ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 795 φορές

Γεωργιάδης: «Οι σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές ήταν εξαιρετικές»

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ και του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, οποίος μίλησε για το τέλος της συνεργασίας του με τη «Βασίλισσα του βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Γεωργιάδη:

Για την πορεία της ΒΕΡΟΙΑΣ: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι να φτιάξουμε την ομάδα. Φύγαν αρκετοί παίκτες και ήρθαν άλλοι τόσοι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αρκετές σκιές που θέλαμε να διώξουμε από την περσινή χρονιά της ΒΕΡΟΙΑΣ. Βαθμολογικά δεν καταφέραμε να κάνουμε τη διαφορά και να είμαστε ψηλά. Όλες οι ομάδες βρίσκονται κοντά. Πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο».

Για το τι δεν πήγε καλά στη ΒΕΡΟΙΑ: «Δεν είναι εύκολη η πεντάδα. Η ΒΕΡΟΙΑ είναι μια ομάδα που πάλευε για την παραμονή. Για καμία ομάδα δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Ακόμα και ο Ατρόμητος και η Τρίπολη ήθελαν αρκετά χρόνια για να μπουν πεντάδα. Ειδικά στην ΒΕΡΟΙΑ δεν είναι εύκολο. Υπήρχαν πολλοί ξένοι. Μεγάλος αριθμός παικτών. Η ΒΕΡΟΙΑ, παρά τις μεταγραφές που έκανε, έφτασε να παίζει τελικά με τον Γιαννούλη, τον Πούγγουρα, τον Μαραγκό, τον Ναζλίδη. Οι παίκτες που ήρθαν για πολλούς λόγους δεν έκαναν τη διαφορά. Αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε στη ΒΕΡΟΙΑ ήταν να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής. Ήμασταν αήττητοι εκτός έδρας για όλο τον πρώτο γύρο. Είχαμε την τέταρτη καλύτερη άμυνα. Το πρόβλημα ήταν στο γκολ. Αν είχαμε 1-2 παίκτες στην επίθεση θα είχαμε 8-9 βαθμούς παραπάνω».

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Κάποιοι έπρεπε να φύγουν γιατί τους ένοιαζε μόνο το προσωπικό συμφέρον. Κάποιοι παίκτες δημιουργούσαν πρόβλημα στα αποδυτήρια. Οι σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές ήταν εξαιρετικές. Υπήρχε σεβασμός. Η σχέση του προπονητή με τους παίκτες αποτυπώνεται με το τι γίνεται κάθε Κυριακή. Βλέπατε μια ομάδα που πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό και δύσκολα έχανε. Υπήρχαν 1-2 παίκτες που προσπαθούσαν να κάνουν ό,τι θέλανε, να μην κάνουν προπόνηση. Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα. Κάποιοι έπρεπε να φύγουν, αλλά αυτό δεν έγινε. Για αυτό ίσως υπήρξαν προβλήματα στα αποδυτήρια με τον κύριο όγκο των παικτών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Για τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι: «Υπάρχει διοίκηση και τεχνικός διευθυντής. Ο κάθε προπονητής για αγωνιστικούς λόγους κάνει τις εισηγήσεις και λέει ποιοι πρέπει να φύγουν. Όταν φέρνεις κάποιους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν πετύχεις να σου προσφέρουν το 30% είσαι πετυχημένος. Μαζί επιλέξαμε. Θες να κρατήσεις την υπομονή και την ηρεμία, να φτιάξεις έναν κορμό. Να δεις ποιοι έχουν όρεξη να παίξουν στη ΒΕΡΟΙΑ. Δεν γίνεται να φύγουν δέκα, να έρθουν άλλοι δέκα. Έγιναν προσπάθειες να μείνει το καλοκαίρι ο Ραούλ Μπράβο, αλλά δεν ήμουν σύμφωνος, όπως δεν ήμουν και σύμφωνος να έρθει τώρα. Στην άμυνα η ομάδα δεν είχε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήγαιναν πολύ καλά, δεν θεωρούσα ότι υπήρχε λόγος να πάρουμε αμυντικό».

