ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1062 φορές

Επιστροφή στα τρίποντα για τη "Βασίλισσα", 4-1 τον Ο.Φ.Η.

Επιστροφή στις επιτυχίες για τη «Βασίλισσα του βορρά», η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο 2015 επικρατώντας με 4-1 του Ο.Φ.Η. στο Δημοτικό στάδιο, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι παίκτες του Χοσέ Γκρανέρο, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο και παίζοντας με περίσσιο πάθος, έφτασαν απόλυτα δίκαια στο πολύτιμο τρίποντο και διατηρήθηκαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βλέποντας πλέον με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δύο τέρματα για τους «κυανέρυθρους» πέτυχε ο Μοχάμεντ Μπεν (18’ πέν., 59’) και από ένα οι Παυλίδης (38’), Καλτσάς (39’), ενώ το μοναδικό τέρμα των φιλοξενουμένων σημείωσε ο Μακρής στο 37'.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό, με τέσσερα γκολ, δύο πέναλτι και μία αποβολή! Η «Βασίλισσα» μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλη εστία για την επίτευξη ενός τέρματος.

Στο 4’ ο Λόρια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια διαδοχικά σουτ των γηπεδούχων, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καλτσάς με όμορφη παράλληλη μπαλιά από δεξιά βρήκε τον Μπεν που πετάχτηκε, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς αναπήδησε μπροστά του!

Οι Βεροιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 8’ ο Μπεν έχασε τετ-α-τετ αλλά ο Αμπάρκιολης σταμάτησε τη φάση καταλογίζοντας φάουλ υπέρ της «Βασίλισσας» στο ημικύκλιο. Το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Καλτσάς αλλά ο μπλόκαρε σταθερά ο Λόρια.

Στο 10’ ο Ο.Φ.Η. είχε την πρώτη του καλή στιγμή όταν ο Τζορτζ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στην περιοχή, πήγε να βγάλει στον Ροβίθη που ήταν μόνος του αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.

Στο 11’ νέα ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Μπεν να είναι σε πολύ καλή θέση στην περιοχή αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ με το αριστερό μετά από γύρισμα του Μπαργκάν!

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε λίγα λεπτά αργότερα. Ήταν το 17’ όταν ο Μπαργκάν ανατράπηκε από τον Κουτσιανικούλη μέσα στην περιοχή και ο Αμπάρκιολης που ήταν κοντά υπέδειξε χωρίς δισταγμό το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεν, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λόρια και γράφοντας το 1-0!

Η ομάδα του Γκρανέρο συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και να παίζει στο μισό γήπεδο τον Ο.Φ.Η. και στο 21’ η σέντρα - σουτ του Μπεν από δεξιά αποκρούστηκε από τον Λόρια, ενώ δύο λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά του Καλτσά κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 29’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα ακόμη πέναλτι, όταν μετά από γύρισμα του Καλτσά από δεξιά, ο Τριποτσέρης αλλοίωσε την πορεία της μπάλας πριν βρεθεί σε πλεονεκτική θέση ο Μπεν. Ωστόσο ο Μπαργκάν που ανέλαβε να το εκτελέσει έκανε κακό χτύπημα με τον Λόρια να μπλοκάρει τη μπάλα και τη ΒΕΡΟΙΑ να χάνει την ευκαιρία για το 2-0.

Στην συγκεκριμένη φάση οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Τριποτσέρης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Αμπάρκιολη και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια!

Οι Βεροιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 32’ το σουτ του Ραούλ Μπράβο πέρασε άουτ, ενώ στο 33’ ο Λόρια απέκρουσε το γύρισμα του Καλτσά προ του Μπαργκάν.

Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των «κυανέρυθρων». Ήταν ο Μακρής που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από φάουλ του Λαμπρόπουλου από αριστερά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη για το 1-1!

Η αντίδραση των γηπεδούχων ωστόσο ήταν κάτι περισσότερο από άμεση, αφού μέσα σε ένα δίλεπτο πέτυχε άλλα δύο τέρματα και ουσιαστικά κλείδωσε από νωρίς τη νίκη της!

Στο 38’ ο Βεργώνης γύρισε ωραία στην περιοχή και ο Παυλίδης από κοντά με δύσκολη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια για το 2-1, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπεν μπήκε από δεξιά και σούταρε, ο Λόρια απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Καλτσάς δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-1! Αυτό ήταν το 10ο γκολ του Βεροιώτης μεσοεπιθετικού, ο οποίος έπιασε τον Μήτρογλου στην κορυφή των σκόρερ της Σούπερ Λιγκ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με τη «Βασίλισσα» να κλείνει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και να ψάχνει ένα ακόμη τέρμα.

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη έγινε στο 58’ όταν ο Μπαργκάν βρήκε ωραία με μπροστινή μπαλιά τον Μπεν και αυτός από πλάγια θέση σούταρε στην αγκαλιά του Λόρια.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν τέσσερα τα τέρματά τους. Ήταν ο Παυλίδης που έβγαλε με εκπληκτική μπαλιά τον Μπεν μόνο με τον Λόρια και ο Γάλλος επιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ο.Φ.Η. γράφοντας το 4-1!

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη «Βασίλισσα» να κάνει οικονομία δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας και του αγώνα Κυπέλλου της Τρίτης (20/01) με τον Πανιώνιο, ενώ τους φιλοξενούμενους να αποδέχονται την ήττα προσπαθώντας να κρατήσουν το σκορ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Η μοναδική καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Εσπάρθα στο 84’ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Λόρια, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αμπάρκιολη να βρίσκει τους Βεροιώτες να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο 2015!

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπατιόν, Βεργώνης (70’ Άρτσε), Καλτσάς (76’ Εσπάρθα), Μπαργκάν (61’ Κάμπορα), Παυλίδης, Μπεν.

Ο.Φ.Η. (Ν. Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46’ Κάλαϊτζιτς), Τζόρτζ (68’ Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56’ Μανιδάκης), Στάθης, Φαζός, Μακρής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 19/01…