Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συμμετοχή του Ναουσαίου Κώστα Σακελλάρη σε υπερμαραθώνιο 180 χιλιομέτρων!

Συμμετοχή του Ναουσαίου Κώστα Σακελλάρη σε υπερμαραθώνιο 180 χιλιομέτρων!

Ένας μοντέρνος άθλος στα ίχνη ενός μύθου.  Ο Αέθλιος υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ηλίας στην περιοχή της Ολυμπίας. ήταν γιος του  Δία και της  Πρωτογενειας. μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της ολυμπιας. απο το όνομα του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.

Ολοκληρώθηκε  ένας από τους σημαντικότερους αγώνες υπεραποστασεων στην Ελλάδα, ο Ολύμπιος Δρόμος που διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από τον διεθνή σύλλογο αγώνων υπεραποστασεων "Αέθλιος". μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους αμιγώς trail αγώνες η αγώνες βουνού, παρόλα αυτά η διαδρομή του που φτάνει τα 180 χιλιόμετρα και +3.700μ θετικής υψομετρικής διαφοράς μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χαρίζοντας του 3 πόντους στην κλίμακα αξιολόγησης σαν αγώνας κριτήριο για το the north face® ultra trail du mont blanc. η αφετηρία του ολυμπίου δρόμου βρίσκεται στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας, όπου θα δόθηκε  η εκκίνηση στις 2:30 το μεσημέρι της παρασκευής 16 Μάιου με 169 αθλητές από 21 χώρες, αριθμός συμμετοχών που αποτελεί και ρεκόρ για την διοργάνωση.

Οι αθλητές  έχουν στην διάθεση τους 28 ώρες για να ολοκληρώσουν έγκαιρα τον αγώνα. η διαδρομή που  ακολουθούν  οι αθλητές κινείται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κορινθίας αρχικά και ύστερα της Αρκαδίας, για να καταλήξει 180 χιλιόμετρα μετά, στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας. σύμφωνα με τη φιλοσοφία του αγώνα, τα σημεία έλεγχου και ανεφοδιασμού είναι τα χωριά που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής αυτής και είναι 19.

Αυτό γίνεται με σκοπό να ταυτιστούν οι αθλητές του αγώνα, με τους αθλητές της αρχαιότητας, οι όποιοι μεταβαίνοντας από τη Νεμέα στην Ολυμπία για να συμμετάσχουν στους ολυμπιακούς αγώνες, αρκούνταν στην τροφοδοσία που τους παρείχαν οι οικισμοί που βρίσκονταν πάνω στο δρόμο τους. μερικά από τα χωριά που περνούν οι αθλητές ήταν τα: Νεμέα, Σκοτεινή, Κανδήλα, Λεβίδη, Βυτίνα, Μαγουλιανα, Βαλτεσινικο, Περδικονερι, Καστρακι, Άσπρα  Σπίτια.

Στην αρχαία Ολυμπία  τερμάτισαν 69 από τους 129 αθλητές που πήραν εκκίνηση. Από την πόλη μας ο Αθλητής  του Σέβας Νάουσας Κώστας  Σακελλάρης  τερμάτισε  στην 60η θέση  με χρόνο 27:32 ώρες μαζί με τον  Ναουσαίο   φίλο του από Θεσσαλονίκη  Γεώργιο  Τσαγκερά  και σύνοδο τον  Γεώργιο  'Αστή  .

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS