ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1326 φορές

Κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό αλλά έχασε στις λεπτομέρειες

Μια βελτιωμένη αγωνιστικά ΒΕΡΟΙΑ επαιξε στα ίσια τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάστηκε και την βοήθεια της διαιτησίας για να περάσει με 2-1 από την πρωτεύουσα της Ημαθίας.

H "Bασίλισσα" έκανε πρεμιέρα στο δύσκολο θεωρητικά πρόγραμμα που ξεκινάει, στο οποίο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Αν και η ήττα μπορούμε να πούμε με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ελλάδος ήταν μέσα στο πρόγραμμα, εντούτοις η "Βασίλισσα" θα μπορούσε να πάρει έστω και το βαθμό της ισοπαλίας, εάν ηταν λίγο πιο προσεκτική και αν δεν είχε να αντιμετωπίσει μια κακή διαιτησία απο πλευράς κυρίως βοηθών.

Με περισσότερες ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι, επικράτησαν τελικά δίκαια, ενώ οι Βεροιώτες έφυγαν με το παράπονο των φάσεων που με τις υποδείξεις τους οι βοηθοί τους στέρησαν ένα τέρμα.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Το 4-4-1-1 προτίμησε ο Τόλης Τερζής να παίξει η ομάδα του, της οποίας την αρχική 11άδα μπορούμε να πούμε την ανακάτεψε αρκετά σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

Και αυτό γιατί απουσίαζαν λόγω τιμωρίας οι Μπαλάφας - Αρτσε, ενώ προτίμησε να χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές θέσεις απ' οτι μας είχαν συνηθίσει τους Βασιλαντωνόπουλο - Σαρπόνγκ και Ασίγκμπα και παράλληλα να ξεκινήσει τους Μελίσση - Τόμας.

Ετσι κάτω απο τα δοκάρια κάθισε ο Λόπεζ, ύστερα απο απουσία αρκετών εβδομάδων, πλάγιοι μπακ αγωνίστηκαν οι Μαλόν - Ασίγκμπα, κεντρικοί αμυντικοί οι Μελίσσης - Καλί, αμυντικά χαφ οι Βασιλαντωνόπουλος - Τόμας, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ο Στόιτσεφ με τον Κάλβο, ενώ ο Σαρπόνγκ πήρε θέση ελεύθερου και μπροστά του επιθετική αιχμή ήταν ο Καπετάνος.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Ασίγκμπα παραχώρησε τη θέση του στον νεοαποκτηθέντα Αντονιάν, στο 72' ο Στόιτσεφ βγήκε και μπήκε ο Μπελαϊντ, ο οποίος αγωνίστηκε ως ελεύθερος μετατοπίζοντας τον Σαρπόνγκ στη δεξιά πτέρυγα της ομάδας τους. Τέλος στο 78' ο Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του Τόμας, δίπλα στον Βασιλαντωνόπουλο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός απο την αρχή ελέγχει το παιχνίδι, με τη ΒΕΡΟΙΑ να τον περιμένει πίσω απο τη γραμμή του κέντρου, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές της, ενώ προσπαθούσε για κάτι καλό στην επίθεση να το κάνει με αντεπιθέσεις.

Μετά το πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι αρχίζουν να ξεθαρεύουν και μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου δημιουργούν τις δικές τους ευκαιρίες, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι και το γκολ της ισοφάρισης.

"Αχίλλειος πτέρνα" της "Βασίλισσας" είναι η αμυντική της γραμμή, η οποία πανικοβάλλεται σε κάθε επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ της, ενώ οι παίκτες της χάνουν κατά κράτος τις εναέριες μονομαχίες.

Στην επανάληψη το θέαμα που προσφέρουν οι δυο ομάδες σ' ότι έχει σχέση με φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, είναι πιο φτωχό και φυσικά με λιγότερες ευκαιρίες.

