ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1379 φορές

Έρμαιο στις ορέξεις της Α.Ε.Κ. η ΒΕΡΟΙΑ (6-0)!

Την δεύτερη εξάρα της στο φετινό πρωτάθλημα (ύστερα απ' αυτήν στο Καραϊσκάκη την 3η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό), εισέπραξε η "Βασίλισσα", αυτή τη φορά απο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρουσία 10.000 θεατών.

Ηταν μια οικτρή εμφάνιση της Βεροιώτικης ομάδας, την οποία όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν γρήγορα, απέναντι σε μια ΑΕΚ η οποία ήταν τυχερή και κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο γκολ τις πέντε απο τις έξι ευακρίες που της παρουσιάστηκαν.

Μάλιστα για να ανοίξει το σκορ ο "δικέφαλος του Νότου" χρειάστηκε και τη βοήθεια του διαιτητή Διαμαντόπουλου, ο οποίος έκλεισε τα μάτια του, σε ένα καταφανέστατο φάουλ που προηγήθηκε του πρώτου τέρματος, ενώ ένα απο τα πέντε γκολ το σημείωσε εις βάρος της ομάδας του ο Τόμας.

Μαγική εικόνα λοιπόν το 5-0 του πρώτου 45λεπτου, με μια όμως κακή ΒΕΡΟΙΑ, η οποία ψαχνόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο,  δεν είχε ούτε μια τελική, ενώ σ' ολόκληρο το 90λεπτο μόνο μια φορά είχε σουτ προς την εστία της Ενωσης!!

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ

Με αρκετές αλλαγές στην αρχική 11άδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της εναντίον του Ολυμπιακού, παρέταξε τη ΒΕΡΟΙΑ ο Τόλης Τερζής.

Με δεδομένη την απουσία του Μαλόν, ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν απο τη "Βασίλισσα", επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Μπαλάφα, Αρτσε, ενώ ξεκίνησε στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα απο την αρχή τον Αντονιάν, κρατώντας στον πάγκο τους Ασίγκμπα, Στόϊτσεφ. Παράλληλα έδωσε τη θέση του Μαλόν στον Βασιλαντωνόπουλο.

Ετσι το 4-2-3-1 της "Βασίλισσας" διαμορφώθηκε ως εξής: ο Λόπεζ κάτω απο τα δοκάρια, κεντρικοί αμυντικοί οι Μελίσσης - Καλί, πλάγιοι οπισθοφύλακες οι Βασιλαντωνόπουλος - Αντονιάν, αμυντικά χαφ ο Μπαλάφας με τον Τόμας, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ο Κάλβο με τον Σαρπόνγκ, σε ρόλο οργανωτή ο Αρτσε και κορυφή στην επίθεση ο Καπετάνος.

Στην επανάληψη απο το ξεκίνημά της ο Βεροιώτης τεχνικός έβγαλε απο το παιχνίδι τον Καλί και πέρασε τον Ασίγκμπα αριστερό μπακ, μεταφέροντας τον Αντονιάν κεντρικό αμυντικό.

Στο 58' έκανε την δεύτερη αλλαγή με τον Στόιτσεφ να αντικαθιστά τον Αρτσε, καταλαμβάνοντας τη θέση του Κάλβο ο οποίος μετατέθηκε στο αριστερό άκρο, απο το οποίο ο Σαρπόνγκ πέρασε δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Καπετάνο.

Η τρίτη αλλαγή ήταν αναγκαστική, αφού ο Αντονιάν δεν μπορούσε να συνεχίσει εξαιτίας δυο φάουλ που του έγιναν στο πρώτο μέρος και στη θέση του πέρασε ο Σισοκό.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’  Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Λόπεζ.

12’  Από  βαθιά μπαλιά του Βράνιες και καθαρό φάουλ του Αραούχο πάνω στον Καλί (προβολή στο πρόσωπο του Γάλλου στόπερ της ΒΕΡΟΙΑΣ), το οποίο αγνόησε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε ένα πανέμορφο βολέ στην κίνηση και κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Λόπεζ!

15’ Μετά από σουτ του Αραούχο που κόντραρε σε δυο παίκτες της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Λαμπρόπουλο κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία!

20’  Ωραίο στρώσιμο του Αραούχο από αριστερά, ο Γκάλο βρέθηκε αμαρκάριστος στην απέναντι πλευρά, αλλά το πλασέ του έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

25’ Σέντρα του Πέκχαρτ από δεξιά, ο Μάνταλος αφύλαχτος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με υπέροχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Λόπεζ!

36’ Σε εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από αριστερά, ο Τόμας έβαλε λάθος το πόδι του και άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 4-0.

41’  Ο Μάνταλος έκανε μια υποδειγματική σέντρα από αριστερά στην καρδιά της περιοχής και εκεί πετάχτηκε ο αμαρκάριστος Βράνιες, που με άψογο σουτ στην κίνηση κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα!

53’ Ο Χριστοδουλόπουλος “άδειασε” έναν αντίπαλο και έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Λόπεζ να εκτινάσσεται στην αριστερή γωνία και να αποκρούει δύσκολα.

59’ Προ και μοναδικό σουτ της ΒΕΡΟΙΑΣ σ’ όλο τον αγώνα, προς την εστία της ΑΕΚ, το οποίο περισσότερο έμοιαζε με γύρισμα, δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

65’  Ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά και πλάσαρε πιεζόμενος, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι.

80’ Μετά από σέντρα του Γκάλο από δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Μάνταλου, ο Πέκχαρτ πιάνει εντυπωσιακό ανάποδο σουτ, αλλά η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία!

89’ Ομορφη ατομική ενέργεια και γύρισμα του Πατίτο από αριστερά και ο επερχόμενος Χριστοδουλόπουλος πλάσαρε συρτά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά σήμερα, κλείνοντας έτσι το σκορ του αγώνα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Διαμαντόπουλος απο την Αρκαδία στο πρώτο ημίχρονο και όσο χρειάστηκε, έπαιξε υπερβολικά υπερ της ΑΕΚ, αφού χαρίστηκε σε τρεις φάσεις στις κίτρινες κάρτες στους παίκτες της, με το παραμικρό σφύριζε φάουλ υπερ των γηπεδούχων, ενώ αποκορύφωμα της μεροληπτικής διαιτησίας του, ήταν η φάση του πρώτου τέρματος της ΑΕΚ που ξεκίνησε από εμφανές φάουλ εις βάρος της, το οποίο παρέβλεψε.

Οι βοηθοί του Κουντουρέλης και Χούσκογλου είχαν κυρίως σωστές υποδείξεις.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68' Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46' Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71' Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Άρσε (58' Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.