ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1009 φορές

Καλτσάς: «Σεμνοί και... όπου μας βγάλει»

Μαγική, είναι η πορεία της ΒΕΡΟΙΑΣ μέχρι στιγμής στην σεζόν, με την «Βασίλισσα του Βορρά» να αποτελεί μία από τις μεγάλες εκπλήξεις και να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, μετά από 9 αγωνιστικές. 

Εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της, ο Νίκος Καλτσάς, βασικός σε όλους τους αγώνες και με 3 γκολ ήδη, μιλάει στο gazzetta.gr για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του, την δύσκολη συνέχεια και τους στόχους της ΒΕΡΟΙΑΣ, που πρέπει να παραμείνει προσγειωμένη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. 

Η ΒΕΡΟΙΑ πραγματοποιεί μία... τρελή πορεία. Πως το βιώνεται μέσα στην ομάδα και κατά πόσο το πιστεύατε όλο αυτό το καλοκαίρι; 

Σίγουρα, η ομάδα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη στο πρωτάθλημα και φυσικά, αυτό μας κάνει χαρούμενος που συμμετέχουμε σε αυτό. Ήρθε ένας νέος τεχνικός, κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία και δουλέψαμε σκληρά. Επίσης, ήρθαν παίκτες με εμπειρίες, που μας βοήθησαν πάρα πολύ. 

Πάντα ξεκινάς με φιλοδοξίες την σεζόν, αλλά αυτό δεν μπορούμε να πούμε πως το περιμέναμε και απόλυτα. Το θέμα είναι να κρατήσουμε αυτή τη διάθεση και να συνεχίσουμε έτσι με πολύ δουλειά. Να μην... πέσουμε στην πορεία, να κρατηθούμε στον ίδιο ρυθμό. 

Ποιο πιστεύεις πως είναι το... κλειδί για αυτή την επιτυχία; Ποιο είναι το μυστικό; 

Το μεγαλύτερο όπλο μας, κατά την γνώμη μου, είναι η ομαδικότητα και η ομοιογένεια που παρουσιάζουμε. Υπάρχει ένα κλίμα οικογένειας, που κάνει την διαφορά. Παρόλο που το ρόστερ είναι πολύ μεγάλο, είμαστε 36 παίκτες, όμως τα αποδυτήρια είναι μία γροθιά. 

Βέβαια, αυτό από μόνο του δε φτάνει. Όπως είπα, μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τα έμπειρα παιδιά που ήρθαν, πρόσθεσαν ποιότητα στην ομάδα. Υπάρχει λοιπόν, ένα πολύ αξιόλογο υλικό, με έναν ικανό καθοδηγητή και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Έτσι ήρθαν τα καλά αποτελέσματα. 

Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε; Έχει την δυνατότητα να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό η ΒΕΡΟΙΑ; 

Αυτό που κάναμε εμείς από την αρχή του πρωταθλήματος, ήταν να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε ίσως βήμα βήμα οδηγηθούμε ακόμα πιο ψηλά. 

Παρόλα αυτά, εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Στόχος ήταν και παραμένει η γρήγορη παραμονή. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, είμαστε σε καλό δρόμο και όταν φτάσουμε εκεί θα δούμε όλα τα υπόλοιπα. 

Το πρωτάθλημα, άλλωστε, έχει πολύ μέλλον ακόμα. Είμαστε στην αρχή και πρέπει να παραμένουμε προσγειωμένοι. Βλέπουμε πως υπάρχουν ομάδες που τώρα αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό, όπως π.χ. Ο Παναιτωλικός που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και τα πράγματα θα είναι δύσκολα. 

Με μόλις 9 παιχνίδια, έχεις βρει 3 φορές δίχτυα και θες ακόμα μία για να ισοφαρίσεις το ρεκόρ σου στην Α' Εθνική. Πως νιώθεις γι αυτό; 

Ωραία είναι τα ρεκόρ, αλλά για την στατιστική. Δεν πρέπει να τους δίνουμε μεγάλη σημασία. Αυτό που μετράει είναι η ομάδα, όσο... κλισέ κι αν ακούγεται. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Μέσα από το σύνολο θα αναδειχθούν όλοι και αυτό που μετράει πάνω από όλα, είναι να φτάσει η ΒΕΡΟΙΑ στους στόχους της. Χρειάζεται, λοιπόν, συγκέντρωση και πολύ δουλειά, για να πάει η ομάδα καλά, να πετύχει τους στόχους της και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. 

Υπάρχει ακόμα μία διακοπή στο πρωτάθλημα. Φοβάσαι μήπως επηρεάσει αρνητικά τη ομάδα; 

Σίγουρα, αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Είναι η 3η φορά που έχουμε διακοπή μέσα σε 9 αγωνιστικές, είναι υπερβολικό. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Εμείς τώρα, καλούμαστε να δουλέψουμε και να παραμείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, για να μην χάσουμε ότι... χτίσαμε. Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος αγώνας, με μία ομάδα δυνατή, την Καλλονή και θέλει προσοχή. 

Θέλω να ελπίζω, πως δεν θα μας επηρεάσει η αποχή, ευτυχώς τώρα είναι μόνο για μία αγωνιστική, όχι όπως την προηγούμενη φορά. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή, αυτός ξέρει τι πρέπει να γίνει. Θα δώσουμε το 100% και ελπίζω να επιστρέψουμε, όχι απλά ίδιοι, αλλά και ακόμα καλύτεροι μετά την διακοπή.