ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών του Μακροχωρίου (φωτο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «πρώτος λαϊκός αγώνας 6 χλμ - δεν ξεχνάμε». Ο δρόμος προς τιμήν των 21 μαθητών που πριν από 13 χρόνια έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στο ατύχημα των Τεμπών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με σημείο εκκίνησης την πλατεία που είναι αφιερωμένη στην μνήμη τους στο Μακροχώρι.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων με υποστηρικτές το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας, τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας και πλήθος εθελοντών που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Στο δρόμο βοήθησε και ο Ελληνικός Στρατός καθώς έστησε 3 σκηνές που χρησιμοποιήθηκαν σαν αποδυτήρια και ιατρείο. Να σημειωθεί ότι στον αγώνα πήραν μέρος και τα "Παιδιά της Άνοιξης".

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και πρόεδρος του ΚΑΠΑ, Θεόφιλος Κορωνάς, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Μεραρχίας, Συνταγματάρχης Βαρελάς, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μακροχωρίου, Βαλάντης Κεχαΐδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην διάρκεια των απονομών, τις οποίες έκαναν οι γονείς των θυμάτων, δηλώσεις έκαναν η πρόεδρος του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων αλλά και ο Δήμαρχος Βέροιας, οι οποίοι στάθηκαν στην σημασία της ημέρας μέσα σε συγκινησιακό κλίμα.

Οι περίπου 500 δρομείς όλως των ηλικιών που πήραν επίσημα μέρος, στο τέλος του αγώνα έλαβαν ένα μετάλλιο ως ενθύμιο, μια σακούλα με δώρα αλλά και από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, προσφορά των γονέων των θυμάτων.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι γονείς των 21 μαθητών ευχαρίστησαν το Δ.Σ. του συλλόγου αλλά και όσους συνέβαλαν σε αυτήν την εκδήλωση, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου έδωσε σε όλους ραντεβού για του χρόνου.

Οι νικητές των αγώνων:

Κατηγορία Ενηλίκων - Άνδρες
1. Γιώργος Σταμούλης
2. Αμβρόσιος Δημητριάδης
3. Αναστάσιος Γοβιθάκης

Κατηγορία Ενηλίκων - Γυναίκες
1. Ευδοξία Παπατραϊανού
2. Μαρία Μιχαηλίδου
3. Άννα Νάκη

Κατηγορία Γυμνασίων - Αγόρια
1. Δημήτρης Παπανικολάου
2. Νίκος Λαβαγκότης
3. Γρηγόρης Δεμισκής

Κατηγορία Γυμνασίων - κορίτσια
1. Μαρία Ντούφα
2. Νικολέτα Μαρούδα
3. Αναστασία Βράνα

Κατηγορία Δημοτικών - Αγόρια
1. Παναγιώτης Αθανασάκης
2. Γιώργος Μπατανάρας
3. Ανέστης Τιάκανος

Κατηγορία Δημοτικών - Κορίτσια
1. Ιωάννα Ιωαννίδου
2. Κωνσταντίνα Μπουλιοπούλου
3. Ελένη Αραμπατζή

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης