Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 07/09/17

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 07/09/17

Ο ΒαλΕριαν και η ΠΟλη με τους ΧΙλιους ΠλανΗτες

Valerian and the City of a Thousand Planets

Ώρες προβολών:  Κάθε μέρα στις 20.15

Παρασκευή 7/9 Σάββατο 8/9 Κυριακή 9/9 στις  19.00 και 21.45

Ο Λικ Μπεσόν διασκευάζει το πρωτοποριακό graphic novel των Πιέρ Κριστέν και Ζαν- Κλοντ Μεζιέρ, «Βαλέριαν και Λόρελιν» στην πιο ακριβή γαλλική παραγωγή όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν

Σενάριο: Λικ Μπεσόν

Πρωταγωνιστούν: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν, Ιθαν Χοκ, Κλάιβ Οουεν, Κρις Γου, Ριάνα

 «O Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» είναι η νέα φουτουριστική μυθολογία, που από πολλούς θεωρείται ο προπομπός των «Star Wars» και που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα είδος από μόνη της! O θρυλικός σκηνοθέτης των «Leon», «Το Πέμπτο Στοιχείο» και «Lucy», Luc Besson, σπάει τα μέχρι τώρα όρια των sci-fi films και απογειώνει τη νέα του ταινία σε άλλους… γαλαξίες.

Ανάμεσα στο all star cast της ταινίας βρίσκεται και η Rihanna, στον ρόλο της Bubble.

Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν και η Λόρελιν είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης στις περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπινα όντα. Ακολουθώντας τις εντολές του Κυβερνήτη, οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Αλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου οι φυλές από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς. Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο της Αλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λόρελιν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο την Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;

Από τα πρώτα λεπτά κιόλας νιώθεις πως η ταινία πατάει γκάζι χωρίς να το αφήνει, με την δράση, τις εκρήξεις, τις πληροφορίες και τα κυνηγητά να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο με ρυθμούς ταχύτητας του φωτός που δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα.

Οταν κυκλοφόρησε το 1957 το πρώτο κόμικ του «Βαλέριαν και Λόρελιν» των Πιέρ Κριστέν και Ζαν- Κλοντ Μεζιέρ, θεωρήθηκε από τα πιο πρωτοποριακά στο είδος του. Μέσα στα 53 χρόνια κυκλοφορίας του (το τελευταίο τεύχος του κυκλοφόρησε μέσα στο 2010) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και επιρροής τόσο στον χώρο των κόμικς όσο και αυτόν του κινηματογράφου. Μια από αυτές είναι κι ένα από τα πιο διάσημα διαστημικά έπη του κινηματογράφου, το «Star Wars» του Τζορτζ Λούκας, ενώ και ο ίδιος ο Λικ Μπεσόν, ο οποίος έχει δηλώσει μεγάλος οπαδός του κόμικ, έχει πάρει στοιχεία από αυτό για την ταινία του “Το Πέμπτο Στοιχείο”

Χωρίς να βάζει κανένα όριο στην φαντασία του, αλλά ούτε και στην τσέπη του, το αποτέλεσμα είναι, τουλάχιστον, ένας πραγματικός οπτικός οργασμός, για αυτό αξίζει στον Μπεσόν τουλάχιστον μια βαθιά υπόκλιση. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο, πρωτοποριακό graphic novel των Pierre Christin και Jean – Claude Mézières.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=LTxnwdmFyV0

ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 3 (ΜΕΤΑΓΛ.)

DESPICABLE ME 3

Ώρα προβολής: 18.00

Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΡΓΚΙΣ, ΛΙΛΑ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΜΥΡΤΩ ΟΡΦΑΝΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΜΕΡΟΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΠΙΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ο αγαπημένος μας Γκρου, λοιπόν, επανέρχεται σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους. Βλέπετε, εκεί που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε κι εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική. Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του '80! που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός!

Επίσημοsite: www.despicable.me

Trailer: 

ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ - DUNKIRK   

TO DUNKIRK ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ CHRISTOPHER NOLAN, Η ταινία αναφέρεται στην «Επιχείρηση Ντιναμό», μια αποστολή διάσωσης 198.000 Βρετανών και 140.000 Γάλλων και Βέλγων στρατιωτών, οι οποίοι είχαν αποκοπεί από τις μονάδες τους και περικυκλωθεί από τους Ναζί στην βόρεια Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

έχει 96% στο Rotten Tomatoes και 97% στο Metacritic, ακούγονται πολλές φήμες σχετικά με μπόλικες υποψηφιότητες για Όσκαρ

Ώρα προβολής:   21.00

Η παραγωγή για την νέα ταινία ανήκει στους Cristopher Nolan, Emma Thomas (Interstellar, Inception, The Dark Knight Trilogy), Jake Myers (The Revenant, Interstellar), η φωτογραφία είναι του Hoyte van Hoytema (Interstellar, Spectre, The Fighter), μοντάζ ο Lee Smith (The Dark Knight Trilogy) και τα εφέ του Andrew Jackson (Mad Max: Fury Road).

Η μάχη-σταθμός στην πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που συνέβη στα Στενά της Μάγχης αποτελεί το φόντο της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν («Interstellar», «Inception» ).

"Είναι μια στιγμή μεγάλης σημασίας στην ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου", είπε ο Nolan. "Εάν δεν πετύχαινε αυτή η εκκένωση, τότε η Μεγάλη Βρετανία θα αναγκαζόταν να παραδοθεί".

O Christopher Nolan είναι ένας σκηνοθέτης ο οποίος μας έχει δώσει στο παρελθόν ποικιλία επιτυχημένων και αναγνωρισμένων ταινιών. Αυτή τη φορά μετά τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και τα υπερηρωικά "Dark Knight" μας μεταφέρει στις αρχές του Β' Παγκοσμίου πολέμου με το πολεμικό δράμα " Dunkirk".

H ταινία αναφέρεται στην εκκένωση της πόλης της Δουνκέρκης (γνωστή ως Επιχείρηση Dynamo) ακολουθούμενη από την εισβολή των Ναζί τον Μάιο του 1940. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Fionn Whitehead, Tom Hardy, Cilian Murphy και Mark Rylance. Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Christopher Nolan ο οποίος έχει αναλάβει και το σενάριο.

Το Μάη του 1940 το λιμάνι της Δουνκέρκης στα Στενά της Μάγχης ήταν το τελευταίο οχυρό των Συμμαχικών Δυνάμεων απέναντι στο ναζιστικό στρατό που τις είχε περικυκλώσει. Η απώλεια της Δουνκέρκης θα έφερνε το Χίτλερ στο κατώφλι της Μεγάλης Βρετανίας και θα σήμαινε την ολοκληρωτική επικράτησή του στην κεντρική Ευρώπη. Ο Τσόρτσιλ το ήξερε, οι στρατηγοί του το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο οι στρατιώτες που έβλεπαν την πολεμική μηχανή των ναζί να καταπίνει τη μία χώρα μετά την άλλη. Πίστευαν πως η Αγγλία θα ήταν επόμενη.

Αντιμέτωποι με την ήττα, οι Βρετανοί αξιωματικοί αποφασίζουν τη διάσωση των περίπου 400.000 στρατιωτών που είχαν απομείνει με κάθε δυνατό μέσο, κίνηση που προκάλεσε την κινητοποίηση έως και πολιτών που με δικά τους σκάφη διέσχισαν τη Μάγχη για να τους βοηθήσουν. Η μοναδική αυτή πράξη αυτοθυσίας και αλληλεγγύης εμπνέει τον Κρίστοφερ Νόλαν να γυρίσει μια ταινία όπου δεν υπάρχει ένας ήρωας, αλλά χιλιάδες. Οι «μικροί», οι «ασήμαντοι», αυτοί που καλούνται να διεξάγουν με το σώμα τους τον πόλεμο βρίσκουν απάντηση στην απόγνωση βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Ο αγώνας για την επιβίωση είναι κοινός, χωρίς να λείπουν οι εξάρσεις πανικού και ιδιοτέλειας που πηγάζουν στα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα, καθώς κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω.

Παράλληλα μιλάμε για μια ταινία, η οποία περνάει σπουδαία μηνύματα χωρίς υπερβολές, θα συγκλονίσει το κοινό, προσφέρει μια εκπληκτικά τεχνική προσπάθεια χωρίς cgi, ενώ παράλληλα καταφέρνει να πάει το είδος ένα βήμα παραπέρα, χωρίς απαραίτητα να δίνει ακραίες εικόνες. Πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένο ότι η ταινία θα πάει στα φετινά Oscar.

Η χαρακτηριστική στη φιλμογραφία του Νόλαν χρήση μη γραμμικής αφήγησης εδώ ενώνει σε ένα κοινό φιλμικό παρόν γεγονότα τριών διαφορετικών στιγμών, που συνέβησαν σε γη, ουρανό και θάλασσα, τα πεδία όπου διεξήχθη ο πόλεμος. Ο χρόνος, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο νολανικό σινεμά, συμπυκνώνεται σε μια ασταμάτητη διαδοχή προβλημάτων που καλούνται να ξεπεράσουν οι στρατιώτες, υπό τα πυρά του εχθρού ο οποίος επιτίθεται κατά κύματα.

Δουνκέρκη, (Dunkirk)

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Κρίστοφερ Νόλαν

Παίζουν: Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα, ΚίλιανΜέρφι, Μαρκ Ράιλανς, Τομ Χάρντι

Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία της Δουνκέρκης, με τις πλάτες τους στην θάλασσα, περιμένουν τον εχθρό που πλησιάζει.

Αεροπλάνα spitfires της RAF (Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας) έρχονται αντιμέτωπα με τον εχθρό πάνω από το Κανάλι, προσπαθώντας να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους άνδρες στην στεριά.

Την ίδια στιγμή,εκατοντάδες μικρές βάρκες, επανδρωμένες με απλούς πολίτες και στρατιώτες, κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, με κίνδυνο της ζωής τους, σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να σώσουν έστω και ένα μέρος του στρατού τους.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν («Interstellar», «Inception», τριλογία «The Dark Knight») υπογράφει την καλύτερη ταινίας της καριέρας του και βάζει πλώρη, όπως όλα δείχνουν για τα Όσκαρ.

Γιατί η Δουνκέρκη είναι το κορυφαίο πολεμικό φιλμ των τελευταίων ετών:

Με μια αιματηρή σελίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταπιάνεται αυτή τη φορά, δημιουργώντας ένα υποβλητικό, επικό πολεμικό δράμα , εστιάζοντας στις ανθρώπινες ιστορίες των στρατιωτών αλλά και των πατριωτών Βρετανών που με τις βάρκες τους και τα ιστιοφόρα πέτυχαν να μεταφέρουν τους συμπατριώτες στους στην Αγγλία, σταματώντας έτσι την προέλαση των ναζιστικών στρατευμάτων.

Τετρακόσιοι χιλιάδες άντρες παγιδευμένοι που περιμένουν τον αφανισμό είναι η βασική γραμμή του Νόλαν, ο οποίος επιλέγει να αφηγηθεί αυτή την σημαδιακή μάχη χωρίς ηρωικές εξάρσεις, αλλά προβάλλοντας κυρίως τον φόβο και τον αγώνα για τη ζωή μέσα στις τραγικές συνθήκες του πολέμου.

Έτσι κινείται σε τρεις αφηγηματικούς άξονες: η πρώτη ιστορία λαμβάνει χώρα στην παραλία με τους στρατιώτες να περιμένουν και τον πλοίαρχό τους να στέκεται στην αποβάθρα οργανώνοντας το χάος, η δεύτερη μέσα στη θάλασσα, στη βάρκα ενός ηλικιωμένου Βρετανού που προσπαθεί να φτάσει στην ακτή και να περισυλλέξει στρατιώτες, και η τρίτη είναι η περιπέτεια ενός αεροπόρου που ενώ μάχεται βλέπει την καταστροφή από τον ουρανό.

Ο Νόλαν κινηματογραφεί ανατριχιαστικά και με σκληρό ρεαλισμό μια μάχη επιβίωσης ουσιαστικά σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, επιμένοντας στις λεπτομέρειες, κάνοντας έτσι τη «Δουνκέρκη» του μια απόλυτη εμπειρία.

Εύστοχα επιλέγει να μειώσει τους διαλόγους, με αποτέλεσμα κάθε φράση που ακούγεται σε αυτή την εκκωφαντική σιωπή να γράφει στην καρδιά του θεατή, και ντύνει τις σκηνές του με ένα μοναδικό soundtrack (διά χειρός Ρίτσαρντ Κινγκ), που δημιουργεί στον θεατή συναισθηματικές εντάσεις.

Trailer:

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS