ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 14/12/17

«ΧριστοΥγεννα και ΣΙΑ»

(ΜΕΤΑΓΛ. Ελληνικά )

Κάθε μέρα 17.00

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει. Μένουν μόνο τρεις μέρες. Όταν αρχίζει το χάος. Τα 92.000 ξωτικά του Άι Βασίλη ξαφνικά σωριάζονται στο έδαφος και αρρωσταίνουν. Όλα ταυτόχρονα. Ο σκηνοθέτης blockbuster επιτυχιών στη Γαλλία, όπως το «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» και το «Γκρρρ! Προϊστορικά Εγκλήματα», Αλέν Σαμπά, επιστρέφει με ένα μαγικό, κωμικό φιλμ… στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Την οικογενειακή κομεντί «Χριστούγεννα και ΣΙΑ»

Τώρα ποιος θα φτιάξει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου; Ο Άι Βασίλης δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να επισκεφτεί τη Γη μαζί με τους ταράνδους του, ώστε να βρει τη λύση. Μόλις φτάνει εκεί, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια για να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, με τη φωνή του Πάνου Μουζουράκη

Σκηνοθεσία: Αλέν Σαμπά

Ηθοποιοί: Αλέν Σαμπά, Πιο Μαρμάι, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Οντρέι Τοτού, Μπρούνο Σάντσες, Λουϊζ Σάμπα, Νταβίντ Μαρσέ, Γκρεγκουάρ Λουντί

Έρχεται με «πράσινη» στολή, διαφορετικός και αποφασισμένος να σώσει τα Χριστούγεννα που κινδυνεύουν. Μία θεότρελη κωμωδία μέσα από την ανατρεπτική ματιά του Alain Chabat, σκηνοθέτη blockbuster επιτυχιών στη Γαλλία, όπως το «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» Trailer:

COCO

(ΜΕΤΑΓΛ. Ελληνικά )

Κάθε μέρα 17.00

Σκηνοθεσία:    Λ. ΑΝΚΡΙΤΣ & Α. ΜΟΛΙΝΑ

Σενάριο:          ΛΙ ΑΝΚΡΙΤΣ & ΤΖΕΪΣΟΝ ΚΑΤΖ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel.

Μαζί με το COCO θα προβάλλεται η νέα μικρού μήκους ταινία της Disney "ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΑΦ".

Το καινούργιο animation της Pixar έχει στο επίκεντρό του τον πολιτισμό του Μεξικού και συγκεκριμένα την «ημέρα των νεκρών», όπως ονομάζεται: Φίλοι και οικογένειες προσεύχονται και θυμούνται αναπαυμένες ψυχές και βοηθούν το πνευματικό τους ταξίδι. Πρωταγωνιστής είναι o Miguel (Anthony Gonzalez), ένα μικρό αγοράκι που φιλοδοξεί να γίνει μουσικός, το οποίο μοιάζει να καταλήγει απροσδόκητα στη χώρα των πεθαμένων ψυχών το βράδυ της εορτής.

Η ταινία φαίνεται πανέμορφη, έτοιμη να μας προσφέρει μαγευτικές εικόνες βγαλμένες από τα μυαλά μεγάλων δημιουργών του γνωστού studio, όπως οι Lee Unkrich (σκηνοθέτησε το Toy Story 3) και Adrian Molina (σχεδιαστής των Ratatouille και Toy Story 3). Από τη μία, φαντάζει σχεδόν σίγουρο πως η Pixar σκοπεύει να αιχμαλωτίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων για άλλη μια φορά.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός δωδεκάχρονου αγοριού, του Μιγκέλ, που πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που συνδέονται με ένα μυστικό αιώνων. Η ιστορία οδηγείται, μέσα από πολλές περιπέτειες, σε μία εξαιρετική οικογενειακή επανένωση.

Η ταινία –που εξυμνεί την μεξικανική κουλτούρα και παράδοση - έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, αποφέροντας στα ταμεία τής εταιρείας 280 εκατομμύρια δολάρια από τις προβολές παγκοσμίως, κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων στο Μεξικό και κάνοντας τζίρο 75.6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα.

trailer:

STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI

Κάθε μέρα σε απλή 2D προβολή: 19.00 και 22.00

Σε 3D προβολή μόνο Πέμπτη και Παρασκευή στις 19.00

Σκηνοθεσία:    ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ

Σενάριο:          ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ

Ηθοποιοί:        ΟΣΚΑΡ ΙΣΑΑΚ, ΛΟΡΑ ΝΤΕΡΝ, ΑΝΤΙ ΣΕΡΚΙΣ, ΜΠΕΝΙΣΙΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ, ΝΤΟΜΧΝΟΛ ΓΚΛΙΣΟΝ, ΜΑΡΚ ΧΑΜΙΛ, ΚΑΡΙ ΦΙΣΕΡ, ΑΝΤΑΜ ΝΤΡΑΪΒΕΡ, ΝΤΕΪΖΙ ΡΙΝΤΛΕΪ, ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ, ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣ, ΤΖΟΝ ΜΠΟΓΙΕΚΑ, ΓΚΟΥΕΝΤΕΛΙΝ ΚΡΙΣΤΙ, ΚΕΛΙ ΜΑΡΙ ΤΡΑΝ

Στο «STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI» της Lucasfilm, η ιστορία των Skywalker συνεχίζεται καθώς οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες, σε μια επική περιπέτεια που ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν.

extra:

Η ταινία Star Wars 8 είναι σε σκηνοθεσία είναι του Rian Johnson και σε αυτή θα επιστρέψουν οι Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Andy Serkis, ενώ θα προστεθούν οι Benicio Del Toro, Laura Dern και Kelly Marie Tran.

