ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 860 φορές

Πετούσε αετό η ΒΕΡΟΙΑ (4-1) στα Γιάννινα!

Νέα βαριά ήττα γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ, αυτή τη φορά στα Γιάννινα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με κατεβασμένα τα χέρια από τον γηπεδούχο ΠΑΣ με σκορ 4-1, έχοντας ένα εφιαλτικό πρώτο 35λεπτο στο οποίο δέχθηκαν και τα τέσσερα τέρματα!

Με άμυνα που θύμιζε περισσότερο… ερασιτεχνική ομάδα, οι Βεροιώτες παραδόθηκαν αμαχητί στους Γιαννιώτες και απόλυτα δίκαια γνώρισαν τον διασυρμό, ενώ όταν ξύπνησαν ήταν πολύ αργά!

Αγωνιστικά, ο Χοσέ Γκρανέρο παρέταξε ανεξήγητα την ομάδα του με ιδιαιτερα αμυντικό σχήμα, έχοντας τερματοφύλακα τον Καντιμοίρη, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μαλόν, στο αριστερό τον Αμαραντίδη και με τρία στόπερ, τους Όστοϊτς, Μαραγκό, Ραούλ Μπράβο.

Στο κέντρο αγωνίστηκε ο Βεργώνης, με τους Καλτσά και Μπεν ως ακραίους μεσοεπιθετικούς, τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Τάτο σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον εξαιρετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» και μόλις στο 3’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν το σουτ του Τσουκαλά αποκρούστηκε από τον Καντιμοίρη.

Η υπεροχή του ΠΑΣ καρποφόρησε στο 8ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Τσάβεζ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καντιμοίρη που δεν μπόρεσε να διώξει μακριά, με τον Τσουκαλά να βγαίνει πρώτος στη μπάλα και να γράφει από κοντά το 1-0.

Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και στο 15’ διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Μανιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να σημειώνει εξ επαφής το 2-0!

Τρία λεπτά αργότερα ο Τζημόπουλος αποτελείωσε την πρώην ομάδα του, όταν με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς έγραψε το 3-0!

Ο Γκρανέρο, βλέποντας την τραγική εικόνα της ομάδας του, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, περνώντας τον Μαραγκό δίπλα από τον Βεργώνη, αλλά ούτε και αυτή η αλλαγή κατάφερε να αλλάξει δραματικά την εικόνα της «Βασίλισσας».

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και στο 28’ ο Τσάβεζ βγήκε ολομόναχος από δεξιά, πάσαρε στον Κοροβέση που καθυστέρησε να σουτάρει και τελικά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια από τα τέσσερα μέτρα!

Δύο λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τους Τζημόπουλο και Μανιά να μη μπορούν να βρουν τη μπάλα από κοντά μετά από κόρνερ!

Η εικόνα αποσύνθεσης στην άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ συνεχίστηκε και στο 35’ οι Γιαννιώτες έκαναν τέσσερα τα τέρματά τους και πάλι με τον Θέμη Τζημόπουλο, ο οποίος με προβολή μετά από φάουλ και πάλι του Ίλιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη!

Οι «κυανέρυθροι» στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησαν να περισώσουν την τιμή και την υπόληψη της ομάδας και στο 44’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία όταν μετά από απόκρουση του Βελλίδη ο Μαραγκός έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Τελικά, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η «Βασίλισσα» κατάφερε να μειώσει το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Μπεν από δεξιά, ο Βεργώνης με προβολή από πλάγια θέση σημείωσε το 4-1!

Στην επανάληψη οι Βεροιώρτες ξεκίνησαν με μια αλλαγή, καθώς την θέση του Αμαραντίδη πήρε ο Βάσκες.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος, με τον Τσάβεζ στο 47’ να αφήνει ωραία για τον Μανιά, ο οποίος από πολύ κοντά νικήθηκε από τον Καντιμοίρη!

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γκρανέρο προσπάθησε να πιέσει, με τους παίκτες της όμως να μη μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία των γηπεδούχων, δυσκολευόμενοι και από τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Στο 73’ το σουτ του Ντουμίτρου από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη, ενώ στο 80’ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το απευθείας φάουλ του Μπεν.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου να βρίσκει τον ΠΑΣ νικητή με το ευρύ 4-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (77’ Χαρίσης), Τσάβεζ (70’ Ακόστα), Μανιάς (83’ Γιάκος), Ίλιτς.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης (46’ Βάσκες), Ραούλ Μπράβο, Όστοϊτς, Μαραγκός, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπεν, Τάτος (65’ Κάμπορα), Ναζλίδης (63’ Ντουμίτρου).