ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1258 φορές

«Ψυχάρες» οι Βεροιώτες, με 10 παίκτες πήραν βαθμό στην Κομοτηνή!

Αήττητη έφυγε από την Κομοτηνή η ΒΕΡΟΙΑ, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον τοπικό Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Το ματς έγινε σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τη «Βασίλισσα» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του 90λέπτου και να παίρνει δίκαια το 1-1 στο φινάλε με «χρυσό» σκόρερ τον Καλτσά!

Αγωνιστικά, η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε καλύτερα και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4’ όταν ο Καλτσάς έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά για τον Μπεν, όμως πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί του Πανθρακικού.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, στην πρώτη δική τους καλή φάση στον αγώνα ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Ήταν το 10ο λεπτό όταν ο Κάσες βγήκε πολύ ωραία από δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ με παράλληλη μπαλιά στον Τζάνη, που από κοντά δεν αστόχησε γράφοντας το 1-0!

Το τέρμα αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Πανθρακικού και στο 14’ έχασαν μία ακόμη ευκαιρία, όταν ο Ντιγκινί σούταρε δυνατά από το ημικύκλιο αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε με γροθιές.

Οι βεροιώτικη άμυνα συνέχισε να προβληματίζει και στο 20’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μία ακόμη φάση, όταν ο Καντιμοίρης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Τσουμάνη, ενώ στην επαναφορά ο Τζάνης δεν μπόρεσε να εκτελέσει υπό την πίεση του Όστοϊτς στη μικρή περιοχή. Στο 31’ νέα απειλή για την εστία της «Βασίλισσας», με τον Τζάνη να εκτελεί απευθείας φάουλ αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη.

Η απάντηση των «κυανέρυθρων» ήρθε στο 34’ όταν μετά από απόκρουση των αμυντικών του Πανθρακικού, η μπάλα έφτασε στον Βεργώνη, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής την έστειλε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Οι Βεροιώτες, που μετά το μισάωρο άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, απείλησαν εκ νέου στο 37’ όταν ο Καλτσάς βρέθηκε στην περιοχή αλλά πριν προλάβει να σουτάρει ανακόπηκε σωτήρια από τον Ποτουρίδη.

Στο 44’ νέα καλή ευκαιρία για τη «Βασίλισσα», όταν το ωραίο σουτ που επιχείρησε ο Μπεν στην κίνηση με το αριστερό, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, με τους Βεροιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 49’ ο Βεργώνης με καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 52’ οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Παπαγεωργίου μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού! 

Στο 62’ ο Ντουμίτρου προσπάθησε να κάνει εντυπωσιακό ψαλίδι μετά από λάθος απόκρουση του Παπαγεωργίου, αλλά βρήκε αέρα και έχασε την ευκαιρία!

Στο 72’ ήταν η σειρά του Πανθρακικού να απειλήσει, όταν ο Ντιγκινί με εκπληκτικό σόλο απέφυγε Μπατιόν και Καλί αλλά μόνος του απέναντι στον Καντιμοίρη έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Γκιγέρμο από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια!

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Ραούλ Μπράβο αποβλήθηκε γιατί κλώτσησε τον Μπαϊκαρά σε μια διεκδίκηση της μπάλας!

Ο Πανθρακικός πλέον έβρισκε πολλούς κενούς χώρους, μιας και η ΒΕΡΟΙΑ αγωνιζόταν με 3 παίκτες πίσω (Όστοϊτς, Μπατιόν, Καλί) και στο 86’ λίγο έλλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το τετ-α-τετ του Μεχία!

Οι «κυανέρυθροι» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση! Ο Μπεν απέφυγε από δεξιά με όμορφη προσπάθεια τον Χρήστου και έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Καλτσά, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη γράφοντας το τελικό 1-1!

Ο διαιτητής Ιωαννίδης έπαιξε έδρα, ενώ με λίγα λάθη ήταν οι βοηθοί του Μπαλτάς και Φαντόπουλος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (46’ Χρήστου), Κάσες (40’ λ.τ. Γκιγέρμο), Παπαγεωργίου, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Λαδάκης (90'+ Αράμπα), Ποτουρίδης.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν (68’ λ.τ. Σέντρικ), Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοϊτς, Βεργώνης, Μπατιόν, Παυλίδης (59’ Μπαργκάν), Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (79’ Κάμπορα).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 22/12…