ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 634 φορές

Γκίμας: «Ξεκινάμε από την θέση του αουτσάιντερ»

Κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης (28/08) για την νέα σεζόν 2014-2015 ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας Δημήτρης Γκίμας και ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ Λαζός Ηλίας μίλησαν στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε αναφερόμενοι στους φετινούς στόχους της ομάδας αλλά και την διαφορετική φιλοσοφία με την οποία ξεκινάει η ομάδα την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Γκίμας: «Ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία με την ευχή να είμαστε υγιείς και να έχουμε υπομονή ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να φτάσουμε στο στόχο μας.  Όπως φαίνεται είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά και αυτό το καθιστά αρκετά δύσκολο αλλά και πιο ενδιαφέρον. Η κλήρωση σε κύπελλο και πρωτάθλημα μας ευνοεί και μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε χωρίς πίεση.  Ξεκινάμε στο κύπελλο με τον Αρκαδικό, μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία από πλευράς ρόστερ και το ίδιο συμβαίνει και στο πρωτάθλημα όπου ταξιδεύουμε στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουμε τον σημαντικά ενισχυμένο ΟΦΗ. Θεωρώ ότι το ξεκίνημα μας θα είναι χωρίς άγχος. Δημιουργήσαμε μια νεανική ομάδα  έχοντας ρίξει το μέσο όρο ηλικίας αρκετά και πιστεύω κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος να γίνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιά θα πετύχουμε την εδραίωση μας στην κατηγορία. Για να γίνει όμως αυτό μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Βασική θα είναι βέβαια και η βοήθεια του κόσμου που θα βρεθεί στο γήπεδο. Θέλουμε ο κόσμος να μην ονειροβατεί και να μην τρέφει ψευδαισθήσεις. Ξεκινάμε από την θέση του outsider. Δεν είμαστε φαβορί σε κανένα από τα παιχνίδια αλλά και δεν είμαστε χαμένοι. Ο κόσμος πρέπει να αγοράσει τα εισιτήρια  βοηθώντας ταυτόχρονα και την ομάδα αλλά και τον σύλλογο “Πρωτοβουλία για το παιδί”».

Ηλίας Λαζός: «Εύχομαι πάνω απ’ όλα να έχουμε μια καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Μια χρονιά καλύτερη από την περσινή  και δεν εννοώ για το σε ποια θέση θα καταφέρει η ομάδα να τερματίσει αλλά μια χρονιά στην οποία να ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε. Μάθαμε από τα λάθη που κάναμε πέρσι . Έτσι δημιουργήσαμε μια πιο προσεγμένη ομάδα, αφού μελετήσαμε ενδελεχώς την ποιότητα και την  προσωπικότητα των παικτών, πάντα με  γνώμονα τις οικονομικές μας δυνατότητες . Πιστεύω ότι κάναμε τις καλύτερες επιλογές, να είμαστε μια γροθιά και να ολοκληρώσουμε την χρονιά όσο καλυτέρα γίνεται. Η κλήρωση σε κύπελλο και πρωτάθλημα μας ευνοεί σε οικονομικό επίπεδο μιας και η ομάδα δεν θα χρειαστεί να κάνει με το ξεκίνημα πολλά ταξίδια εκτός κάτι το οποίο είχε γίνει πέρσι. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι φέτος θα δει μια ομάδα διαφορετική από πέρσι. Μια ομάδα που θα τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα που θα είναι ΟΜΑΔΑ και στις ήττες αλλά και στις νίκες. Μια ομάδα που θα εκπροσωπεί επάξια την Βέροια, την Ημαθία στην Α2 κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε πράγματα ώστε το Δημήτριος Βικέλας να γεμίσει».