Για τη συγγραφή του σεναρίου ο Rian Johnson εμπνεύστηκε ιδέες από ταινίες όπως τα: Ατσαλένιοι Αετοί, Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι, Γκάνγκα Ντιν, Σαχάρα, Three Outlaw Samurai (ιαπωνική του 1964) και Letter Never Sent (σοβιετική περιπέτεια του 1960). Μάλιστα, η συγγραφή ξεκίνησε πριν τελειώσει αυτή του Η Δύναμη Ξυπνάει, κάτι που ο Johnson δήλωσε πως του έφερνε δυσκολίες.

Επίσημο site: http://www.starwars.com/

trailer:

WONDER WHEEL  (ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ)

Κάθε μέρα 21.45

Σκηνοθεσία:    ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ

Σενάριο:          ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ

Ηθοποιοί:        ΚΕΙΤ ΓΟΥΙΝΣΛΕΤ, ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΙΜΠΕΡΛΕΙΚ, ΤΖΟΥΝΟ ΤΕΜΠΛ, ΤΖΙΜ ΜΠΕΛΟΥΣΙ

ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη. Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι. Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Ενθυμούμενος τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» και τον καλό του εαυτό, ο Άλεν κλείνει ραντεβού με τον Γιουτζίν Ο’Νιλ σε ένα ονειρικό, πικρό ερωτικό μελόδραμα.

Λάτρης του κλασικού αμερικανικού θεάτρου, ο Γούντι Άλεν έχει επηρεαστεί έντονα από τους σπουδαίους δραματουργούς του, ενώ διασκεύασε­ ελεύθερα και δημιουργικά, ως «Θλιμμένη Τζάσμιν», το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς. Τώρα κλείνει ραντεβού με τον Γιουτζίν Ο’Νιλ στη γεμάτη κόσμο πλαζ του Κόνι Άιλαντ των ’50s, συνδυάζοντας σε ένα ονειρικό, πικρό ερωτικό μελόδραμα την επιφανειακή ανεμελιά της μεταπολεμικής Αμερικής με τα τραγικά παιχνίδια που παίζει η μοίρα πάνω στις σκοτεινές βουλές των ανθρώπων.

Αναβιώνοντας το λούνα παρκ στο Κόνι Αϊλαντ της δεκαετίας του 1950,ο Γούντι Αλεν μάς δίνει ένα αξέχαστο μελόδραμα,για το οποίο η Κέιτ Γουίνσλετ ίσως φτάσει στα Οσκαρ

Ολοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες, αλλά λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν πραγματική τέχνη μέσα από αυτές. Ο Γούντι Αλεν εξακολουθεί να ανήκει σε αυτούς και το «Wonder Wheel» είναι η απόδειξη.  

Πρόκειται για τη νέα ταινία του γερόλυκου, αλλά πιστού στα ετήσια ραντεβού του, Woody Allen, ο οποίος αυτήν τη φορά, έχει ετοιμάσει κάτι πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το "Wonder Wheel" είναι γυρισμένο σαν να πρόκειται για παραμύθι, βάζοντας τον Justin Timberlake στο ρόλο του ναυαγοσώστη-μήλον της έριδος και αφηγητή του φιλμ, καθώς όλη η πλοκή εξελίσσεται κάτω υπό τις αφηγηματικές αρετές του κυρίου αυτού, κάτι που αποδίδει περίφημα και δίνει ζωντάνια και τόνωση στο φιλμ και μάλιστα όχι με τον βαρετό τρόπο αφηγήσεων που έχουμε συνηθίσει. Απ’την αρχή του, το Wonder Wheel, βρίσκει τον Woody Allen σε μεγάλα κέφια και κυλά ευχάριστα, με γρήγορο ρυθμό που σε πιάνει κατευθείαν, με μια αίσθηση φρεσκάδας, έντονης κινητικότητας και γρήγορης οικειότητας με τους χαρακτήρες, την πλοκή και το κλίμα της ιστορίας, χαρακτηριστικά ενός καλογραμμένου σεναρίου.

trailer:

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

(η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή)

Συνεχίζει για 4η και τελευταία εβδομάδα

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επανέρχεται με το νέο κινηματογραφικό του έργο και με κατάθεση ψυχής φωτίζει και τιμά τον σπουδαιότερο Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη

Κάθε μέρα: 19.30

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στον Μεγάλο Απόντα Συγγραφέα ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, αλλά και στον πρόσφατα εκλιπόντα Στάθη Ψάλτη ο οποίος  έκανε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, αφήνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος, όπως ακριβώς έγινε και με τον Σπουδαίο ηθοποιό μας Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία EL GRECO.

Συμμετέχει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ενώ το ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει εκπληκτικά ο Θοδωρής Αθερίδης, και βεβαίως, τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται σαν από «άλλο κόσμο» ο Στάθης Ψάλτης

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Trailer: 

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria