ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Γ' ΕΘΝΙΚΗ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3378 φορές

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ: «Δεν πωλείται ο ΑΦΜ της Νίκης Αγκαθιάς αλλά…..»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην "Κ" ο ισχυρός άνδρας της πρωταθλήτριας της ΕΠΣ Ημαθίας, Νίκης Αγκαθιάς.

Ο Αριστείδης Ματσούκας, μίλησε για όλους και για όλα, απαντώντας ακόμη και στις φήμες που θέλουν την ομάδα του να παραχωρεί τον ΑΦΜ της στη Βέροια!

Επίσης, απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, μίλησε για την αποπομπή του από το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, για τα μπαράζ ανόδου και για τους στόχους της ομάδας του τη νέα αγωνιστική σεζόν στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Κ: Τι έχετε να πείτε για την αποπομπή σας από το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ. Που βρίσκεται αυτή η υπόθεση;

Α.Μ.: "Περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου, αν δικαιωθώ θα είναι επειδή δεν υπήρχε σοβαρό κατηγορητήριο. Όσο για την ψήφο των ομάδων, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ημαθίας και όχι μόνο, γνωρίζει ότι οι ομάδες με ψήφισαν με διαφορετικά κριτήρια. Και αν όντως δικαιωθώ, παρόλο που αγαπάω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα το σκεφτώ αν θα συνεχίσω την Ένωση".

Κ: Ποιο το σχόλιό σας για τις πρόσφατες καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Βασίλη Κίτσα.

Α.Μ.: "Δεν πρέπει να σχολιάσω για ότι δηλώνει πως δεν δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο σχόλιο που έγινε με τους ποδοσφαιριστές. Είμαι από τους ανθρώπους που σέβομαι τον αγώνα των διοικούντων αλλά και των ποδοσφαιριστών, γι' αυτό σε όλα τα χρόνια, ποτέ μα ποτέ δεν προέβη σε τέτοιες ενέργειες".

Κ: Πως σχολιάζετε τον ορισμό του μπαράζ της Α1 κατηγορίας πριν η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ βγάλει την απόφαση για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς της Αλεξάνδρειας;

Α.Μ.: "Για εμάς, όπως ορίζει και ο νόμος, έπρεπε πρώτα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ να πάρει οποιαδήποτε απόφαση πρώτα, και να μην προκαταβάλλει η Ένωση τον ορισμό του μπαράζ, γιατί δεν ήξεραν ποια απόφαση θα έπαιρνε η πειθαρχική και έτσι με το νόμο δεν μπορούσαν να επικυρώσουν την βαθμολογία. Γι' αυτό την Παρασκευή κάλεσαν άρον άρον τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής, ο οποίος προ ημερών δήλωσε κόλλημα και είχε ορίσει για την άλλη Δευτέρα. Για εμάς, την Νίκη Αγκαθιάς, αποτελεί σκάνδαλο!"

Κ: Πως είδατε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 με την διαδικασία των playoff;

Α.Μ.: "Δεν θέλω να κάνω τον προφήτη αλλά στη γενική συνέλευση της κλήρωσης είχε πει ότι τα playoffαυτά θα είναι αποτυχία. Επίσης είχα πει ότι είναι άδικο έτσι όπως το εφάρμοσαν, δηλαδή ο πρώτος να παίζει με τον τέταρτο και ενώ τον περνάει 30 βαθμούς, και έτσι έγινε. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα αλλάξουν τα playoff προς το καλύτερο. Η πρότασή μου ήταν από την αρχή οι ομάδες της Α1 κατηγορίας να γίνουν δώδεκα, οι έξι πρώτες να παίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα για τον τίτλο και την άνοδο και οι έξι τελευταίες να παίζουν ένα άλλο μίνι πρωτάθλημα για τον υποβιβασμό".

Κ: Ποια η άποψή σας για την διαιτησία της ΕΠΣΗ;

Α.Μ.: "Πιστεύω πως η φετινή χρονιά ήταν καλή, αλλά σ' αυτό βοήθησαν και οι ομάδες"

Κ: Είχατε βοήθεια από το χωριό ή από άλλους ανθρώπους την χρονιά που μας πέρασε;

Α.Μ.: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Αγκαθιάς και των περιχώρων που βρισκόταν κοντά μας, όπως και τους ανθρώπους που βοήθησαν οικονομικά αλλά και υλικά την ομάδα μας. Ευελπιστούμε τη νέα χρονιά που θα αγωνιζόμαστε στη Γ' Εθνική να έχουμε περισσότερο κόσμο".

