ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΝΟΥ: Εμπειρία συμμετοχής και στο βάθος διάκριση για τον Βεροιώτη Κοσμά Σαραφόπουλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου στην Τήνο το 6ο Vodafone Tinos Running Experience 2019 που διοργάνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου σε συνεργασία με την εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Στον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, όπως είναι ο Tinos Running Experience των 21 Km, η εκκίνηση δόθηκε από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα. Χωριό που το χαρακτηρίζει το μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του. Η διαδρομή διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.

Στον κύριο αγώνα του προγράμματος υπήρχε και έντονο «ημαθιώτικο» ενδιαφέρον, καθώς έτρεξε και ο «δικός μας» Κοσμάς Σαραφόπουλος του Σωκράτη, ο οποίος χωρίς την απαραίτητη «διοικητική μέριμνα» (χορηγίες, κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό) αλλά με αστείρευτο πείσμα και θέληση, ταξίδεψε στο νησί της Μεγαλόχαρης. Μάλιστα η προσπάθειά του, που ούτως ή άλλως ως εμπειρία είναι ξεχωριστή, ξεπέρασε τα όρια της απλής συμμετοχής. Τερμάτισε 2ος στην ειδική κατάταξη της κατηγορίας Μ50 με χρόνο 1 ώρα και 48 λεπτά και δικαιολογημένα ικανοποιημένος δηλώνει: «Συμμετέχω στον συγκεκριμένο αγώνα για πρώτη φορά και είμαι χαρούμενος για την εμπειρία και την διάκριση. Είχα τρέξει στον ημιμαραθώνιο του Βόλου στις 20/4/2019 με καλύτερο χρόνο 1 ώρα και 40 λεπτά. Αλλά αυτός ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, επίπονος με πολλές ανηφόρες και κατηφόρες και κύριο αντίπαλο τη ζέστη, η υποστήριξη όμως των διοργανωτών (νερά, μπανάνα, ενεργειακά ποτά) ήταν άψογη. Στα 21,1 χλμ της πανέμορφης διαδρομής, από κάθε χωριό που περνούσα και τους έλεγα ότι ήρθα από τη Βέροια, οι εκδηλώσεις συμπάθειας και υποστήριξης του κόσμου θα μου μείνουν αξέχαστες.

Επίσης διαπίστωσα από πρώτο χέρι τους λόγους για τους οποίους ο αγώνας της Τήνου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών δρομέων, Ελλήνων και ξένων. Οι εθελοντές ζουν το τριήμερο όσο έντονα το ζουν και οι αθλητές, οι βραβεύσεις με τα δώρα που προσφέρουν τα χωριά και οι τοπικοί οργανισμοί, η ενέργεια και όρεξη των διοργανωτών που κάθε χρόνο προσφέρουν νέες εκπλήξεις στα δρώμενα γύρω απ τους αγώνες για τους αθλητές και τους συνοδούς τους.»