ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Την ελληνικότητα της Μακεδονίας διατράνωσαν χιλιάδες διαδηλωτές στη Βέροια (φωτο - βίντεο)

Μεγάλο σε όγκο και παλμό ήταν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώθηκε την Τρίτη (22/1) στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλο το νομό και όχι μόνο, με σημαίες στα χέρια κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Ημαθίας και απαίτησαν την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών με ειρηνικό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου υπήρξαν αποδοκιμασίες για την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές, ενώ στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και έψαλαν τον Εθνικό ύμνο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Θεοφάνης Μαλκίδης και ο Ανδρέας Βλαζάκης. Ο πρώτος εστίασε την τοποθέτησή του κυρίως στο πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αναφέρθηκε πολλές φορές σε Έλληνες ήρωες. Ο Ανδρέας Βλαζάκης στάθηκε περισσότερο στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας και στην ιστορία που κουβαλά αυτό το όνομα.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Μητροπολίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας Κώστας Βοργιαζίδης, Παναγιώτης Γκυρίνης, Νίκος Κουτσογιάννης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλου. 

Την αυλαία του συλλαλητηρίου άνοιξε με χαιρετισμό ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Αντώνης Καγκελίδης.