Κ: Ποιοι είναι οι στόχοι στη Γ' Εθνική για μια ομάδα όπως η Νίκη Αγκαθιάς, με δεδομένο ότι πριν λίγα χρόνια έφτασε μέχρι την Δ' Εθνική αλλά στην συνέχεια διαλύθηκε;

Α.Μ.: "Ο στόχος της επόμενης χρονιάς θα είναι η παραμονή στη Γ' Εθνική. Όσο γι' αυτό που αναφέρετε, για την διάλυση της ομάδας στην Δ' Εθνική πριν από 7 χρόνια, όπως γνωρίζετε καταρρέουν ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία, μέχρι και ομάδες Σούπερλιγκ! Βέβαια τη φετινή χρονιά θα προσπαθήσουμε να έρθουν κάποιοι παίκτες και σε μικρή ηλικία, για να μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ομάδα που θα έχει όχι μόνο παρόν αλλά και μέλλον".

Κ: Πως νοιώθετε που η Αγκαθιά θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η μοναδική εκπρόσωπος

της Ημαθίας στις επαγγελματικές κατηγορίες την ερχόμενη σεζόν;

Α.Μ.: "Το ότι θα εκπροσωπούμε στη Γ' Εθνική το νομό Ημαθίας, σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί και η Βέροια στην κατηγορία αυτή, μας κάνει να νοιώθουμε μεγαλύτερο βάρος και πίεση, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην Γ' Εθνική και να πετύχουμε την παραμονή μας, με δεδομένο ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρχει Δ' Εθνική. Έτσι, σε περίπτωση υποβιβασμού ο νομός μας δεν θα εκπροσωπείται από ομάδα στην Γ' Εθνική. Γι' αυτό θα δώσουμε τα μέγιστα για να το καταφέρουμε".

Κ: Τι έχετε να πείτε για τις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία, για συνεργασία της Νίκης Αγκαθιάς με την ομάδα της Βέροιας, μέσω του ΑΦΜ;

Α.Μ.: "Έχουμε ακούσει και εμείς πολλά, όπως ότι η Βέροια θα αγοράσει τον ΑΦΜ της ομάδας μας. Γι' αυτό δηλώνω ότι είναι λόγια του καφενείου και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Πρώτον, ο ΑΦΜ της Νίκης Αγκαθιάς δεν πωλείται, δεύτερον για να υπάρξει συζήτηση συγχώνευσης με την "βασίλισσα του βορρά" πρέπει να υπάρχει διοίκηση και μιλάω για τον ΓΑΣ Βέροια, γιατί αν μιλάμε για την ΠΑΕ Βέροια είναι τώρα στην Γ' Εθνική και κανένας δεν γνωρίζει αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα.

Πάντως, ότι και να γίνει η Βέροια πρέπει να βρει τον δρόμο της γιατί είναι η "βασίλισσα του βορρά" και πιστεύω ότι θα τον βρει".

Κ: Εάν παραχωρηθεί τελικά ο ΑΦΜ στη Βέροια, με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό; Θα υπάρξουν κάποια άτομα από την Αγκαθιά στη νέα διοίκηση;

Α.Μ.: "Μέσα από υγιείς συζητήσεις βγαίνουν τα αποτελέσματα..."

Κ: Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο κλείνοντας την συνέντευξη;

Α.Μ.: "Θέλω να πω ότι, κάποιους ανθρώπους σίγουρα τους στεναχωρήσαμε, σε ένα πρωτάθλημα γκραν γκινιόλ όπως το φετινό. Δε μιλάω για τους ανθρώπους που δεν ήθελαν να βγει κατηγορία η ομάδα, αυτούς καλώς τους στεναχωρήσαμε, μιλάω για όλους τους άλλους, τους οποίους ευχαριστούμε και τους ζητάμε συγνώμη!"