Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ασέλγησε επί... πτώματος!

Ασέλγησε επί... πτώματος!

Η Ολλανδία με δύο γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος (3' πεν. Φαν Πέρσι, 16' Μπλιντ, 90+1' Βεϊνάλντουμ) κέρδισε 3-0 την απογοητευμένη Βραζιλία και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ, αφήνοντας τέταρτη τη διοργανώτρια.

Οι «οράνιε» έδειξαν σαφώς μεγαλύτερη διάθεση από μία ομάδα που δεν είχε ψυχή και ικανότητες για να παλέψει, έστω και για τη νίκη της παρηγοριάς, τελειώνοντας με εφιαλτικό τρόπο το «δικό της» Μουντιάλ...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τη Βραζιλία και τον ιδανικότερο για την Ολλανδία. Οι Ρόμπεν και Φαν Πέρσι έδειξαν για άλλη μία φορά τις αδυναμίες της βραζιλιάνικης άμυνας, όταν με ένα απλό «ένα-δύο» ο δεύτερος έβγαλε τον πρώτο τετ-α-τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ. Ο Τιάγκο Σίλβα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανατρέψει τον Ρόμπεν, ο Αλγερινός διαιτητής Χαϊμουντί τον τιμώρησε μόνο με κίτρινη κάρτα και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε» από το σημείο του πέναλτι.

Η Βραζιλία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν έδειχνε φαντασία στο παιχνίδι της, επιτιθέμενη μόνο με σέντρες από τα πλάγια και περιμένοντας πρωτοβουλίες από τον Όσκαρ. Ο Ζο ήταν μεν πιο κινητικός από τον Φρεντ, αλλά όπως και ο προκάτοχός του στην ενδεκάδα, δεν έχει την εκτέλεση που περιμένει κανείς από επιθετικό της Βραζιλίας. Την ίδια ώρα η άμυνά της, ανεβαίνοντας ψηλά έδειχνε πάντα επίφοβη και στο 17' τιμωρήθηκε για δεύτερη φορά. Ο Ρόμπεν βρήκε δεξιά τον Ντε Γκούζμαν, αυτός επιχείρησε τη σέντρα, ο Νταβίδ Λουίζ χωρίς καμία πίεση έδιωξε με το κεφάλι πάνω στον Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος ολομόναχος από το σημείο του πέναλτι έκανε το 0-2 με το «κακό» δεξί του πόδι.

Η «σελεσάο» βελτιώθηκε κάπως στη συνέχεια και οι Ολλανδοί χρειάστηκαν μερικά σκληρά φάουλ για να σταματήσουν τον πολύ δραστήριο Όσκαρ. Σε ένα από αυτά, ο μέσος της «σελεσάο» με εκτέλεση-ξυράφι από δεξιά απείλησε την εστία του Σίλεσεν, αλλά οι Λουίζ και Παουλίνιο δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα μετά από μία πρώτη κεφαλιά του Λουίς Γουστάβο. Τελικά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν και πήγαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους σκορ και υπό τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σκολάρι να αντικαθιστά τον Γουστάβο με τον Φερναντίνιο, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε και το δεύτερο βασικό αμυντικό του χαφ, Παουλίνιο, προσπαθώντας να δώσει επιθετική πνοή με την είσοδο του Ερνάνες.

Στο 60' οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο β' μέρος, με τον Ραμίρες να κάνει καλή προσπάθεια μπαίνοντας κατά μέτωπο, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρισε πέρασε άουτ. Στη συνέχεια ο Σκολάρι έριξε στη μάχη και τον Χουλκ, όμως η Ολλανδία με έξυπνο παιχνίδι μπόρεσε να κόψει το παιχνίδι της «σελεσάο» από τα πλάγια, αναγκάζοντάς την να επιτίθεται από τον άξονα. Την ίδια ώρα, οι «οράνιε» έδειχναν πάντα έτοιμοι να βγουν στη γρήγορη κόντρα, έστω και χωρίς τον πολύ καλό Μπλιντ ο οποίος αντικαταστάθηκε μετά από ένα μαρκάρισμα του Όσκαρ.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Βραζιλιάνων, όχι μόνο το γκολ της παρηγοριάς δεν ήρθε, αλλά στις καθυστερήσεις η Ολλανδία διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της, όταν ο Γιάνμαατ με παράλληλη σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Βεϊνάλντουμ για το 0-3. Ο Φαν Χάαλ βρήκε ακόμα και χρόνο για να βάλει τον τρίτο τερματοφύλακα Φορμ, χρησιμοποιώντας και τους 23 παίκτες της αποστολής του! Τελικά, οι «οράνιε» έκλεισαν το Μουντιάλ με θετικό τρόπο και ο Φαν Χάαλ θα πάει στο Μάντσεστερ με την κληρονομιά μίας τρίτης θέσης Μουντιάλ. Αντίθετα για τη «σελεσάο», η κρίση μόλις ξεκίνησε...

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία).
Βοηθοί: Ρεντουάν Ατσίκ (Μαρόκο), Αμπντελχάκ Ετσιαλί (Αλγερία).

Βραζιλία (Σκολάρι): Σέζαρ - Μαϊκόν, Λουίζ, Σίλβα, Μάξουελ - Γουστάβο (46' Φερναντίνιο), Παουλίνιο (57' Ερνάνες) - Ραμίρες (73' Χουλκ), Όσκαρ, Βίλιαν - Ζο.

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (90+3' Φορμ) - Ντε Φρέι, Φλάαρ, Ίντι - Κάουτ, Κλάσι (90' Φέλτμαν), Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Βεϊνάλντουμ, Ντε Γκούζμαν - Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS