ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 981 φορές

Πήρε τον βαθμό, μπορούσε και τη νίκη στην Ξάνθη η ΒΕΡΟΙΑ

Πολύτιμο βαθμό πήρε η ΒΕΡΟΙΑ στην δύσκολη έδρα της Ξάνθης, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την τοπική Skoda στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς!

Οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να πάρουν και τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από πολύ νωρίς (30’) με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη, όμως πλήρωσαν από τη μία τα τραγικά αμυντικά λάθη στα οποία υπέπεσαν και από την άλλη την επιθετική αστοχία τους.

Ο Χοσέ Γκρανέρο ξεκίνησε τον αγώνα με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε απέναντι στην Καλλονή. Ο Καντιμοίρης κάθισε κάτω από τα δοκάρι, δεξί μπακ ο Μαλόν, αριστερό ο Αμαραντίδης, σέντερ μπακ οι Βέρτζος και Μπράβο. Οι Βεργώνης και Μπατιόν αμυντικά χαφ, ο Καλτσάς στο δεξί άκρο, ο Μπαργκάν στο αριστερό και ο Παυλίδης πίσω από τον Μπεν.

Η «Βασίλισσα» μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους και δύο φορές ανησύχησαν τον Καντιμοίρη.

Στο 5’ μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη από δεξιά, ο Κλέιτον ολομόναχος στη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ νέα σέντρα του Μπαξεβανίδη, με τον Καπετάνο από καλή θέση να μην κάνει καλό κοντρόλ και να χάνει την ευκαιρία.

Σιγά σιγά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και πιέζοντας περισσότερο την Βεροιώτικη εστία.

Στο 19’ ο Βάλτερ έστρωσε στον Παπαστεριανό που σούταρε από το ημικύκλιο αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καπετάνος πέτυχε γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η Ξάνθη συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 22’ μετά από φάουλ του Λουσέρο και κακή έξοδο του Καντιμοίρη, ο Ομπόντο έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά, ενώ στο 26’ πολύ καλή προσπάθεια και σέντρα του Βάλτερ από δεξιά για τον Καπετάνο που ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μαλόν!

Με την συμπλήρωση 30 λεπτών τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες! Ο Μπεν ετοιμάστηκε να εκτελέσει φάουλ, με τον Μπαξεβανίδη να βγαίνει νωρίτερα από το τείχος και να δέχεται δικαιολογημένα την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο!

Κάτι που η ΒΕΡΟΙΑ εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 35’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Καλτσάς έβγαλε από δεξιά «συστημένη» σέντρα για τον Μπεν και αυτός με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη!

Ωστόσο η χαρά των «κυανέρυθρων» δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Κλέιτον από αριστερά βρήκε με μπαλιά ακριβείας στην καρδιά της Βεροιώτικης άμυνας τον Καπετάνο, ο οποίος εντελώς αφύλαχτος με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μέσα, γράφοντας το 1-1!

Το ματς από εκεί και πέρα έγινε… ρώσικη ρουλέτα, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος.

Ο Γκρανέρο έκανε γρήγορα την πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας στο 38’ τον Αμαραντίδη που ήταν κακός με τον Σιρίλ Καλί και περνώντας στα αριστερά τον Ραούλ Μπράβο.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στη ΒΕΡΟΙΑ, όταν στο 43’ ο Παυλίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Βάλτερ και πήρε πάνω του τη φάση φτάνοντας λίγο έξω από την περιοχή, με το σουτ του όμως να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σε αργό τέμπο, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιφυλακτικά περιμένοντας η μία τις κινήσεις της άλλης.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και προήλθε πάλι από στημένη φάση, με τον Λισγάρα στο 53’ να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά τον Ραούλ Μπράβο να απομακρύνει πριν η φάση γίνει επικίνδυνη.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ξανθιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ και μάλιστα παίζοντας με παίκτη λιγότερο! Η άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ εκτέθηκε σε άλλη μια στημένη φάση, με τον Λουσέρο να εκτελεί το κόρνερ, τον Καντιμοίρη και τους αμυντικούς να αδρανούν και τον Γούτα να έρχεται με φόρα και από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά να γράφει το 2-1 για την Ξάνθη!

Η απάντηση της «Βασίλισσας» ωστόσο ήταν άμεση, αφού στο 60’ έφερε το ματς στα ίσια! Ο Μπεν εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από το τείχος και ο Καλτσάς ίσα που την άγγιξε στη μικρή περιοχή για να της αλλάξει την πορεία και να τη στείλει στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 2-2!!

Στο 63’ οι Βεροιώτες λίγο έλλειψε να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Παυλίδης δεν μπόρεσε να νικήσει από θέση τετ-α-τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 67’ ο Λισγάρας απέκρουσε με τα πόδια την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Καλτσά κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Στο 70’ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή και πάλι από στημένη φάση, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον ο Λισγάρας έπιασε χωρίς ιδιαίτερη πίεση την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει πάνω - κάτω, με τη ΒΕΡΟΙΑ να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου, όταν μετά από σέντρα του Παυλίδη από δεξιά ο Κάμπορα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Γούτας απέκρουσε με το κεφάλι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς στα δίχτυα!

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα (ακολούθησαν δύο σουτ του Μπαργκάν μέσα από την περιοχή που έφυγαν άουτ) με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Θάνο (Γρεβενών) να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λουσέρο (84’ λ.τ. Μπέλιτς), Βάλτερ (59’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (44’ Σολτάνι), Λισγάρας.

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης (38’ Καλί / 74’ λ.τ. Όστοϊτς), Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος (64’ Κάμπορα), Μπατιόν, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπαργκάν, Παυλίδης, Μπεν.