ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τέσσερα χρυσά από τους Γ. Πανταζή και Θ. Παυλίδης στους αγώνες powerlifting

Το δυναμικό τριαθλο (powerlifting) είναι ένα άθλημα δύναμης, το οποίο αποτελείται από τρεις κινήσεις. Το κάθισμα με μπάρα, τις πιέσεις πάγκου με μπάρα και τις αρσεις θανάτου με μπάρα.

Η ομάδα powerlifting Action team της Βέροιας, με προπονητή τον Ζασπάλη Βασίλη, ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Action club και με αθλητές τους Πανταζή Γιάννη, Τσακελίδη Γιώργο, Παυλίδη Θοδωρή και Χαραλαμπάκη Χάρη τα πήγε περίφημα στην Ελληνική Λίγκα Δυναμικού τριαθλου η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ταύρο Αττικής και τη διοργάνωσε το Ελληνικό σωματείο Δυναμικού Τριάθλου.

 Η ομάδα κατέβηκε για δεύτερη φορά στους αγώνες έπειτα από τον περασμένο Μάιο που κατέκτησε το προηγούμενό πανελλήνιο πρωτάθλημα σε τρεις κατηγορίες.

Ο Πανταζής Γιάννης κατέκτησε τρία Χρύσα μετάλλια στην κατηγορία - 100 Junior σηκώνοντας 250 kg στο κάθισμα 130 kg στις πιέσεις πάγκου και 250 kg στις αρσεις θανάτου ενώ κατέκτησε και την πρώτη θέση στο σύνολο σηκώνοντας 630kg.

Ο Τσακελίδης Γιώργος κατέκτησε  ασημένιο ένα μετάλλιο και δύο χρυσά στην κατηγορία - 82,5 kg Junior σηκώνοντας 205 kg στο κάθισμα 135 kg στις πιέσεις πάγκου και 240 kg στις αρσεις θανάτου ενώ κατέκτησε και την πρώτη θέση στο σύνολο σηκώνοντας 580 kg.

 Ο Παυλίδης Θοδωρής κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο κάθισμα σηκώνοντας 195 kg στην κατηγορία - 75 kg Junior. Στις πιέσεις πάγκου κατέκτησε την τέταρτη θέση σηκώνοντας 117,5 kg ενώ στις αρσεις θανάτου βγήκε όγδοος σηκώνοντας 175 kg. Επίσης κατέκτησε την τριτη θέση στο σύνολο σηκώνοντας 487,5 κιλά.

 Ο Χαραλαμπάκης Χάρης κατέκτησε 2 ασημένια και ένα χάλκινο σηκώνοντας 220 kg στο κάθισμα 140 kg στις πιέσεις πάγκου και 260 kg στις αρσεις θανάτου ενώ κατέκτησε και την πρώτη θέση στο σύνολο σηκώνοντας 620 κιλά.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παυλίδης Θοδωρής και ο Χαραλαμπάκης Χάρης αγωνίστηκαν με τραυματισμό στον γλουτό αλλά δεν τα παράτησαν.