Για το αν υπήρξαν προβλήματα μετά την ενασχόληση του Καρυπίδη με τον Άρη: «Υπήρξε μια ανησυχία ότι ο Καρυπίδης θα πάει στον Άρη και θα φύγει από τη ΒΕΡΟΙΑ. Μέχρι να καταλάβουμε τι γινόταν δεν υπήρξε πρόβλημα. Το τι κάνει ο καθένας στα σχέδια του είναι δικό του θέμα. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα».

Για τον ΠΑΟΚ και αν έγινε υπόδειξη για να πάνε στη ΒΕΡΟΙΑ με τον Βρύζα: «Καμία υπόδειξη για να πάμε στη ΒΕΡΟΙΑ. Για ποιον λόγο να πάμε καθ’ υπόδειξη από τον ΠΑΟΚ στη ΒΕΡΟΙΑ; Άλλο ο ΠΑΟΚ και άλλο η ΒΕΡΟΙΑ. Πολλά γράφονται, κάποια για κάποιον σκοπό και άλλα γιατί έτσι θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι. Δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου. Αυτοί θέλω να έχουν την καλύτερη γνώμη για μένα. Όταν είδα τους παλιούς μου παίκτες στον ΠΑΟΚ είδα τη γνώμη τους για μένα. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε τρεις τελικούς κυπέλλου και ήμουν και στους τρεις. Τη μία σαν προπονητής και τις δύο ως ποδοσφαιριστής. Υπάρχει πολύ στενή σχέση. Έχω δώσει πολλά και έχω πάρει πολλά. Όπου υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες εισπράττω την αγάπη τους. Υπάρχουν θέματα να  λύσει ο ΠΑΟΚ αλλά θα τον βρει τον δρόμο του. Μπορεί αγωνιστικά να μην έχει καταφέρει να κερδίσει πράγματα. Αλλά έχει τέτοια δυναμική που είναι σίγουρο πως θα βρει τον δρόμο του ο ΠΑΟΚ».

Για τον Γιαννούλη: «Καλό θα ήταν για τον Γιαννούλη να συνεχίσει να παίζει στη ΒΕΡΟΙΑ. Είναι η πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ για αυτόν και τον Πούγγουρα. Έχει το ταλέντο για να παίξει στον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια. Όχι τώρα. Νομίζω και ο ίδιος το καταλαβαίνει».

Η γνώμη του για το ότι ο Καρυπίδης ασχολείται με δύο ομάδες ταυτόχρονα: «Δεν μπορώ να κρίνω τον κ. Καρυπίδη. Είναι δικές του σκέψεις και δικές του πράξεις. Είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, θέλει να φτιάξει πράγματα και να πετύχει. Του εύχομαι να πετύχει και στον Άρη και στη ΒΕΡΟΙΑ. Η σχέση μας είχε εντάσεις και ηρεμία. Του εύχομαι τα καλύτερα πραγματικά. Να πετύχει αυτό που θέλει. Στην ομάδα είχαμε ηρεμία και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το θέμα του Άρη. Έγιναν προσπάθειες να πληρώνονται όλα στην ώρα τους. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που πληρώνουν στην ώρα τους. Δεν ήταν τραγικά τα πράγματα. Γίνονται προσπάθειες για να πληρώνονται όλοι. Σε σχέση με τις άλλες ομάδες ήμασταν καλύτερα. Τα πράγματα ήταν καλά».

Για το πρόβλημα στην επίθεση: «Με τον Πανθρακικό είχαμε πολλές τελικές. Τη διαφορά σε αυτές τις ομάδες τις κάνουν τα γκολ. Λίγες ευκαιρίες μπορεί να κάνει και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Σκεφτείτε ομάδες σαν τη ΒΕΡΟΙΑ. Αν είχαμε το γκολ θα ήμασταν πιο ψηλά και θα είχαμε καταφέρει περισσότερα πράγματα».