Εκτύπωση αυτής της σελίδας
"Φρένο" της ΕΡΤ στην αναδιάρθρωση

"Φρένο" της ΕΡΤ στην αναδιάρθρωση

Το πλάνο της αναδιάρθρωσης φαίνεται να «πάσχει» από όλες τις πλευρές και το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από την κρατική τηλεόραση.

Η απόφαση για τη δημιουργία της Super League 2 θεωρητικά έχει παρθεί από το καλοκαίρι και, μάλιστα, έχει «παιδέψει» αρκετά όλες τις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League έχουν φτάσει σχεδόν στη μέση τους, αλλά κανείς δεν δείχνει την πυγμή να τελειώσει ένα θέμα που είναι στον «αέρα».

Η ΕΠΟ μόλις λίγες ημέρες πριν πήρε την απόφαση για τη σύσταση ολιγομελούς επιτροπής που θα εκπονήσει και θα υπογράψει το τελικό σχέδιο για τις κατηγορίες που θα υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον προσεχή Αύγουστο.

Η Κυβέρνηση δείχνει να μην βιάζεται και τόσο για να έρθει το θέμα στην Βουλή και να υπογραφεί η τροπολογία που θα ορίζει τους «συνεταιρισμούς» που θα διοργανώσουν τα νέα πρωταθλήματα και τους ανθρώπους που παλεύουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το χρίσμα.

Και ενώ όλα μοιάζουν να είναι στον «αέρα», ήρθε το τελικό «χτύπημα» από την ΕΡΤ, η οποία αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα με τις ομάδες της Super League για τα εγγυημένα συμβόλαια σε περίπτωση υποβιβασμού, για τα οποία είχαν συμφωνήσει το καλοκαίρι. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» είναι χαρακτηριστική και δείχνει πως όλες οι πλευρές «παίζουν» καθυστερήσεις και όσο μεγαλώνει η ένταση στο πολιτικό μέτωπο μειώνονται και οι πιθανότητες να γίνει πράξη η εξαγγελία για τις κομβικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ»), λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών με αρ. πρωτ. : 13/15.01.2019 και την προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, σχετικά με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων επτά ΠΑΕ, αποφασίζει με πέντε ψήφους υπέρ και μία λευκή ψήφο και εγκρίνει τη Σύμβαση Παραχώρησης Δικαιωμάτων Μετάδοσης Ποδοσφαιρικών Αγώνων και Λοιπών Σχετικών Θεμάτων, που υπογράφηκε στις 28.12.2018 μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ, της Super League και των επτά ΠΑΕ και την παράταση ισχύος του από 10.08.2018 Προσυμφώνου Διάθεσης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των ΠΑΕ : ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΑΜΙΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μέχρι 10.03.2019, κατά το μέρος που αφορά την κατάρτιση των οριστικών συμβάσεων για τις ομάδες που θα αγωνίζονται στη Super League 2» .

Αυτή η εξέλιξη καλύπτει τις ομάδες για τη φετινή σεζόν στην Super League και την επόμενη, αλλά δείχνει την άρνηση της κρατικής τηλεόρασης να δώσει εγγυήσεις για όσες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 και αφήνει στον «αέρα» το θέμα μέχρι και τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα καμία από τις πλευρές να μην μπορεί να «δηλώσει» σίγουρη για το μέλλον της. Μεγάλος «χαμένος» πάλι η Football League που για ακόμη μια φορά είναι αποκομμένη από τις εξελίξεις και όπως το καλοκαίρι έτσι και τώρα έχει αποκλειστεί από το τραπέζι των συνομιλιών χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από τη διοίκησή της, ή τα μέλη της.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το ότι χωρίς καμία συνεννόηση και ενημέρωση υπήρξε έστω και άτυπα θέμα συζήτησης και στοχευμένης διαρροής από τη Super League, όπου στο τελευταίο της συμβούλιο συζήτησε ακόμη και το ενδεχόμενο να μείνουν 16 οι ομάδες για την σεζόν 2019-20.

Πηγή: footballleaguenews.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS