ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σταματά πριν καν αρχίσει η Super League 2

Το προσεχές σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη η σέντρα στη νεοσυσταθείσα Super League 2, όμως το ενδεχόμενο της αναβολής της πρεμιέρας επ' αόριστον, είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Οι ομάδες της κατηγορίας δεν συμφωνούν με την πρόταση της ΕΡΤ για δραματική μείωση (60%) στα ποσά των τηλεοπτικών συμβολαίων τους και δεν δείχνουν διατεθειμένες να αρχίσουν το πρωτάθλημά τους με αυτά τα δεδομένα.

Η αρχική πρόταση που είχε γίνει για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της νέας ενδιάμεσης κατηγορίας μεταξύ της Super League και της Football League, προέβλεπε κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 12 εκατ. ευρώ, το οποίο την πρώτη σεζόν θα μοιραζόταν έτσι ώστε οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League να πάρουν τα περσινά τους συμβόλαια και οι υπόλοιπες 9 να μοιραστούν το ποσό που θα απέμενε, το οποίο δεν θα ήταν λιγότερο από 800.000 ευρώ για κάθε μία.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης τον Ιούλιο όμως, οι προθέσεις της ΕΡΤ διαφοροποιήθηκαν. Τότε με επιστολή της η Δημόσια Τηλεόραση ενημέρωνε τη Λίγκα για τα νέα δεδομένα, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν δυνατό να γίνουν αποδεκτά από τις ομάδες.

Πλέον αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της λίγκας προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το περιβάλλον των ομάδων, η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος επ' αόριστον.

Πηγή:Sport24