Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αφιέρωμα: Ονειρεμένη χρονιά για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων

Αφιέρωμα: Ονειρεμένη χρονιά για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων

Μια άκρως επιτυχημένη σεζόν ήταν η φετινή για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.

Οι "πράσινοι" μετά τον περσινό υποβιβασμό τους από την Γ' Εθνική, αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες, στις οποίες όμως ανταπεξήλθαν με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και  πανηγυρίζοντας την επιστροφή τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

Παίκτες, προπονητές και διοίκηση αποτέλεσαν το τρίπτυχο της επιτυχίας για την ομάδα των Τρικάλων, με το κλίμα να είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό και όλα αυτά μαζί να οδηγούν τους "πράσινους" σε μια ονειρεμένη χρονιά!

Με ένα απίστευτο ντεμαράζ 17 συνεχόμενων νικών, από τα τέλη του πρώτου γύρου, οι Τρικαλινοί τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στα playoff που ακολούθησαν στάθηκαν στο ύψος τους και κέρδισαν το εισιτήριο της ανόδου στην Γ' Εθνική κατηγορία. Επίσης, πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία και στο κύπελλο φτάνοντας μέχρι και τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από την Βέροια.

Συμμετοχές και σκόρερ

Η ομάδα των Τρικάλων είχε στις τάξεις της μια... μηχανή του γκολ! Ο λόγος για τον Αντώνη Παρσόπουλο, ο οποίος συνολικά σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και κύπελλο πέτυχε 48 τέρματα και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της ανόδου!

Πρώτοι παίκτες σε συμμετοχές ήταν οι Αργυρόπουλος και Παρσόπουλος με 30, ενώ τους ακολούθησαν οι Σωτηράκης (29), Τσιρίδης (28), Αναδολού και Κιρκιλιανίδης Η. (27).

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ας δούμε τι δήλωσαν στην "Κ" ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής πορείας του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων.

Βασίλης Παπαδόπουλος (πρόεδρος):

Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με δυσκολίες, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας, αλλά και με κρυφά όνειρα ταυτόχρονα για τη νέα σεζόν. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν, όσοι θα αποτελέσουν τον Μέγα Αλέξανδρο, να έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο και διάκριση.

Η αρχή έγινε με τον προπονητή μας Δημήτρη Πρίντζιο, που πρώτος πίστεψε ότι ο συγκερασμός φιλόδοξων νεαρών ποδοσφαιριστών με έμπειρους, θα αποτελέσει μια νέα συνταγή επιτυχίας.

Αξιοσημείωτο ήταν το οικογενειακό κλίμα που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση και αυτό αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν το ισχυρότερο όπλο μας.

Θέλω να συγχαρώ τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές μου, αρχικά για την συμμετοχή τους στον πιο ιστορικό τελικό κυπέλλου της ομάδας μας με αντίπαλο τη Βέροια και φυσικά για την κατάκτηση του πιο "μάγκικου" πρωταθλήματος του Μέγα Αλέξανδρου! Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας για την στήριξη.

Σωκράτης Φετεινίδης (αντιπρόεδρος):

Συγχαρητήρια σε όσους πίστεψαν σε αυτή την ομάδα και συνέβαλαν στην άνοδο. Παίκτες, προπονητής, διοίκηση αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για τους κόπους όλης της χρονιάς. Εξαρχής γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας και διαψεύσαμε πολλούς που δεν μας υπολόγιζαν. Ξεκινήσαμε χωρίς μεγάλα λόγια, μη θέλοντας να δημιουργήσουμε πίεση στα νέα παιδιά. Δημιουργήσαμε όλοι μαζί ένα εκπληκτικό κλίμα που μας κράτησε σαν οικογένεια σε κάθε δύσκολη στιγμή και διαχειριστήκαμε με σοβαρότητα τον ενθουσιασμό. Σε αυτό βοήθησε η εμπειρία και η προσωπικότητα κάποιων ποδοσφαιριστών. Δε θα αναφερθώ σε ονόματα γιατί σίγουρα θα αδικήσω κάποιον, πλην του αρχηγού μας του οποίου η συμβολή στην ομάδα μας ήταν τεράστια όλα αυτά τα χρόνια και δείχνει να φτάνει στο τέλος της. Γιάννη Κιρκιλιανίδη σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας χάρισες. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσεις να είσαι δίπλα στην ομάδα με όποιο τρόπο χρειαστεί, σε ότι σου ζητηθεί.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον Δημήτρη Πρίντζιο, ο οποίος ταυτίστηκε απόλυτα με το πλάνο της ομάδας, δούλεψε σκληρά με τους ποδοσφαιριστές, με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει και να κρίνει απόλυτα επιτυχημένο το έργο του. Ένα πλάνο που βασιζόταν αρχικά στις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Βασίλη Παπαδόπουλου και εφαρμόστηκε σε συνεργασία διοίκησης-προπονητή-παικτών, υποστηριζόμενο πάντα από τους φανταστικούς φιλάθλους μας που έδιναν δύναμη καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κλείνοντας δηλώνω υπερήφανος για όλους τους νεαρούς μας αθλητές, οι οποίοι ανέδειξαν το ήθος, τη νοοτροπία και το ταλέντο τους. Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι οδηγός στην πορεία τους και να πετύχουν κάθε τους όνειρο.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας και ανυπομονούμε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της.

Δημήτρης Πρίντζιος (προπονητής):

Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα, διότι μετά τον υποβιβασμό από την Γ' Εθνική, όπως ήταν λογικό, επικρατούσε μια απογοήτευση στους φιλάθλους του χωριού, ενώ υπήρχανε και λίγα δελτία στο ρόστερ της ομάδας. Η διοίκηση όμως, με μπροστάρη τον πρόεδρο Βασίλη Παπαδόπουλο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, δεν αφήσανε την ομάδα στο έλεος και αντίθετα όλοι μαζί δημιουργήσαμε ένα νεανικό σύνολο με μέσο όρο ηλικίας 20 ετών, αλλά και με πολύ μικρό μπάτζετ.

Η ομάδα στην αρχή είχε σαν στόχο την είσοδο στα play off και να παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, δίνοντας ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους και να προσελκύσουν το κόσμο, φέρνοντας τον στο γήπεδο. Στην πορεία όμως η ομάδα έδειχνε πως φέτος δεν είχε ταβάνι. Έτσι, βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά και με την ενίσχυση του Ιανουαρίου, πιστέψαμε στις δυνατότητες μας και ότι μπορούμε να πετύχουμε την άνοδο, κάτι που τελικά καταφέραμε πετυχαίνοντας πολύ μεγάλες νίκες και κάνοντας ένα απίστευτο σερί με 17 συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με το πλεονέκτημα της έδρας κατάφερε και πέτυχε την άνοδο, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας!

Επίσης παίξαμε και στον τελικό του κυπέλλου Ημαθίας με την μεγάλη Βέροια, αποκλείοντας πολύ δύσκολους αντιπάλους.

Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που κάνανε όλη την χρόνια. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι' αυτούς, γιατί σε όλη την διάρκεια της χρονιάς απέδειξαν πως είναι οι καλύτεροι και δίκαια και παλικαρίσια κατέκτησαν το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία!

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι όλα τα παιδιά αποτελούσαν μια οικογένεια τόσο στα αποδυτήρια όσο και στον αγωνιστικό χώρο και δίνανε τα πάντα, παίζοντας ο ένας για τον άλλον! Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την υπόλοιπη διοίκηση που πάντα ήταν δίπλα μας σε ότι και αν χρειαζόμασταν και η στήριξη και η βοήθεια τους ήταν τεράστια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο των Τρικάλων που ενώ στην αρχή ήταν φοβισμένος και απογοητευμένος από τον υποβιβασμό της προηγούμενης χρονιάς, στην πορεία του πρωταθλήματος μας στήριξε πάρα πολύ, με την παρουσία του να είναι καταλυτική και συγκλονιστική τόσο στο τελικό του κυπέλλου όσο και στους αγώνες των play off, δίνοντας φτερά στους ποδοσφαιριστές μου!

Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλο το κόσμο καλό καλοκαίρι.

Γιάννης Κιρκιλιανίδης (ποδοσφαιριστής):

Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία και θέσαμε τους στόχους, λέγαμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε. Όχι μόνο το καταφέραμε αλλά πήραμε το πρωτάθλημα και φτάσαμε στο τελικό κυπέλλου. Ήταν μια μαγική χρόνια, την απολαύσαμε όλοι και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους απάρτιζαν αυτή την ομάδα. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θα είναι και του χρόνου ανταγωνιστική στην Γ' Εθνική.

Αντώνης Παρσόπουλος (ποδοσφαιριστής)

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια άκρως επιτυχημένη χρόνια για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Αφενός, επειδή κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας και συνεπώς την άνοδο μας στην Γ' Εθνική, αφετέρου γιατί καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου Ημαθίας. Παρά τις δυσκολίες και τις αρχικές αμφιβολίες, μέσα από την σκληρή δουλειά καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Σ' αυτή την επιτυχία σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι υπήρξε σχέση εμπιστοσύνης όλων των ανθρώπων, των συμπαικτών μου, του προπονητικού επιτελείου, της διοίκησης άλλα και του φίλαθλου κόσμου, νιώθαμε σαν οικογένεια! Προσωπικά η φετινή σεζόν θα μου μείνει αξέχαστη, αφήνοντας μου πολλές ευχάριστες αναμνήσεις και επιτυχίες! Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα και έχω συμβάλλει στην φετινή επιτυχία και άνοδο με πολλά ατομικά μου γκολ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS