ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ξεκίνησε με το δεξί...

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, αλλά για την Εθνική στο Nations League δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Το βράδυ του Σαββάτου (8/9) η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε πέρασε νικηφόρα από τη «Λε Κοκ Αρένα» του Ταλίν, επικράτησε 1-0 της Εσθονίας χωρίς ιδιαίτερα... βάσανα και ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις της στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Οι διεθνείς ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πρώτο ματς για τον 2ο όμιλο της League C, στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ κατόπιν αρκέστηκαν στο να κρατήσουν το προβάδισμά τους, με τον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό να έχει πάντως... πονοκέφαλο από τον τραυματισμό του Μήτρογλου εν όψει Ουγγαρίας.

Κορυφαίος και σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Φορτούνης, μεστή εμφάνιση από τον Τοροσίδη, πάντα αξιόπιστοι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Ήταν καλύτερη και δίκαια προηγήθηκε...

Το καλό της πρόσωπο έδειξε η Εθνική στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, με σωστή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας και την απαιτούμενη υπομονή για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Μάνταλος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 4', αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης βρήκε δίχτυα ολοκληρώνοντας τη συνεργασία Τοροσίδη και Μήτρογλου, με το γκολ να έρχεται ως φυσιολογική συνέπεια της ελληνικής υπεροχής.

Οι διεθνείς ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό, ο Μπάρκας μόνο μία φορά χρειάστηκε να επέμβει, ενώ λίγο έλειψε να έρθει και το 0-2 στο 40', με τον Φορτούνη να σημαδεύει με εκτέλεση φάουλ το δοκάρι, ίσως και με τη συνδρομή του Μήτρογλου.

Δίχως τον Μήτρογλου ήταν αλλιώς...

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε τον γρήγορο τραυματισμό του Μήτρογλου και ο Σκίμπε επέλεξε σχήμα χωρίς κλασικό φορ, βάζοντας τον Μπακασέτα.

Η «γαλανόλευκη» σταμάτησε να απειλεί και το κύριο μέλημά της ήταν να διαχειριστεί το προβάδισμά της, χωρίς να προβληματίζεται σημαντικά στα μετόπισθεν είναι η αλήθεια.

Οι Εσθονοί, όντας ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, είχαν μια καλή στιγμή με τον Λουτς στο 71', αλλά μέχρι εκεί, ενώ στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να έχει έρθει κι ένα δεύτερο ελληνικό τέρμα, όμως ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα.

Η ουσία είναι ότι η Εθνική πήρε εντέλει τη νίκη και την Τρίτη (11/9) θα κυνηγήσει ενάντια στην Ουγγαρία ένα δεύτερο σερί διπλό, για να βάλει από νωρίς γερά θεμέλια για την πρωτιά στον όμιλό της.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Oλλανδός Σερντάρ Γκιοζουμπουγιούκ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέιβι Γκόσενς και Σαρλς Σάαπ. Επιπρόσθετοι βοηθοί ήταν οι επίσης Ολλανδοί Πολ Φαν Μπέκελ και Γερούν Μάνσοτ.

Κίτρινες: 45' Μετς, 65' Μπαράνοφ.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Mάρτιν Ράιμ): Ακσάλου, Καμς, Μπαράνοφ, Βίχμαν, Μετς, Πικ, Ογιάμα (79' Ταμ), Ντμιτρίεφ, Βασίλιεφ, Λουτς (85' Πούρι), Ανιέ (63' Ζενιόφ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78' Τζιόλης), Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας (90'+2 Κουλούρης), Μήτρογλου (51' λ. τρ. Μπακασέτας).

Πηγή: a-sports.gr