Η ΒΕΡΟΙΑ βασίζεται και πάλι στις αντεπιθέσεις για να πετύχει κάτι γκολ μπροστά, ενώ μετά το 60' ο ρυθμός του παιχνιδιού πέφτει, με αποτέλεσμα να υπάρχει στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα καταγεγραμμένη καλή φάση όλο κι όλο μια.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’  Σουτ του Φορτούνη ο Λόπεζ αποκρούει και στη συνέχεια ο γκολκίπερ της Βέροιας διώχνει και το σουτ του Ιντέγε.

11’ Ωραία προσπάθεια του Σεμπά από τα δεξιά, ο Μελίσσης βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και ο Φορτούνης με κοντινή κεφαλιά την στέλνει στην κενή εστία.

12’ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Στόιτσεφ, ο Καπίνο βγαίνει και τον προλαβαίνει με προβολή.

16’ Σουτ του Στόιτσεφ από τα αριστερά η μπάλα φεύγει άουτ.

22’ Ο Ιντέγε βγήκε απέναντι στον Λόπεθ από πλάγια θέση όμως σημάδεψε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα που έδιωξε. Είχε και τον Σεμπά δίπλα του όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση

24’ Κοντινή προβολή του Καπετάνου, ύστερα από μπαλιά του Στόιτσεφ, διώχνει με το πόδι ο Καπίνο, η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του και καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο του Ολυμπιακού

24’ Ο Σαρπόνγκ ξεχάστηκε από την αντίπαλη άμυνα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Καπίνο. Καλύπτεται ο παίκτης της Βέροιας στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του.

27΄ Μπλόκαρε εύκολα ο Λόπεζ ένα σουτ του Ανδρούτσο τον οποίο κόντραρε και στην πλάτη του Φορτούνη

30’ Ο Καπίνο κάνει άστοχη έξοδο, ο Καπετάνος του κλέβει την μπάλα και στην συνέχεια ο γκολκίπερ των ερυθρόλευκων την μπλοκάρει

32’ Απο φάουλ που εκτελεί ο Φορτούνης, ο Ιντέγε παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

35’ Ο Μιλιβόγεβιτς με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μάριν, στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Λόπεζ

38’ Φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ, η μπάλα περνάει δίπλα απ’ την εστία του Καπίνο.

43’ Ωραίο γύρισμα του Σεμπά, ο Ιντέγε αν και αμαρκάριστος δεν βρίσκει σωστά την μπάλα και πλασάρει άουτ. Από θέση οφσάιντ ξεκίνησε την προσπάθειά του ο Βραζιλιάνος

50’ Σέντρα του Μάριν απ’ τα αριστερά, ο Σεμπά βγαίνει στο πίσω δοκάρι όμως ο Λόπεζ διώχνει την κεφαλιά του.

52’ Ο επόπτης σηκώνει το σημαιάκι του και υποδεικνύει τον Κάλβο σε θέση οφσάιντ κι ενώ έβγαινε τετ-α-τετ. Καλυπτόταν και αυτός και οι δύο συμπαίκτες του που επιχείρησαν να μπουν στην φάση.

59’ Κοντινή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ιντέγε διώχνει ο Λόπεζ με διπλή προσπάθεια

86’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, έδιωξε δύσκολα ο Λόπεζ

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Λαρισαίος διαιτητής Τζήλος είδε με συμπάθεια τον Ολυμπιακό, αφού άφηνε ατιμώρητους τους παίκτες του, ενώ σε παρόμοιες φάσεις έδινε με ευκολία το φάουλ ή την κίτρινη κάρτα εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Αυτοί όμως που "εγκλημάτισαν" ήταν οι δυο βοηθοί του, με τον Καμπούρη απο την Εύβοια να κόβει στο 14' με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Βασιλαντωνόπουλο, που έβγαινε μόνος με τον Καπίνο και τον Κασσαβέτη απο την Αιτωλοακαρνανία να αφήνει μια φάση από οφσάιντ για να σκοράρει ο Ολυμπιακός στο 43', ενώ στο 50' έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Κάλβο, που εκείνη τη στιγμή ήταν τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Μάριν, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας, Καλί, Στόιτσεφ, Ασίγκμπα, Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.