία λεπτά αργότερα οι «κυανέρυθροι» απάντησαν χάνοντας τεράστια ευκαιρία, με τον Μπεν να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του αλλά να νικιέται από τον Τσέρνι, ενώ στην επαναφορά της μπάλας οι Καλτσάς και Μπαλάφας δεν κατάφεραν να στείλουν από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα!

Και σα να μην έφτανε αυτό, στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με συρτό σουτ του Χαλκιαδάκη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έγραψε τοι 1-0 για τον Εργοτέλη!

Οι παίκτες του Γκρανέρο δεν το έβαλαν κάτω και στο 17’ έφεραν το ματς στα ίσια με τον Καλτσά, ο οποίος με εκπληκτικό δεξί φαλτσαριστό απ' ευθείας φάουλ από την αριστερή γωνία της περιοχής νίκησε τον Τσέρνι στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό του παραθυράκι!

Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες (ιδιαίτερα τη «Βασίλισσα») να έχουν αρκετά μεσοαμυντικά προβλήματα και τον Εργοτέλη να τα εκμεταλλεύεται, φτάνοντας με ευκολία στην περιοχή του Καντιμοίρη.

Στο 20’ το πολύ καλό σουτ του Χαλκιαδάκη έξω από την περιοχή έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, ενώ στο 30’ ο γκολκίπερ της «Βασίλισσας» μπλόκαρε την κεφαλιά του Νόσκοβιτς.

Τελικά οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν στο 38’ όταν ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε στη βεροιώτικη περιοχή μετά από κεφαλιά-πάσα του Χαντί, απέφυγε τον Καταλά και πλάσαρε τον Καντιμοίρη, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι και τον Γιουσούφ στην επαναφορά να γράφει με κοντινό σουτ το 2-1!

Στο δεύτερο μέρος ο Γκρανέρο έκανε πιο επιθετικό το σχήμα, με τους «κυανέρυθρους» να κυνηγάνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά να παρουσιάζουν και αρκετά κενά στη μεσοαμυντική γραμμή.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν στο 55’ ο Χαντί έκανε από αριστερά τη σέντρα και ο Γιουσούφ με επιβλητικό άλμα και κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη!
Πέντε λεπτά αργότερα οι Βεροιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Λυκογιάννης απέκρουσε με το χέρι τη μπάλα σε σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεση εύστοχα ο Μπεν ισοφαρίζοντας εκ νέου το παιχνίδι (2-2)!

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αναζητούν το νικητήριο τέρμα, με τους παίκτες του Γκρανέρο να έχουν την κατοχή και να είναι πιο επικίνδυνοι στις επισκέψεις τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ των γηπεδούχων.

Από την πλευρά τους οι Κρητικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 86’ λίγο έλλειψε να σκοράρουν αλλά η κεφαλιά του Παμλίδη κατέληξε λίγο άουτ.

Το σφύριγμα του διαιτητή Λιαχούδη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2 και τους Βεροιώτες να φεύγουν αρκετά ικανοποιημένοι, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, από τον ένα βαθμό.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ, Γκέντσογλου, Χαντί (72’ Βλαχοδήμος), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Νόσκοβιτς (78’ Παμλίδης).

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Καλί, Μπατιόν, Καταλά, Μπαλάφας (41’ λ.τ. Γεωργιάδης), Ντουμίτρου, Μπεν (82’ Βεργώνης), Καλτσάς, Κάμπορα (54’ Μπαργκάν).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «Κ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10/11…