Στ. Κωστογλίδης: «Γιατί να μη διεκδικήσουμε την άνοδο;»

Οκτώ νίκες και οκτώ ισοπαλίες είναι ο απολογισμός της ΝΙΚΗΣ ΑΓΚΑΘΙΑΣ στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Οι νεοφώτιστοι εξακολουθούν να είναι αήττητοι στο φετινό Πρωτάθλημα και όπως έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η «Metrosport», μόνο ο Νέστος, η Νίκη Βόλου και η ΑΓΚΑΘΙΑ είναι οι ομάδες, οι οποίες δεν έχουν γευτεί ακόμη την πίκρα στη φετινή χρονιά.

«Είναι θέμα δουλειάς και ικανότητας», υποστηρίζει ο προπονητής της ομάδας, Σταύρος Κωστογλίδης και συμπληρώνει: «Προσαρμόσαμε τους ποδοσφαιριστές στο πλάνο της ομάδας». 

«Από το πρωί μέχρι το βράδυ»

Ο 44χρονος τεχνικός τα πηγαίνει περίφημα, έχοντας δημιουργήσει ισχυρό σύνολο. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος και προπονητής, ο οποίος καθοδηγεί τη ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ προς την κορυφή; Ο Κωστογλίδης έχει δουλέψει με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον Πυρσό Γρεβενών, με τον Γιάννη Κερλίδη στον Καμπανιακό, ήταν επίσης συνεργάτης του Κυριάκου Αλεξανδρίδη στην Αλεξάνδρεια, αλλά και του Λεωνίδα Μπίλη στον Τηλυκράτη. Δούλεψε ως πρώτος προπονητής στον Μακεδονικό, την Α.Ε.Π. Βατολάκου, τη Νάουσα, αλλά και το Μακροχώρι.

Το ποδόσφαιρο τον κέρδισε από την πληροφορική. «Από την ώρα που ξυπνάω, μέχρι να κοιμηθώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, όλη τη μέρα ασχολούμαι με αυτό. Είναι δύσκολος χώρος. Δεν είναι δίκαιος», ήταν επί λέξει τα λόγια του για την προπονητική. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A. Ασχολείται ταυτόχρονα και με τις οικογενειακές επιχειρήσεις (σ.σ. έχουν κτήματα με ροδάκινα). Αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 30 του χρόνια, γιατί ήθελε να γίνει προπονητής. Όπως και έγινε.

«Φανταστικοί άνθρωποι»

Για τον Κωστογλίδη σημαντικό μερίδιο της μέχρι τώρα επιτυχίας έχει και η διοίκηση. «Απαντες είναι τακτοποιημένοι οικονομικά. Οχι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Γιατροί, φυσιοθεραπευτές, προσωπικό. Κι αυτό συμβάλλει σημαντικά στην πορεία της ομάδας και την ομαλή της λειτουργία. Δίπλα στους Αριστείδη και Δημήτρη Ματσούκα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι επίσης βοηθούν τα μέγιστα. Υπάρχουν εργάτες στην ομάδα. Είναι φανταστικοί άνθρωποι».

«Δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν»

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα από την Ημαθία απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή, ύστερα από 16 παιχνίδια. Μπορούν να «χτυπήσουν» την άνοδο; Αντέχουν στην πίεση; «Εχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια στη σειρά. Τα δύο είναι εκτός έδρας με Α.Σ. Γιαννιτσά και Μακεδονικό, ενώ στη συνέχεια υποδεχόμαστε τον Π.Ο. Τρίγλιας. Αν τα κερδίσουμε, γιατί όχι;

Γιατί να μη διεκδικήσουμε την άνοδο; Θα κάτσουμε να χάσουμε; Είναι και τι θα πει η διοίκηση. Στην αρχή της χρονιάς, το μυαλό μας δεν πήγαινε σε καμία περίπτωση ότι θα ήμασταν τόσο ψηλά. Ωστόσο, δεν θέλουμε να χάνουμε από κανέναν. Ποιος μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει; Επομένως, γιατί να μην ανεβούμε κατηγορία ή γιατί να μη διεκδικήσουμε την άνοδο; Αν ισχύσουν όλα αυτά περί αναδιάρθρωσης, οι 200.000 ευρώ είναι συν τοις άλλοις σημαντικό κίνητρο για τον σύλλογο», ήταν επί λέξει οι κουβέντες του Σταύρου Κωστογλίδη.

Metrosport