ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της ΕΠΣ Ημαθίας για την Κάρτα Υγείας

Από την ΕΠΣ Ημαθιας ανακοινωθηκε σε όλα τα σωματεια της δυναμης της ότι με βαση την ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/38611/15976?1417/152/3.8.2018 του Υποργου Υγειας και του Υφυπουργου Αθλητισμου θεσπιζεται η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ για όλα τα ποδοσφαιρικα σωματεια.

Η παραπανω καρτα εκδιδεται κατοπιν των εξης υποχρεωτικων εξετασεων:

1.-Κλινικη Εξεταση
2.-Ατομικο και Οικογενειακο Ιατρικο ιστορικο και
3.-Ηλεκτροκαρδιογραφημα

Η καρτα Υγειας Ποδ/στη θεωρειται από ιατρους μοναδων παροχης υπηρεσιων πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας, Νομαρχιακων, Περιφερειακων η Πανεπιστημιακων Νοσοκομειων, υγειονομικων στρατιωτικων μοναδων η από ιατρους εχοντες οποιαδηποτε σχεση με το Δημοσιο η με ΝΠΔΔ, καθως και από ιατρους του ιδιωτικου τομεα,κατεχοντες την Καρδιολογικη ειδικοτητα η ιατρους αλλων ειδικοτητων που εχουν πιστοποιηση ΕΚΑΕ.

Η πιστοποιηση της υγειας των ποδ/στων καταγραφεται στην Καρτα υγειας, η οποια είναι υποχρωτικη και αποτελει προυποθεση για την συμμετοχη στις προπονησεις και στους αγωνες.Αυτη θα προσκομιζεται στον διαιτητη του αγωνα και θα αποτελει βασικη προυποθεση για την συμμετοχη του στον αγωνα.

Η καρτα υγειας περιλαμβανει τα κατωθι στοιχεια:

1.-την Ε.Π.Ο.,2.-Ονομετεπωνυμο και πατρωνυμο του ποδ/στη,3.-Ετος γεννησης,4.-Φωτογραφια,5.-Αριθμ.δελτ.ΕΠΟ,6.-ΑΜΚΑ,7.-Ημερολογιακη θεωρηση με βεβαιωση-υπογραφη ιατρου για την πιστοποιηση συμμετοχης στον αγωνα και 8.-Βεβαιωση –υπογραφη ότι εχει υποβληθει στις εξετασεις που προβλεπει η κοινη υπουργικη αποφαση.

Η εφαρμογη της καρτας υγειας Ποδ/στη αρχιζει από 1/1/2019.

Παρακαλουνται τα σωματεια να εφοδιασθουν από την Ενωση με ικανο αριθμων Καρτων υγειας και να προχωρησουν εγκαιρα στην πιστοποιηση υγειας των ποδ/στων τους,συμφωνα με τα παραπανω.