ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μικρά - μικρά από την Γ.Σ. και τις κληρώσεις της ΕΠΣ Ημαθίας (φωτο - βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/8) στο κέντρο «Πολιτεία» στο Νεόκαστρο, η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας, καθώς και οι κληρώσεις του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ κατηγορίας.

Αφού εγκρίθηκε ο από την εξελεγκτική επιτροπή ο οικονομικός απολογισμός και στην συνέχεια από τους παρευρισκόμενους ο προϋπολογισμός της νέας περιόδου, τον λόγο πήραν παράγοντες των ομάδων.

Ο ισχυρός άνδρας της Νίκης Αγκαθιάς, Αριστείδης Ματσούκας τόνισε ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μαραζώνει, ενώ κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή λιγότερες ομάδες, όπως έγινε και φέτος και μάλιστα κάποιες δεν μπορούν να σταθούν ούτε στο Α’ τοπικό.

«Η διοίκηση Γραμμένου διπλασίασε τους υπαλλήλους και τις μισθοδοσίες. Υπάρχει υπάλληλος της ΕΠΟ που παίρνει μισθό δέκα χιλιάδες! Οι υπάλληλοι της ΕΠΟ παίρνουν από 4 έως 11 χιλιάδες ευρώ το μήνα ο καθένας» είπε, σημειώνοντας ότι αντί να πηγαίνουν τα χρήματα στις ερασιτεχνικές ομάδες πάνε αλλού.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως στο εξωτερικό οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν πληρώνουν ούτε δραχμή για έξοδα που πληρώνουμε εμείς, λέγοντας χαρακτηριστικά στον πρόεδρο: «θέλουμε να μας προστατεύσετε σαν σύμβουλος της ΕΠΟ, μεταφέρετε στην ομοσπονδία τα προβλήματά μας».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κα. Βελλή, πρόεδρος του Διαβατού, η οποία έκανε παράπονα για ορισμένες συμπεριφορές μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, ενώ ακολούθησε ο γενικός αρχηγός της Νάουσας κ. Κερμανίδης ζητώντας κάποιες διευκρινήσεις σε διαδικαστικά θέματα, ενώ έκανε και παράπονα για ορισμένες αποφάσεις του Δ.Σ. στο περσινό πρωτάθλημα.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής της Αγ. Βαρβάρας, Κωνσταντίνος Πουλασουχίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα των γιατρών αγώνων, λέγοντας ότι φέτος οι ομάδες θα αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα αυτά.

Επίσης, έκανε πρόταση ο Σεπτέμβριος να είναι μήνας Κυπέλλου, το οποίο να διεξάγεται σε ομίλους, κάτι που εξυπηρετεί τα σωματεία και κυρίως τα μικρά, ενώ έθιξε την αγωγή και τη μήνυση κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΣΗ, ρωτώντας τα σωματεία αν γνωρίζουν την τύχη των υποθέσεων αυτών.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης, Στέργιος Μουρτζίλας, απαντώντας αρχικά στον κ. Ματσούκα ότι συνυπογράφει με αυτά που είπε και ότι θα συντάξει μια επιστολή και θα την καταθέσει στην ΕΠΟ, ενώ στον κ. Πουλασουχίδη είπε πως η υπόθεση Καραμελίδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, αναφέρθηκε σαν είδηση ότι θα βρίσκονται φέτος στην διάθεση των ομάδων 5 απινιδωτές, που θα χρηματοδοτηθούν από επιχειρηματίες της Ημαθίας.

Κλείνοντας η Γ.Σ. και πριν ξεκινήσουν οι κληρώσεις, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Μαστοροδήμος, ο οποίος ζήτησε να τηρείται ο αριθμός της παρουσίας ανθρώπων των ομάδων στους αγώνες.

Όσον αφορά τις κληρώσεις, η πρεμιέρα της Α' ΕΠΣΗ δεν έκρυβε κάποιο μεγάλο ντέρμπι, ενώ όσον αφορά το κύπελλο αίσθηση έκανε η γειτονική "μάχη" ΑΕΠ Βέροιας - Ραχιάς!

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτορεπορτάζ από την Γ.Σ. και τις κληρώσεις της ΕΠΣ Ημαθίας.