ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 516 φορές

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Τα συμπεράσματα του Δ. Γκίμα για τη μέχρι τώρα πορεία

Ο Δημήτρης Γκίμας μίλησε στο filipposbc.gr για τα συμπεράσματα και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μπάσκετ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Έχοντας διανύσει περισσότερο από το ένα τρίτο του πρωταθλήματος μπορούμε με ασφάλεια να διατυπώσουμε μερικά συμπεράσματα πρώτα για την ομάδα μας κι έπειτα για την πορεία προς τη σωτηρία.

Πρώτα απ’ όλα ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ με βάση το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχε και χτίζοντας μια ομάδα 50% οικονομικότερη από πέρυσι, έχει κάνει, από άποψη αποτελεσμάτων, πορεία πρωταθλητισμού. Αυτό είναι κάτι που δεν το λέω εγώ αλλά όλοι οι σχετικοί με το πρωτάθλημα παράγοντες.

Έχουμε αντιμετωπίσει στην έδρα μας 5 απο τις 6 ομάδες της κορυφής και μια ανταγωνίστρια για την παραμονή, έχουμε χάσει από την Καβάλα, την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όντας ανταγωνιστικότατοι όπως και από τον Εθνικό με αστεία δικά μας λάθη και με αποδεδειγμένα κακές και καθοριστικές αποφάσεις των διαιτητών.

Εκτός έδρας έχουμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια καλύτερη από μας ομάδα, τον ΟΦΗ, και τέσσερις ήττες. Μελανό σημείο η κακή μας εικόνα σε Λιβαδειά και Αετό. Καμία ήττα εκτός προγράμματος, κανένα χαμένο πλεονέκτημα παρά μόνο οι μεγάλες διάφορες είς βάρος μας στα δυο αυτά παιχνίδια. 

Πολλά πράγματα πρέπει να διορθώσουμε στο παιχνίδι μας τα οποία αφορούν το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Δεν πρέπει όμως να ισοπεδώνεται η πολλή μεγάλη προσπάθεια όλων η οποία έχει φέρει σπουδαία αποτελέσματα. Για μια ακόμη φορά θα τονίσω ότι η ομάδα χτίστηκε με πολύ κόπο από τον πρόεδρο κ. Τραπεζανλίδη και από τον Γενικό διευθυντή κ Λαζό με στόχο την παραμονή και την οικονομική εξυγίανση. Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι φέτος αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο, δεν γνωρίζει μπάσκετ και είναι επικίνδυνος για την ομάδα.

Ξέρουμε όλοι, ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, γιατί τώρα θα κριθεί η μάχη της παραμονής. Αστάθμητοι παράγοντες όπως τραυματισμοί ή οικονομικά προβλήματα θα επηρεάσουν πολλές ομάδες. Όσοι έχουν τα λιγότερα θα αντέξουν. Μέχρι τώρα υπερέχουμε των άλλων διεκδικητών αλλά είναι μπροστά μας τρία κρίσιμα παιχνίδια στη Βέροια με Ηρακλή Παγκράτι και ΟΦΗ. 

Μεγάλο μέρος του «πολέμου» θα κριθεί εδώ. Για το λόγο αυτό ο κόσμος που μας έχει, μέχρι τώρα, στηρίξει καθοριστικά με την παρουσία του και τη συμπεριφορά του, θα θέλαμε να συνεχίσει να μας βοηθάει κατανοώντας ότι ο αγώνας είναι τεράστιος και το διακύβευμα της παραμονής ισάξιο της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.

Πρέπει πάση θυσία να επιτευχθούν οι φετινοί στόχοι για να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να σκεφτούμε κάτι περισσότερο. Από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους προπονητές στους αθλητές στους φιλάθλους και σε όλους όσους ασχολούνται με το μπάσκετ καλές γιορτές με υγεία, υπομονή και τύχη».