ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προσγειώθηκαν οι… ήρωες (video)

Μετά από μία αεροπορική… Οδύσσεια που κράτησε πάνω από ένα 24ωρο, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», λίγα λεπτά πριν τις 18:00.

Το… ταξίδι της επιστροφής ήταν… δύσκολο για την αποστολή της εθνικής ομάδας, μια και μετά το Ρεσίφε, η Εθνική Ελλάδας «πέταξε» για το Σάο Πάολο και από εκεί για την Φρανκφούρτη, πριν φτάσει στον τελικό… προορισμό της.

Το «παρών» στο «Ελ. Βενιζέλος» έδωσαν και περισσότεροι από 200 φίλαθλοι που ετοίμασαν αποθεωτική υποδοχή για τους παίκτες που μας έκαναν υπερήφανους με την παρουσία τους στους «16» του Μουντιάλ και λίγο… έλειψε να φτάσουν μέχρι και τα προημιτελικά.

Οι Έλληνες διεθνείς, λίγο μετά τις 18:20 άρχισαν να βγαίνουν από το... εσωτερικό του αεροδρομίου και γνώρισαν την αποθέωση... Ο Φάνης Γκέκας ήταν από τους ποδοσφαιριστές που άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, οι οποίοι έδειξαν την στήριξή τους, μετά το χαμένο πέναλτι στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα. Η αποχώρηση των ποδοσφαιριστών έγινε υπό δύσκολες συνθήκες, καθώς ο κόσμος είχε... πλημμυρίσει το «Ελ. Βενιζέλος».

Κατά την αναχώρησή τους, οι Έλληνες παίκτες πήραν από μία ανθοδέσμη, ενώ ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών για την παρουσία τους και την στήριξή τους.

Ο Στέφανος Καπίνο, κατά την αναχώρησή του, ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες στιγμές: «Ελπίζουμε κι εμείς, η νέα γενιά, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως έκαναν αυτά τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Φετφατζίδης, ανέφερε: «Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη υποδοχή. Ευχαριστούμε πολύ. Το αξίζαμε αυτό».

Ακόμα, ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος… κλήθηκε από τους οπαδούς να… αναλάβει ως αρχηγός, ανέφερε: «Προσπαθήσαμε και φτάσαμε στους «16». Να είστε όλοι καλά» και σε ερώτηση για την παρουσία μικρών φιλάθλων, απάντησε: «Αυτή είναι η χαρά και η αγάπη του ποδοσφαίρου».