ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1856 φορές

Καλτσάς: «Καλύτερο για μένα να πάω σε άλλη ομάδα»

Η ΒΕΡΟΙΑ είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι αναμφισβήτητα και ο αρχηγός της Νίκος Καλτσάς. Ο μεσοεπιθετικός της «Βασίλισσας του Βορρά» είναι μια από τις «παλιοσειρές» καθώς έχει συμπληρώσει πλέον οκτώ χρόνια στην ομάδα ενώ αν και μόλις 24 χρονών θεωρείται από τους πιο έμπειρους παίκτες της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο sdna.gr ο Βεροιώτης μεσοεπιθετικός δήλωσε:

-Βαθμολογικά φαίνεται ότι διανύετε την καλύτερη σας χρονιά. Είναι όντως η κορυφαία σεζόν τα τελευταία χρόνια για την ομάδα σας;

«Πιστεύω ότι η ΒΕΡΟΙΑ διανύει μια πάρα πολύ καλή χρονιά, από κει και πέρα δεν παύει οι στόχοι να είναι υψηλοί. Εμείς θα κοιτάζουμε όλα τα παιχνίδια για το καλύτερο αποτέλεσμα». 

-Παλαιότερα είχες δηλώσει ότι θέλεις να συνεχίσεις την καριέρα σου κάπου αλλού. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ομάδα στην οποία θα ήθελες να αγωνιστείς;
«Αυτή τη στιγμή περνάω μια αρκετά καλή χρονιά, δημιουργική για μένα . Σίγουρα όμως έχω τη φιλοδοξία να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να πάω σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα αλλιώς ίσως στο εξωτερικό».

-Έχει γίνει όντως κρούση για να πας στην ΑΕΚ;
«Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Δεν έχω μιλήσει επίσημα. Υπάρχουν όμως κάποιες συζητήσει και επαφές. Με παρακολουθεί η ομάδα. Θα περιμένουμε αυτόν το μήνα να δούμε αν θα υπάρξει κάτι επίσημο. Αν δεν υπάρξει ίσως το καλοκαίρι που θα είμαι και ελεύθερος να γίνει μεταγραφή στην ΑΕΚ».

-Εάν γίνει η μεταγραφή στην ΑΕΚ πιστεύεις ότι μπορείς να σταθείς σε μια ομάδα που έρχεται του χρόνου να πρωταγωνιστήσει στα σαλόνια της Super League;
«Σίγουρα όταν πηγαίνεις σε ένα μεγάλο σύλλογο δεν σταματάς την προσπάθεια γιατί κι εκεί θα έχει αρκετά καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θα συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά για να πιάσεις τους στόχους σου . Πάντα όταν πας σε μια καινούργια ομάδα στόχος είναι να ενταχτείς στο σύνολο και στη συνέχεια να καθιερωθείς στην εντεκάδα. Και φυσικά ο απώτερος στόχος είναι να καταξιωθείς σε αυτό το σύλλογο».

-Υπάρχουν δημοσιεύματα που σε θέλουν να βρίσκεσαι και στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού…
«Άκουσα ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν γνωρίζω κάτι επίσημα».

-Δεν σκέφτεσαι καθόλου το ενδεχόμενο να παραμείνεις στη ΒΕΡΟΙΑ;
«Μετά από 8 χρόνια συνεχόμενα στη ΒΕΡΟΙΑ και ενώ έχω αγωνιστεί με την ομάδα σε όλες τις κατηγορίες, σίγουρα δεν θα μπορούσα να πω ότι θέλω να φύγω, αλλά πιστεύω πως αυτή τη στιγμή καλύτερο για μένα είναι να προχωρήσω σε κάποια άλλη ομάδα και να βρεθώ σε κάποια αλλά αποδυτήρια».

