ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οριστικό: Αυτές είναι οι πέντε τηλεοπτικές άδειες

Ο μεγάλος φάκελος της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών φαίνεται ότι κλείνει, προς το παρόν τουλάχιστον, για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς ανακοινώθηκε ο τελικός κατάλογος των αδειούχων και η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι οι πέντε οριστικοί υπερθεματιστές είναι οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Δημήτρης Κοντομηνάς (ALPHA), Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1), Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR) και Ιβάν Σαββίδης (Epsilon TV). 

Οι προαναφερθέντες, το προηγούμενο διάστημα, πέρασαν με επιτυχία και από τον έλεγχο από την Αρχή που ήλεγξε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τα πόθεν έσχες τους. 

Έτσι, πλέον οι εν λόγω καναλάρχες μπορούν να είναι «ήσυχοι» στον κόσμο των media, καθώς κρατούν στα χέρια τους τηλεοπτική άδεια, εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, για τα επόμενα δέκα χρόνια. Τις επόμενες 15 ημέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση από τα 35.000.000 ευρώ (συνολική τιμή άδειας την οποία πρέπει να «εξοφλήσουν» σε δέκα χρόνια) στο δημόσιο ταμείο. 

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσης, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της άδειας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

Πηγή: Reader.gr