ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το πήρε ο Τσιτσιπάς, ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις!

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο ATP World Tour κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, γράφοντας ιστορία για το ελληνικό τένις. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Έρνεστς Γκούλμπις στον τελικό του Stockholm Open, κατακτώντας το τρόπαιο. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε και τα δύο σετ με 6-4 και 6-4 στην τρίτη παρουσία του σε τελικό φέτος. Ο νεαρός Έλληνας αθλητής πέτυχε καίρια breaks τόσο στο πρώτο , όσο και στο δεύτερο σετ με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη κόντρα στον αήττητο μέχρι σήμερα σε τελικούς στο τουρ, Λετονό!

Φέτος, ο Τσιτσιπάς εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου στη Στοκχόλμη και την παρουσία του σε τρεις τελικούς της ATP, έχει πετύχει φέτος την είσοδο του στο Τοπ15 της παγκόσμιας κατάταξης, μετρά επτά Τοπ10 νίκες μεταξύ των οποίων και η νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τσιτσιπά να είναι ο τελευταίος χρονικά τενίστας που κατάφερε να επικρατήσει επί του Νόλε!

Με την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Stockholm Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο στην Open Era.

Πηγή: novasports.gr