-Για σένα τι θα μετρήσει περισσότερο όταν φύγεις από τη ΒΕΡΟΙΑ η καλή οικονομική πρόταση που θα έρθει ή οι προοπτικές της ομάδος η όποια σε θέλει;
«Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή καλύτερο για την καριέρα μου είναι η προοπτική σε μια πιο μεγάλη ομάδα και όχι τόσο το οικονομικό. Το οικονομικό ναι μεν σου εξασφαλίζει μια πιο άνετη ζωή αλλά και οι στόχοι της ομάδας και οι προσδοκίες είναι πιο σημαντικές».

-Το να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα είναι τιμή αλλά και βάρος ταυτόχρονα; 
«Ένας αρχηγός δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο να φορά το περιβραχιόνιο, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει μέσα στα αποδυτήρια. Είναι αρκετά βαρύ να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα πόσο μάλλον όταν είσαι 23-24 χρονών. Από κει και πέρα προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ, να είμαι όσο πιο τυπικός γίνεται με όλους και με τον προπονητή και όλα τα στελέχη για να κρατώ τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια».

-Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για όσα συμβαίνουν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα; Νιώθεις ανασφάλεια από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί;
«Ναι είναι δύσκολο κομμάτι αυτό . Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την διακοπή του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι αυτό δεν είναι καλό για τις ομάδες και για τους ποδοσφαιριστές να βγαίνουν εκτός ρυθμού. Τώρα αυτά είναι θέματα των προέδρων και των μεγαλομετόχων των ομάδων, οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να μπουν σε αυτές τις διαφορές, Πιστεύω ότι πρέπει να τα λύσουν μεταξύ τους, να τα βάλουν όλα κάτω για να πάει πιο μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο γατί υπάρχει ποιότητα στο αγωνιστικό κομμάτι. Από κει και πρέπει να κάνουν οι ίδιοι κάτι για να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πιο ψηλά».

-Πώς θα περιέγραφες τον προπονητή σου Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο;
«Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με προπονητή από την Ισπανία. Είναι αρκετά κάλος έχει καλά στοιχειά, προσπαθεί να είναι επικοινωνιακός μαζί μας. Από κει και πέρα ότι κατευθύνσεις μας δίνει για τα παιχνίδια προσπαθούμε να τα αφομοιώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και πιστεύω ότι μέχρι στιγμής το έχουμε κάνει αρκετά καλά. Τώρα μένει να δούμε στη συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε».

-Πιστεύεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις μια θέση στην εθνική ομάδα τώρα που ξανακτίζεται ή πιστεύεις ότι στην εθνική υπάρχει χώρος μόνο από μεγάλες ομάδες;
«Δεν θα έλεγα ότι η εθνική είναι μόνο για παίκτες από μεγάλες ομάδες. Ο προπονητής πρέπει να δημιουργεί στην εθνική ένα σύνολο το οποίο να έχει και νέους και έμπειρους παίκτες. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να φορέσει το εθνόσημο, από κει και πέρα δεν το βάζεις κάτω, συνεχίζεις την δουλεία και προσπαθείς μέχρι να φτάσεις στην υλοποίηση του ονείρου».

-Πες μας πως ξεκίνησες να παίζεις μπάλα…
«Ήταν ποδοσφαιριστής ο πατέρας μου. Είχε παίξει αρκετά χρόνια στην α εθνική τότε και από μικρός ξεκίνησα να παίζω κι εγώ μπάλα . Σιγά σιγά ξεκίνησα σε κάποιες ακαδημίες της ΒΕΡΟΙΑΣ, στην πορεία μεταπήδησα στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ στις μικρές ομάδες και μετά από δυο χρόνια έγινα επαγγελματίας. Έτσι μπήκα στο ποδόσφαιρο». 

-Η Βέροια είναι μια μικρή πόλη με περιορισμένες επιλογές για κάθε είδους διασκέδαση. Εσένα πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
«Έχω αρκετούς φίλους στη Βέροια. Προσπαθώ όμως να περνώ αρκετό χρόνο στο σπίτι γιατί έτσι κλειστή όπως είναι η κοινωνία εκεί, αν κάνεις κάποια πράγματα που δεν είναι «σωστά», μεταφέρονται. Προσπαθώ να περνώ όσο πιο ήρεμα γίνεται ».