ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μαύρος Φεβρουάριος για την ποδοσφαιρική Ημαθία

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1994 ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΪΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΤΣΙΡΗΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019 Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 17χρονου Ναουσαίου ποδοσφαιριστή Χρήστου Πετρίδη, που αγωνιζόταν στην ομάδα της Χαρίεσσας, ανατρέξαμε στην εφημερίδα ΚΕΡΚΙΔΑ, όπου διαπιστώσαμε, ξεφυλλίζοντας το πλούσιο αρχείο της, ότι την τελευταία 25ετία, από τους τέσσερεις θανάτους ποδοσφαιριστών στα Ημαθιώτικα γήπεδα, οι τρεις επήλθαν Φεβρουάριο μήνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να αναφέρουμε ποιοι είναι αυτοί που πήγε να "συναντήσει" ο Χρήστος Πετρίδης στην "γειτονιά των αγγέλων", πώς, αλλά και πότε έφυγαν από τη ζωή, όπως τα αναφέρει η εφημερίδα ΚΕΡΚΙΔΑ στο σημερινό της φύλλο. 

"Για δεύτερη φορά μέσα σε 3,5 χρόνια, η Ηµαθία θρηνεί τον χαµό νεαρού ποδοσφαιριστή της, αφού ο 17χρονος παίκτης της Χαρίεσσας Χρήστος Πετρίδης, κατέληξε τελικά το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκοµείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε από στο Νοσοκοµείο της Νάουσας.

Η ιστορία δυστυχώς επαναλήφθηκε στο Ηµαθιώτικο ποδόσφαιρο, αφού ο νεαρός ποδοσφαιριστής, είχε την ίδια «τύχη» µε τον Στέλιο Μαρκούση, τον 18χρονο ποδοσφαιριστή της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, στο βοηθητικό του Ταγαροχωρίου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκοµείο Βέροιας, όπου ύστερα από λίγες ώρες εξέπνευσε, αφού δεν άντεξε η καρδιά του. 

Επίσης µε διαφορά μιας ημέρας το μαύρο Φεβρουάριο του 1994 για το ποδόσφαιρο της Ηµαθίας, υπέστησαν σοβαρό καρδιακό επεισόδιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές Χρήστος Τσιµτσιρής (27 χρόνων) της Ελπίδας ΒΕΡΟΙΑΣ (Σάββατο 12/2/1994) και την επόμενη ακριβώς μέρα (Κυριακή 13/2/1994), ο 20χρονος τερματοφύλακας της Αγ. Μαρίνας Κώστας Πέιος.

Ο πρώτος άφησε την τελευταία του πνοή µια εβδομάδα μετά το συμβάν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του Νανά και την μόλις τεσσάρων μηνών αβάπτιστη κόρη του και ο δεύτερος εξέπνευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Στενημάχου, στο παιχνίδι Θύελλα - Μ. Αλέξανδρος.