ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αρχή με νίκη για την Εθνική του Αναστασιάδη

Βελτιωμένη, πειθαρχημένη και νικήτρια. Η Εθνική μας επικράτησε με δυσκολία αλλά δίκαια της Φινλανδίας για το Nations League στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της.

Η Εθνική που ήταν ορεξάτη δεν έπαιξε μπαλάρα γιατί απλά δεν μπορεί να το κάνει. Ήταν, όμως, καλύτερη της αντιπάλου της και έφτασε στη ζητούμενη νίκη αλλά όχι και στο ζητούμενο σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Η Ελλάδα είχε ενέργεια, πάθος αλλά δεν έγινε ξαφνικά... ομαδάρα.

Απείλησε μόνο από τα δεξιά με τον Τοροσίδη να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και από εκεί ήρθε και το γκολ στο 25’ με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να κάνει πολύ καλή σέντρα, τον Πέλκα να παίρνει την κεφαλιά και τον Γκράνλουντ μετά την απόκρουση του Χραντέρσκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Φινλανδία είχε και αυτή δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά ήταν αναποτελεσματική.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τουόμινεν να αστοχεί και πάλι. Η Ελλάδα μετά το 55’ κράτησε την μπάλα στα πόδια της και τη Φινλανδία μακριά από την εστία της.

Έτσι έφτασε στη νίκη που ωστόσο δεν αρκούσε για να αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο με τη Φινλανδία να εξασφαλίζει την πρωτιά.

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28’ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Πέλκας (84’ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μήτρογλου (69’ Κουλούρης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Αραγιούρι, Γκράνλουντ, Τοίβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (93’ Λαμ), Καούκο, Σοΐρι (74’ Γένσεν), Ουρόνεν, Τουομίνεν (83’ Πίρινεν)