ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 686 φορές

Ξεκινάει η γιορτή στην Ισπανία - Πρεμιέρα στις 21:00 για την Εθνική

Στην Ισπανία χτυπάει από σήμερα (30/08) η «καρδιά» του παγκοσμίου μπάσκετ, καθώς κάνει πρεμιέρα το φετινό Μουντομπάσκετ.

Ύστερα από εξήντα τέσσερα χρόνια και δεκαέξι διοργανώσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποφασίστηκε να μετονομαστεί από τη FIBA σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως στο ποδόσφαιρο, με στόχο να… κλέψει λίγη από την αίγλη της μεγάλης γιορτής της «στρογγυλής θεάς».

Έξι πόλεις της Ιβηρικής θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, η Γρανάδα (1ος Όμιλος, «Παλάθιο Ντε Λος Ντεπόρτες»), η Σεβίλλη (2ος Όμιλος, «Θέντρο Ντεπορτίβο Σαν Πάμπλο»), το Μπιλμπάο (3ος Όμιλος, «Μπιλμπάο Εξιμπίσιον Σέντερ») και η Γκραν Κανάρια (4ος Όμιλος, Λας Πάλμας) της πρώτης φάσης και η Μαδρίτη με τη Βαρκελώνη («Παλάου Σαν Τζόρντι») της φάσης των «16», των προημιτελικών και των ημιτελικών. Η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια θα στεφθεί στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο «Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες Ντε Λα Κομουνιδάδ Ντε Μαντρίντ» στις 14 Σεπτεμβρίου.

Πρεμιέρα για την Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στη «μάχη» του παγκοσμίου κυπέλλου σήμερα Σάββατο, αντιμετωπίζοντας στο πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο, την επικίνδυνη Σενεγάλη (21:00). Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη τόνισαν όλες τις προηγούμενες ημέρες, πως το ματς της πρεμιέρας θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς ο Βαγγέλης Μάντζαρης τέθηκε στη διάθεσή του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Κατσικάρης έχει διακρίνει τις αδυναμίες της αφρικανικής ομάδας, πάνω στις οποίες θα χτυπήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ έχει καταστρώσει και το πλάνο της εξουδετέρωσης του επιθετικού παιχνιδιού των αντιπάλων.

Από το ρόστερ της Σενεγάλης ξεχωρίζει ο Γκόργκι Ντιένγκ, ο οποίος αγωνίζεται στους Τίμπεργουλβς. Επίσης, αντιμέτωπος της Εθνικής θα τεθεί ένας γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων, ο Μουχαμάντ Φαγέ, ο οποίος έχει φορέσει τις φανέλες των Ρεθύμνου, Ικάρου και Πανελευσινιακού. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες. Το 1998, η εθνική είχε νικήσει 68-57 των Αφρικανών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του ομίλου της Εθνικής:

Κροατία-Φιλιππίνες 13:30
Αργεντινή-Πουέρτο Ρίκο 18:30
Ελλάδα-Σενεγάλη 21:00