ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 21/02/19

Η ΤΑΙΝΙΑ LEGO 2 (ΜΕΤΑΓΛ.)

Προβολές:  Πέμπτη 21/2 – Παρασκευή 22/2 - Σάββατο 23/2 - Κυριακή 24/2 στις 17.00

μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Σκηνοθεσία:   ΜΑΪΚ ΜΙΤΣΕΛ

Σενάριο:  ΜΙΣΕΛ ΜΟΡΓΚΑΝ

Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ, ΝΤΟΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΥΛΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ , ΤΖΙΝΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ, ΕΒΕΛΥΝ ΑΣΟΥΑΝΤ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:  Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα. Όμως τώρα οι πολίτες του Μπρίκσμπουργκ αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Έμμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.

TRIVIA

Αφού χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιακά LEGO τουβλάκια για την πρώτη ταινία, το καθένα με τον δικό του φωτισμό,η επόμενη ταινία έρχεται με ακόμα περισσότερα τουβλάκια και χρώματα.

Trailer:

Το Πράσινο Βιβλίο - Green Book (Υποψήφια για 5 OSCAR)

Προβολές:   Καθημερινά στις 19.00

5 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ OSCAR: Καλύτερης Ταινίας , Σεναρίου, Μοντάζ και A’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου.  3 ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Υποψήφια για OSCAR καλύτερης ταινίας

Υποψήφια για OSCAR καλύτερου σεναρίου

Υποψήφια για OSCAR μοντάζ

Υποψήφια για OSCAR Ά Ανδρικού

Υποψήφια για OSCAR ΄Β Ανδρικού

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου σεναρίου σε ταινία

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου σε ταινία

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης μουσικής ή κωμικής ταινίας

Διεθνές Βραβείο της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου

Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου Μαχερσάλα Αλι

Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου Μαχερσάλα Αλι

Βραβείο Critics' Choice Καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου Μαχερσάλα Αλι

TorontoInternational Film Festival People's Choice Award

Βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών Καλύτερης ταινίας στον κινηματογράφο

Βραβείο του Εθνικού Συμβουλίου Κριτικών Κινηματογράφου των ΗΠΑ Καλύτερης ταινίας

Σενάριο : Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Χέις Κάρι, Πίτερ Φαρέλι

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι

Ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλι, Λίντα Καρντελίνι

Ο δρόμος για τα Οσκαρ είναι στρωμένος με πέντε υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας για την πιο αισιόδοξη και συγκινητική ταινία της χρονιάς.

Το πρώτο μεγάλο ατού της ταινίας είναι το εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο, με έξυπνους διαλόγους και ξεκαρδιστικές ατάκες που εναλλάσσονται με πιο δραματικές στιγμές, και οι οποίες πηγάζουν μέσα από το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μας.

Δεκαετία του '60. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρονξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δρ. Ντον Σίρλεϊ, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους - αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

Μια αληθινή αντιρατσιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τον οσκαρούχο Μαρσάλα Άλι («Moonlight») και τον Βίγκο Μόρτενσεν.

Και μέσα από τις δικές τους μεταστροφές τα μαθήματα περνάνε και σε εμάς, προβληματίζοντας για κοινωνικές ανισότητες, για θέματα ρατσισμού, για θέματα παιδείας, για θέματα ανθρωπιάς.

Όμορφο, γλυκό, αστείο, διδακτικό.

Ένα road movie το οποίο αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες αυτής της κινηματογραφικής χρονιάς.

Trailer:

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ - THE QUAKE

Προβολές: Καθημερινά  στις 21.30  

Σκηνοθεσία:ΤΖΟΝ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Ηθοποιοί: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΤΖΟΝΕΡ, ΚΑΘΡΙΝ ΘΟΡΜΠΟΡΓΚ ΤΖΟΧΑΝΣΕΝ, ΑΝ ΝΤΑΛ ΤΟΡΠ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:  Το 1904, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Όσλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο "Ρήγμα του Όσλο" το οποίο εκτείνεται κάτω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα. Οι γεωλόγοι δεν είναι απολύτως σίγουροι, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο κοντινό μέλλον στο Όσλο. Το πότε θα συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Ίσως σε 100 χρόνια, ίσως σε 10 χρόνια, ίσως αύριο...

Trailer:

Η Ευνοούμενη - The Favourite  του Γιώργου Λάνθιμου (Υποψήφια για 10 OSCAR)

Προβολές:  Πέμπτη 21/2 – Δευτέρα 25/2 – Τρίτη 26/2 – Τετάρτη 27/2 στις 20.30

Παρασκευή 22/2 – Σάββατο 23/2– Κυριακή 24/2 στις 19.00 και 21.30

(Υποψήφια για 10 OSCAR)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Ντέμπορα Ντέιβις, Τόνι ΜακΝαμάρα

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Εμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Αλγουιν

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Συμφωνεί και η Ακαδημία: 10 οσκαρικές υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες αυτή για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά, βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

extra:  Μέσα από τη σχέση της Βασίλισσας Άννας (Ολίβια Κόλμαν), με δύο άλλες γυναίκες - την σύμβουλο και επιστήθια φίλη της Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) και την απένταρη ξαδέρφη της Σάρα που μετατρέπεται σε κοινωνικά ανερχόμενη καμαριέρα Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) -  ο Γιώργος Λάνθιμος θίγει διαχρονικά θέματα όπως η αγάπη, ο ανταγωνισμός, η εξουσία και τα συναισθήματα και δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν για την ιστορία του. Το εσωστρεφές περιβάλλον περικλείει τα παιχνίδια εξουσίας, τον πειρασμό και την αποπλάνηση, αφήνοντας έξω την πραγματικότητα του αληθινού κόσμου. «Η ιστορία είναι για την περιπλοκότητα της αγάπης και το πώς αυτές οι δυσκολίες μπορούν να αλλάξουν εσένα σαν άνθρωπο. Το αποκαλούμε μια κωμική τραγωδία και αυτό είναι», σχολιάζει ο σεναριογράφος Τόνι ΜακΝαμάρα. «Με ενδιέφεραν κυρίως οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες, η εξουσία τους, οι εύθραυστες σχέσεις τους και το πώς οι συμπεριφορές τόσο λίγων ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν τον ρου ενός πολέμου και τη μοίρα μιας χώρας. Για εμένα είναι επίσης μια ερωτική ιστορία με κωμικά, δραματικά και σκοτεινά σημεία», αναφέρει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Trailer: Trailer:

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria