ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1663 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Οι μεγαλύτερες μεταγραφικές βόμβες που δεν... έσκασαν ποτέ!

Κατά καιρούς, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες πέρασαν από τα μέρη μας φορώντας την κυανέρυθρη φανέλα της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Οι μουντιαλικοί Χρούσκα, Γιάκομπεκ, ο μεγάλος Όλεγκ Προτάσοφ, ο «ράμπο» Τάσος Μητρόπουλος, ο Καφές, ο Βούκιτς, ο Κόστλι πιο πρόσφατα, ο Ραούλ Μπράβο ακόμη και οι Ολιζαντέμπε, Μπουλούτ και Βύντρα...

Ωστόσο, η φιλολογία που επικρατεί πάντα τις ημέρες των μεταγραφών είναι μεγάλη και ο αριθμός των προτάσεων παικτών που φτάνουν στα γραφεία των ομάδων ακόμη μεγαλύτερος!

Πάμε να δούμε τα μεγαλύτερα μεταγραφικά ΜΠΑΜ στην πρόσφατη ιστορία της «Βασίλισσας του Βορρά»... που δεν έγιναν ποτέ!

Μάικλ Σιλβέστρ

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, βλέπει το φως της δημοσιότητας άρθρο του σύμφωνα με το οποίο η ΒΕΡΟΙΑ ήταν έτοιμη να πυροδοτήσει, στην εκπνοή των μεταγραφών, τη βόμβα του καλοκαιριού ντύνοντας στα κυανέρυθρα τον πάλαι ποτέ αριστερό μπακ της Εθνικής Γαλλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, Μάικλ Σιλβέστρ! Μάλιστα την Παρασκευή εκείνης της εβδομάδας θα βρισκότανε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Φυσικά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και αντί για Μάικλ Σιλβέστρ, η ΒΕΡΟΙΑ είχε στην άμυνά της τους Νταβίντ Ρεάνο, Ορέστες κ.α.

Χάρρυ Κιούελ

Η Παρασκευή 7/9 έφτασε, όλοι περιμένουν την απάντηση του Μάικλ Σιλβέστρ όμως δημοσιεύματα αποκαλύπτουν το επτασφράγιστο μυστικό του Γ. Αρβανιτίδη! Ο πρόεδρος θέλει να τρελάνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα φέρνοντας στη χώρα μας πακέτο με τον Σιλβέστρ τον πρώην άσσο της Λίβερπουλ, Χάρρυ Κιούελ! Η βόμβα δεν έσκασε ποτέ, αφού η απάντηση του Αυστραλού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν αρνητική. Ο Κιούελ τον Γενάρη του 2013 συνέχισε την καριέρα του στην Αραβία.

Τιτί Καμαρά

Φυσικά, ο Γιώργος Αρβανιτίδης δεν περίμενε το 2012, στην Ελλάδα της κρίσης να ταράξει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου! Το 2005 η ΒΕΡΟΙΑ της Β’ Εθνικής (επιστροφή μετά από τα πέτρινα χρόνια), όπως έγραφαν τα ΜΜΕ της εποχής, βρισκότανε πολύ κοντά στην απόκτηση του άλλοτε άσσου της Μαρσέιγ και της Λίβερπουλ, Τιτι Καμαρά! Μια μεταγραφή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με την ΠΑΕ να ενημερώνει πως ο παίκτης δεν ήταν συνεπής απέναντι στην ομάδα. Χαρακτηριστικό ήταν το εξώφυλλο της "ΚΕΡΚΙΔΑΣ" (φωτο) με τίτλο «Που είναι ο Τίτι οεο;»

Άλντο Ντούσερ

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση καθώς το μεγάλο όνειρο του Γιώργου Αρβανιτίδη να πραγματοποιήσει μια μεταγραφική βόμβα για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Αργεντινού χαφ! Διεθνής με την "μπιανκοσελέστε" και με θητεία σε Λα Κορούνια, Ρασίνγκ Σανταντέρ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αποφασίζει να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» στην πρόταση της «Βασίλισσας» και να μετακομίσει από το Παραλίμνι της Κύπρου στην καρδιά της Μακεδονίας. Ωστόσο, ο Αρβανιτίδης υπολόγιζε… χωρίς τον προπονητή, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση του παίκτη, ο Σερραίος κόουτς του γνωστοποίησε πως δεν τον υπολογίζει! Έτσι το μεγάλο όνειρο του Αρβανιτίδη κατέληξε σε «φιάσκο», αφού η μεταγραφική του βόμβα δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο με την κυανέρθρη φανέλα και μερικές μέρες μετά ο Ντούσερ έλυσε το συμβόλαιο του και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση!

Λούσιο

Το μεγαλύτερο και πιο πρόσφατο όνομα στη συγκεκριμένη λίστα, –που αποτελεί και έμπνευση για το συγκεκριμένο άρθρο- έχοντας περάσει στην εποχή Καρυπίδη, αφορά τα προ ημερών ρεπορτάζ που ανέφεραν πως η ΒΕΡΟΙΑ επιχειρεί να… σκάσει βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο λόγος, για τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και πυλώνα της άμυνας της Μπάγερν Μονάχου, Λούσιο, ο οποίος προτάθηκε σε κάποιες Ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ΒΕΡΟΙΑ! Μια μεταγραφή που σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν θα ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της «Βασίλισσας» αλλά και μια από της μεγαλύτερες στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τελικά οι οπαδοί της ομάδας έμειναν με την όρεξη…

Bonus: Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης

Το Μουντιάλ έχει τελειώσει, ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει αναλάβει τα ηνία της ΒΕΡΟΙΑΣ έχοντας κάνει ήδη σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, ο Καραγκούνης φεύγει απο τη Φούλαμ έχοντας αποσυρθεί και από την Εθνική ομάδα ενώ ο «Κατσουρ» μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ! Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, o Καρυπίδης κατέθεσε δελεαστικές προτάσεις στους δύο πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα και οι δύο βρίσκονταν πολύ κοντά στο να πουν το μεγάλο ναι! Μάλιστα, ο Γιώργος Καραγκούνης εθεάθη (;) να πίνει τον καφέ του σε γνωστή κεντρική καφετέρια στη Βέροια και οι φήμες πήραν φωτιά! Τελικά ο Κατσούρ συνέχισε στην Ινδία ενώ ο Καραγκούνης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση!

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σαλονικίδης