ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1086 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Κατέθεσε ο Λαναρής, την Τρίτη η απόφαση

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Super League βρέθηκαν την Πέμπτη 5/2 η ΠΑΕ Εργοτέλης και η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, προκειμένου να απολογηθούν ως κατηγορούμενες για πιθανή χειραγώγηση των αγώνων Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 (18/10, 7η αγ.), Ολυμπιακός-ΒΕΡΟΙΑ 3-0 (20/9, 4η αγ.) και ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ 4-1 (26/10, 8η αγ.) που χαρακτηρίστηκαν ύποπτοι από τους ηττημένους των αγώνων αυτών, βάσει σχετικής έκθεσης που απέστειλε στη χώρα μας η UEFA.

Για λογαριασμό της «Βασίλισσας» κατέθεσε ως μάρτυρας ο γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής, ο οποίος είπε τα εξής:

«Το 3-0 είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα βάσει της δυναμικότητας των δύο ομάδων. Βάσει της εικόνας μας μέχρι τότε, βέβαια, δεν είναι φυσιολογικό, αλλά είναι σύνηθες αποτέλεσμα. Εμείς κατεβήκαμε με την καλύτερή μας ενδεκάδα. Το 1-0 έγινε με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε απ’ όλους. Το 2-0 έγινε στο 89’. Ο Μπενίτες είναι 22 χρονών και είχε αντίπαλο τον Μπράβο που είναι 34. Ο Μπράβο ήταν ήδη κουρασμένος και είναι και στην κατιούσα της καριέρας του. Δεν μπορούσε να προλάβει τον αντίπαλό του.

Στο γκολ του Κασάμι στις καθυστερήσεις δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά των αμυντικών. Αν ο Καντιμοίρης είχε σκοπό να δεχτεί επίτηδες γκολ, είχε πολλές άλλες ευκαιρίες νωρίτερα. Είχε αποκρούσει και ένα τετ-α-τετ του Μήτρογλου. Θα μπορούσε να δεχτεί τότε γκολ. Είναι κρίμα να αμαυρώνεται έτσι το όνομά του.

Οι παίκτες μας πήγαν γενικά καλά, δεν είχαμε παράπονο από την απόδοσή τους. Μέχρι το 89’ κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα μάτια. Τα γκολ για να γίνει το 3-0 μπήκαν στο 89’ και στο 92’. Αν είχε στηθεί το ματς θα περίμεναν μέχρι τότε για να μπουν τα γκολ;

Για το ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ 4-1, ο ΠΑΟΚ τότε ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα. Παίξαμε πιο επιθετικά σε εκείνο το παιχνίδι και το πληρώσαμε».

Ο δικηγόρος της ΒΕΡΟΙΑΣ, Άρης Μαστρογιάννης, τόνισε από την πλευρά του:

«Πρέπει να δείτε το βίντεο για να δείτε τις αποκρούσεις του Καντιμοίρη. Προηγουμένως είχε αποκρούσει τετ-α-τετ.

Η έκθεση δεν στηρίζεται, όχι σε γεγονότα, αλλά ούτε καν σε κρίσεις. Πώς ανέβαινε το στοίχημα μετά το 65’ αφού δεν έμπαινε γκολ; Πώς θα θεωρήσουμε ότι ο Μπράβο και ο Καντιμοίρης είχαν κάποιο σκοπό; Δεν θεμελιώνεται κανένας σκοπός. Μόνο κακό κάνουν αυτές οι εκθέσεις.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ, η έκθεση επικαλείται ως πηγή έναν «ανεξάρτητο Έλληνα ανταποκριτή» και αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες της ΒΕΡΟΙΑΣ και του ΠΑΟΚ είναι στενοί φίλοι και ότι αυτό ενισχύει τις υποψίες. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

Αν υπάρχουν στοιχεία να ληφθούν υπόψη. Αλλά όχι να μιλάμε για «φτωχή αμυντική επίδοση» και να επικαλούμαστε σχέσεις ιδιοκτητών».

Ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας που επίσης εκπροσώπησε τη ΒΕΡΟΙΑ, πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια γενικόλογη και αόριστη πιθανολόγηση. Η έκθεση συντάσσεται από μια ιδιωτική εταιρία. Η κάθε στοιχηματική εταιρία έχει λόγο να θεωρηθεί ένας αγώνας χειραγωγημένος γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα πληρώσει τους παίκτες.   Καμία έκθεση που να κέρδισαν οι εταιρίες δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Όταν οι εταιρίες κερδίζουν, τότε είναι όλα καλώς καμωμένα. Αν δεν είχε μπει το γκολ στο 92’ για να γίνει το 3-0, τότε οι παίκτες του στοιχήματος… φυλακή και η εταιρία… πάρτι!

Δεν μπορούμε να είμαστε κάθε φορά έρμαιο των στοιχηματικών που θέλουν να κερδίσουν. Και μάλιστα με φυσιολογικά αποτελέσματα και σκορ. Τα περί «φτωχής αμυντικής απόδοσης» είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Για το Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3, η έκθεση αναφέρει ότι υπήρξε έντονος στοιχηματισμός μετά το 80’ ότι θα νικήσει ο Ολυμπιακός και πως ο Εργοτέλης έχασε πιθανόν εσκεμμένα.

Ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Γιάννης Δασκαλάκης, κατέθεσε ως μάρτυρας και σημείωσε τα εξής:

«Όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό είχαμε μια νίκη και μια ισοπαλία στην έδρα μας. Ήμασταν προτελευταίοι. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι μέχρι τότε.   Προηγηθήκαμε με 2-1. Ο αμυντικός μας έκανε ένα τάκλιν και ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε και έτσι ισοφαριστήκαμε. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα. Το τρίτο γκολ το φάγαμε με τριπλή καραμπόλα στις καθυστερήσεις. Άλλαξε πορεία η μπάλα και πήγε στα δίχτυα.

Ο τερματοφύλακάς μας ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Το ίδιο και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Αναφέρεται στην έκθεση ότι η ιδιοκτησία του Εργοτέλη έχει φιλικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Πώς γίνεται να έχουμε φιλικές σχέσεις και να το στήνουμε μόνοι μας; Ο Εργοτέλης έχει διοίκηση Πρωτοδικείου εδώ και δύο χρόνια, που μια παρέα Εργοτελιτών μπήκε μπροστά διότι ο γιος του αείμνηστου Παπουτσάκη δεν ήθελε να ασχοληθεί».

Ο δικηγόρος του Εργοτέλης, Δημήτρης Βαγιάκος, σημείωσε από την πλευρά του:

«Όπως προκύπτει από την έκθεση, δεν παίχτηκε καθόλου το over, παρά μόνο η νίκη του Ολυμπιακού που είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα. Η έκθεση δεν καταλογίζει ευθύνη σε ποδοσφαιριστές. Ούτε έμμεση ή άμεση συμμετοχή κάποιου παράγοντα.   Οι εκθέσεις αυτές πρέπει να τυγχάνουν περαιτέρω διερεύνησης. Από μόνη της η έκθεση αποτελεί αποχρώσα ένδειξη».

Η απόφαση για τις υποθέσεις αυτές αναμένεται την προσεχή Τρίτη.

Πηγή: sdna.gr

Τιμωρήθηκε με πρόστιμο για το ματς με Ολυμπιακό!

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 21ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Βέροια: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.