ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 979 φορές

«Θα κάνει την διαφορά στη ΒΕΡΟΙΑ ο Μαγιέφσκι»

Δυναμικά έχει κινηθεί στο φετινό μεταγραφικό παζάρι η ΒΕΡΟΙΑ και το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόκτηση των Τζαμέλ Αμπντούν και Ράντοσλαβ Μαγιέφσκι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Με αυτή την αφορμή, το a-sports.gr επικοινώνησε με έναν άνθρωπο που γνωρίζει και τους δύο πολύ καλά, τον Πολ Τέιλορ, δημοσιογράφο της «Nottigham Post» και ρεπόρτερ της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αρχικά για τον Μαγιέφσκι είπε: «Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν έχει συνέπεια. Μπορεί να έκανε ένα εξαιρετικό ματς και στα επόμενα δύο ή τρία να απογοήτευε. Οι οπαδοί της Φόρεστ, πάντως, τον αγαπούσαν πολύ γιατί στα ματς που ήταν καλός έκανε μερικά εντυπωσιακά πράγματα. Είχε βάλει ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στη Γουέστ Μπρομ. Έβαλε ένα απίστευτο γκολ κόντρα στην Ντέρμπι, το μεγαλύτερο αντίπαλο της Φόρεστ, είχε κάνει ένα εντυπωσιακό χατ τρικ και με την Κρίσταλ Πάλας.

Από την άλλη, δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ παίκτη της Φόρεστ να γίνεται τόσο συχνά αλλαγή. Καταλάβαινες από νωρίς πώς θα παίξει. Αν δεν ήταν καλός από την αρχή, συνήθως δεν θα ήταν καλός σε όλο το ματς. Είναι πολύ καλός με την μπάλα, έχει εξαιρετική πάσα και καλό σουτ, αλλά είχε θέμα εμπιστοσύνης. Αν το ματς τού πήγαινε, θα ήταν εξαιρετικός, αν όχι, απογοητευόταν».

Για τη θέση που παίζει και το χαρακτήρα του: «Σαν παιδί είναι καλός, έχει χιούμορ και νομίζω ότι θέλει να πάει καλά, έχει κίνητρο και θα βοηθήσει. Αν μια ομάδα του δώσει ευκαιρίες και νιώσει σημαντικός, νομίζω ότι θα είναι αρκετά καλός. Μπορεί να παίξει και ως μέσος και πίσω από τον επιθετικό. Θα έλεγα πως στη Φόρεστ τα καλύτερα παιχνίδια του τα έκανε πίσω από τον φορ. Έχει την ικανότητα να παίξει και στα άκρα, αν χρειαστεί, αν και δεν είναι κλασικός εξτρέμ».

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός είναι χαρισματικός, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Φόρεστ και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το πρόβλημα νοοτροπίας που είχε, όπως μας εξήγησε ο Τέιλορ: «Το πρόβλημα με τον Τζαμέλ είναι ότι είναι παίκτης πολυτελείας. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτόν να μαρκάρει. Ήθελε πάντα να κάνει το δικό του. Όταν έπαιζε, η ομάδα είχε πάντα έναν παίκτη λιγότερο στο μαρκάρισμα και, όταν η Φόρεστ έβγαινε στην επίθεση, ήθελε να παίρνει την μπάλα, ενώ δεν την έδινε εύκολα. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε ταλέντο, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο που απογοητεύτηκαν όλοι οι προπονητές μαζί του.

Πήγαινε τελευταίος και έφευγε πρώτος από την προπόνηση. Δεν νομίζω ότι ένιωθε την ανάγκη να αποδείξει ποιος είναι. Του δόθηκε μια ευκαιρία φέτος, αλλά και εκείνος δεν ήθελε να μείνει. Προτιμούσε να πάει κάπου αλλού. Στη Φόρεστ έλεγαν ότι πήραν έναν παίκτη που είχε ταλέντο, αλλά ποτέ δεν προσπάθησε. Από κάποια φάση και μετά ήταν και εκείνος απογοητευμένος, ένιωθε ότι δεν αντιμετωπίζεται όπως θα πρέπει. Επειδή είχε παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ένιωθε ότι δεν είχε να αποδείξει τίποτα στους υπόλοιπους, αλλά δεν είναι έτσι, πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια».

Τέλος, εξηγήσαμε στον Τέιλορ ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και ότι η προσθήκη του Αμπντούν αυτομάτως ανεβάζει επίπεδο τη ΒΕΡΟΙΑ. Έτσι, μας ανέφερε το εξής: «Ο Ράντι για μένα είναι καλύτερος από τον Αμπντούν. Αν πάρει την ευκαιρία και στηριχτεί, θα κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Έχει φοβερή τεχνική, μπορεί να ανεβάσει το τέμπο. Θα του ταιριάζει που το ποδόσφαιρό σας είναι πιο αργό. Μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος έτσι. Στην Τσάμπιονσιπ, όταν έπαιρνες την μπάλα, έπεφτε πάνω σου κατευθείαν ένας παίκτης, πιεζόσουν αμέσως».

Πηγή: a-sports.gr