Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Προχωράει η αναδιάρθρωση, δημιουργείται με νόμο η Super League 2!

Προχωράει η αναδιάρθρωση, δημιουργείται με νόμο η Super League 2!

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο News24/7, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ανέφερε πως θα προχωρήσουν κανονικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού.

Ερωτηθείς για το πώς θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση και τι θα προβλέπει η τροπολογία που αναμένουμε από το υπουργείο, απάντησε ως εξής: "Η αναδιάρθρωση του πρωταθλημάτων έχει κλειδώσει από το καλοκαίρι και προβλέπεται τόσο στις προκηρύξεις της Super League και της Football League, όσο και στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ομάδες με την ΕΡΤ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τροπολογία που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ψηφιστεί, αυτή έρχεται απλά για να ρυθμίσει το νέο τοπίο και νομοθετικά

Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο. Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων.

Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνομωσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής".

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚH ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ SUPER LEAGUE 2

Χθες (13/3) πραγματοποιήθηκε συνάντηση (από τις πολλές που γίνονται όλο αυτό το διάστημα) ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον εμπειρογνώμονα της UEFA, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος έχει ρόλο υπερσυμβούλου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Εκεί, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα έρθει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση της Super League 2 και πως θα προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Η τροπολογία θα έρθει άμεσα στη Βουλή, μιας και απομένουν λεπτομέρειες για να είναι απολύτως έτοιμη. Βέβαια, υπήρξε και δέσμευση από την πλευρά της ΕΠΟ πως για να μην φανεί ότι γίνεται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, θα υπάρξει επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον υφυπουργό, όπου θα αναφέρει όλα αυτά που έχουν αποφασιστεί και αφορούν τη μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία σε 14 από τη νέα χρονιά, τη δημιουργία της Super League 2 και όχι μόνο.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ

Για την ιστορία, πρέπει να τονιστεί πως η αναδιάρθρωση υπάρχει από το καλοκαίρι και έχει περάσει στις προκηρύξεις των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ο μόνος τρόπος που θα μπορέσει να αλλάξει, είναι να υπάρξει αναθεώρηση από τις Λίγκες κατά παρέκκλιση των προκηρύξεων, όμως θα έπρεπε να την επικυρώσει η ΕΠΟ. Όπως συνέβη το καλοκαίρι με την περίπτωση του Παναθηναϊκού, όπου ο υποβιβασμός μετατράπηκε σε -6 και περιορισμό μεταγραφών λόγω της μη χορήγησης άδειας για ελλιπή φάκελο.

Η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα έσπαγε αυτόματα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο των επτά ομάδων της Super League με την ΕΡΤ, αφού είναι αλληλένδετο με την επικείμενη αναδιάρθρωση. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει σύμβαση με την κρατική τηλεόραση, είναι δεδομένο αυτό. Πάντως, υπάρχουν φωνές εντός του συνεταιρισμού που δεν είναι υπέρ των αλλαγών, ασχέτως αν το καλοκαίρι συμφώνησαν, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να βρουν τηλεοπτική στέγη επτά ομάδες.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Η τροπολογία λοιπόν για τη Super League 2 έρχεται για να ρυθμίσει το νέο περιβάλλον. Το νέο πρωτάθλημα πρέπει να συσταθεί με νόμο, όπως είχε γίνει το 2007 με τη νεοσύστατη τότε Super League, που είχε έρθει με το νόμο Ορφανού. Εφόσον έρθει η τροπολογία και συσταθεί το νέο πρωτάθλημα, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, πρέπει να κινηθούν και όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από τον συνεταιρισμό για τη δομή της Super League 2, που θα έχει 12 ομάδες.

Θυμίζουμε ότι πέφτουν οι τρεις τελευταίοι και ο 13ος της Super League δίνει μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον δεύτερο της Football League. Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση της Football League θα συμμετάσχουν στη Super League 2. Βάσει αναδιάρθρωσης, οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ' Εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ' (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

Πρακτικά, λοιπόν, το πρωτάθλημα της Football League, με την αναδιάρθρωση θα διαμορφώσει το χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2019-20, καθώς οι ομάδες που την απαρτίζουν, μετά την τελική κατάταξή τους, θα μοιραστούν σε τέσσερις κατηγορίες!

Πηγή:Sport24

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS