Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ηλίας Καραϊωσήφ: Ο Βεροιώτης Δρομέας Υπερ-Αποστάσεων

Ηλίας Καραϊωσήφ: Ο Βεροιώτης Δρομέας Υπερ-Αποστάσεων

Ήταν ο πρώτος δρομέας από τη Βέροια που κατάφερε και τερμάτισε τον Διεθνή Ιστορικό Αγώνα Υπεραποστάσεων ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ 246 χλμ, ή αλλιώς "Σπάρταθλον" τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε είχε να επιδείξει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Εθνικούς και Διεθνείς Αγώνες Υπερ-Απόστασης (φωτό από τον Γύρο της Φλαμανδίας, Βέλγιο, 2013). Ονομάζεται Ηλίας Καραϊωσήφ και κατάγεται από τη Βέροια. 

Η Ιστοσελίδα Ανάπτυξης και Προώθησης Ερασιτεχνικού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού από τη Βέροια "Εν Σώματι Υγιεί" - www.r4rehab.blogspot.grστηρίζει τους Ερασιτέχνες Αθλητές έμπρακτα και συνεχίζει τη σειρά των αφιερωμάτων με έναν ακόμα σπουδαίο αθλητή.

Ποιος είναι ο Ηλίας Καραϊωσήφ;

Ο Ηλίας Καραϊωσήφ, είναι 33 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Βέροια. Φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων  και αποφοίτησε το 2003. Υπηρετεί στης Ειδικές Δυνάμεις από το 2004 και σήμερα βρίσκεται στη Β' Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα Ημαθίας με τον βαθμότου Λοχαγού. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

'Οπως κάθε δρομέας μεγάλων αποστάσεων, έτσι και αυτός, μεταπήδησε από τις μεσαίες στις μεγάλες τρέχοντας το 2000, σε ηλικία 19 ετών στον 18o Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερματίζοντας σε χρόνο 3.53'.10".

Επανήλθε στoυς αγώνες οριστικά το 2007, τρέχοντας στον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" με χρόνο 4.00.12"

Την επόμενη χρονιά έτρεξε τον πρώτο του αγώνα υπερ-απόστασης βουνού, τον Virgin Forest Trail 111km στο Παρανέστι Δράμας και από τότε συμμετέχει συνεχώς σε μεγάλους αγώνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Αγώνες-ορόσημα για αυτόν ήταν:

· 2010: 11ος (Νυχτερινός) Ευχίδειος  Άθλος  Δελφοί – Πλαταιές 107.5χλμ – 13.34’58”

· 2011: 1ος Αγώνας Περιπέτειας Vernon Endurance150χλμ - 22.41'18" (3η θέση)

· Ultra Trail du Mont Blanc  - CCC - 98χλμ - 17.36'51"

· 2012: 7th International Ultramarathon Festival  260.48χλμ - 48 ώρες (4η θέση)

· 1ο Τρόπαιο Βαλκανικών Πολέμων  269.5χλμ (9x30χλμ) - 22.14'38"

· 2013: 8th International Ultramarathon Festival  401χλμ - 72 ώρες (1η θέση)

· 5th Maas Marathon Basse - Meuse (Visse) 42.195m - 3.35'21" 

· 31oς Διεθνής Ιστορικός Αγώνας Υπεραποστάσεων ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ"Σπάρταθλον" 246 χλμ - 33.32'19"  (9ος Έλληνας)

· 2014: 15ος Ευχίδειος Υπερ-Άθλος Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί 215χλμ 29.54'40" - (4η θέση)

Συνολικά έχει αγωνιστεί 7 φορές στην Κλασική Διαδρομή του Μαραθωνίου Αθηνών, στονOlympus Marathon, σε Επετειακούς Αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έχει συμμετάσχει και σε όλους τους αγώνες δρόμου της περιοχής της Ημαθίας (Φιλίππειος Δρόμος, Ορεινός Αγώνας Ξηρολίβαδου, Δρόμος Θυσίας Ολοκαυτώματος Νάουσας και Ημιμαραθώνιος Βερμίου).

Το Εν Σώματι Υγιεί είχε αναφερθεί εκτενώς με άρθρο αμέσως μετά την επιτυχία του αθλητή στον πρόσφατο 15ο Ευχίδειο Υπερ-Άθλο Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί 215χλμ όπου είχε τερματίσει στην 4η θέση. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στην προετοιμασία του αθλητή για την επικείμενη συμμετοχή του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο 32ο Σπάρταθλο (26-27/09/2014) Αθήνα-Σπάρτη 246χλμ.

Ο Ηλίας Καραϊωσήφ στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το 32ο Σπάρταθλο θα αγωνιστεί σε λίγες μέρες στο Zagori Mountain Running στην απόσταση των 80χλμ. και επέλεξε την δική μας ομάδα τρεξιματος - Εν Σώματι Υγιεί  Running Team - για να αγωνιστεί, μαζί με άλλους δρομείς που θα τρέξουν σε μικρότερες αποστάσεις (θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση στη σελίδα μας). 
   
Η Ιστοσελίδα Ανάπτυξης και Προώθησης Ερασιτεχνικού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού από τη Βέροια "Εν Σώματι Υγιεί" - www.r4rehab.blogspot.grανακοινώνει και επίσημα πλέον ότι αναλαμβάνει την συνεχή προπονητική επίβλεψη και καθοδήγηση του δρομέα κατά την προετοιμασία του και την υποστήριξη του κατά την διάρκεια το 32ου Διεθνή Αγώνα Υπερ-Αποστάσης Αθήνα-Σπάρτη 246χλμ. καθώς επίσης και "Χορηγός Επικοινωνίας". 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ηλίας Καραϊωσήφ προπονείται, υποστηρίζει την προπόνησή του (φυσικοθεραπείες, ισοτονικά, ηλεκτρολύτες) και  συμμετέχει στους αγώνες (έξοδα συμμετοχής και μετακίνησης) αποκλειστικά με χρηματοδότηση από τον δικό του οικογενειακό προϋπολογισμό  κάτι το οποίο κάποιες φορές είναι εμπόδιο στα σχέδια, τις δυνατότητες και στις φιλοδοξίες του. 
Ο αθλητής, μέσω της σελίδας μας, κάνει άνοιγμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει μέρος από τις προσπάθειες του στο μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο email του "Εν Σώματι Υγιέι" - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομερειες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS