ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 475 φορές

Δ. Γκίμας: «Δίκαια χάσαμε, ήμασταν πολύ άστοχοι»

Για την αντίσταση που βρήκε η ομάδα του Διαγόρα απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας μίλησε ο Νάσος Χούμπαυλης ενώ ο Δημήτρης Γκίμας τόνισε ότι η συγκεκριμένη ήττα δεν βγάζει την ομάδα εκτός προγράμματος. Αναλυτικά τα όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου :

Ν. Χούμπαυλης : “Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη φιλοξενία που είχαμε σε αυτή την υπέροχη πόλη, από αυτό το ωραίο κοινό να πω. Χρόνια πολλά για την ονομαστική εορτή του κόουτς να είναι πάντα καλά Υγεία και επιτυχίες σε ότι βάλει στο μυαλό του μέσα από την καρδιά μου, να το επιτύχει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων οι οποίες έχουν διαφορετικούς στόχους. Εμείς ας κρυβόμαστε έχουμε στόχο να ανέβουμε κατηγορία. Ο Φίλιππος έχει στόχο να σωθεί. Θα τους δώσω πολλά συγχαρητήρια για την ανταγωνιστικότητα στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά μας έβαλε πολύ δύσκολο γρίφο να λύσουμε. Λόγω της ποιότητας και της εμπειρίας που έχουν τα δικά μου τα παιδιά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα, βάλαμε λίγο παραπάνω πίεση και έπρεπε να κλείσουμε λίγο παραπάνω τον Κοθρά που είναι ο ηγέτης της συγκεκριμένης ομάδας.

 Παίξαμε πολλές φάσεις deny με το που θα πάρει την μπάλα και σε συνδυασμό οτι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες αλλαγές και κάπως έτσι κύλισε το παιχνίδι υπέρ μας. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα, σαν την ομάδα του Φιλίππου να αποδέχεται την πρόσκληση, έστω και αργά να στήνει αυτή την ομάδα και τους αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια και πραγματικά χαίρομαι που παίξαμε σ’ αυτήν την έδρα με πολύ καλό καιρό γιατί όσοι θα έρθουν εδώ θα δεινοπαθούν ειδικά όταν αυτή η ομάδα να βρει τα πατήματά της και ο καιρός γίνει αυτός που είναι πραγματικά”

Δ. Γκίμας : “Πρώτα να ευχαριστήσω τον κόουτς και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του. Νομίζω μας κέρδισαν δίκαια. Δεν χρειάζεται να πω ότι είναι καλύτερη ομάδα από μας, μάλλον χρειάζεται να το πω γιατί πολλοί ίσως δεν το ξέρουν και για αυτό και ας πούμε ότι αυτή είναι μία ήττα από αυτές που δεν μας πονάνε πολύ, θέλω να ελπίζω ότι δεν θα είναι από τις ήττες που θα μας πονέσουν πολύ σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

 Όπως είπε και ο κόουτς, είμαστε δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία ο Διαγόρας θέλει να πρωταγωνιστήσει να πάρει το πρωτάθλημα ή να ανέβει στην Α1 και η διαφορά ποιότητας μερικές φορές φαίνεται. Δεν είμαι από αυτούς που δέχονται εύκολα διαφορά ποιότητας. Για μένα οι παίκτες που έχουμε εμείς είναι η καλύτερη της κατηγορίας. Δεν το ξέρουν ακόμα. Στην πορεία νομίζω θα το καταλάβουν οτι είναι πολύ καλοί παίκτες.

  Ελπίζω να μην κάνουμε αργότερα ήττες που θα μας πονέσουν. Ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι ειδικά στα σουτ σουτ τριών πόντων όπου έχουμε αν δεν κάνω λάθος 12% ποσοστό. Πάρα πολύ κακό ποσοστό. Δεν είχαμε τέτοια εικόνα ούτε μεσα στην εβδομάδα ούτε σε ένα φιλικό παιχνίδι που παίξαμε. Βέβαια παίζει ρόλο και ο αντίπαλος και η άμυνα που παίζει. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά η άμυνα του Διαγόρα ήταν πολύ πολύ καλή και μας έβγαλε εντελώς εκτός. Χάσαμε εντελώς τη συγκέντρωσή μας και ο Διαγόρας με την ποιότητα παικτών που διαθέτει κατάφερε να μετατρέψει την άμυνα σε σκορ. Πρέπει να στηρίξουμε τους παίκτες.

Ξέρουμε που πηγαίνουμε και ξέρουμε τι θέλουμε. Θα δούμε με ηρεμία το παιχνίδι με πιο κρύο μυαλό και θα διορθώσουμε τα λάθη. Είναι δύσκολο για μία ομάδα όπως η δική μας, η οποία δύο χρόνια τώρα είχε μάθει να κερδίζει πολλά παιχνίδια, να μάθει χάνει πολλά παιχνίδια και να περνάει από την ήττα στην προπόνηση.

 Θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι εκτός έδρας στο Αγρίνιο. Ο δρόμος είναι μακρύς Θα προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι”