ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1166 φορές

Βαριά ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Τούμπα

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό μέσα στην Τούμπα η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία κόντρα στον ΠΑΟΚ έχασε με το ευρύ σκορ 4-0.

Οι Βεροιώτες έδειξαν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, έχοντας στον πάγκο τον νέο τεχνικό της Ράτκο Ντόστανιτς, όμως για μια ακόμη φορά πλήρωσαν τα αμυντικά τους λάθη, αλλά και τα λάθη του διαιτητή απο την Μεσσηνία Μπλάνα, ο οποίος της στέρησε την ισοφάριση, αφού δεν της έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Καπετάνου απο τον Βαρέλα, ενώ εφηύρε πέναλτι υπερ του "Δικεφάλου" με το οποίο αυτός πέτυχε το δεύτερο τέρμα.

Η συνέχεια παραμένει φυσικά δύσκολη για τη "Βασίλισσα", η οποία θα πρέπει να μαζέψει βαθμούς, κυρίως μέσα στο γήπεδό της, προκειμένου να κρατηθεί στην κατηγορία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από το πρώτο λεπτό η ΒΕΡΟΙΑ έδειξε να κοιτά στα μάτια τον ΠΑΟΚ, έχοντας επιθετική διάθεση, συμπαγείς ταυτόχρονα γραμμές και κάνοντας άμυνα ψηλά. Έτσι κρατούσε μακριά από την περιοχή της τους αντιπάλους της, που μπορεί να είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν μπορούσαν όμως να βρουν ρυθμό, κενούς χώρους και να απειλήσουν.

Εκμεταλλεύτηκαν όμως το δώρο του Σισοκό στο 17', που στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα, με αφέλεια μπορούμε να πούμε στον Λόπεζ με τακουνάκι, έδωσε την ευκαιρία στον Ενρίκε να μπει στη φάση, να κλέψει τη μπάλα να περάσει τον Λόπεζ και να σκοράρει σε κενή εστία.

Η ΒΕΡΟΙΑ μετά το γκολ δείχνει να τα έχει χαμένα και στο 18' ο Κάμπος απέναντι από τον Λόπεζ σούταρε, για να αποκρούσει σωτήρια ο τερματοφύλακας της «Βασίλισσας».

Οι φιλοξενούμενοι σιγά σιγά συνέρχονται και στο 23' πατάνε την περιοχή των γηπεδούχων, από τη σέντρα του Σαρπόνγκ από τα δεξιά προς τον Καπετάνο που είναι σε καλή θέση. Ο επιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ που πηγαίνει στην μπάλα, ανατρέπεται από πίσω από τον Βαρέλα, χωρίς ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι.

Δώρο επίσης κάνει ο διαιτητής στους Θεσσαλονικείς, που μέχρι τότε δεν δείχνουν ικανοί να απειλήσουν, το δεύτερο τέρμα τους, αφού δίνει στο 41΄ανύπαρκτο φάουλ μέσα στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ στον Βασιλαντωνόπουλο επάνω στον Ενρίκε, κάτι που μόνον αυτός είδε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Πρίγιοβιτς ο οποίος σκόραρε κάνοντας το 2-0.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο τελείωσε το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη και πάλι από το πουθενά ο ΠΑΟΚ φθάνει στο τρίτο του τέρμα. Στο 50' ο Ουάρντα εκτελεί κόρνερ, φέρνοντας τη μπάλα στην καρδιά της Βεροιώτικης άμυνας, όπου πετάγεται ο Πρίγιοβιτς και με τρομερή κεφαλιά αφήνει άγαλμα τον Λόπεζ, γράφοντας το 3-0.

Ο Ντόστανιτς βλέποντας την ομάδα του να μην τραβάει και να παρουσιάζει αδυναμία στην οργάνωση του παιχνιδιού της, στο 58' περνάει στο παιχνίδι τον Μπελαϊντ στη θέση του Τόμας, με τον Άρτσε να μετακινείται στον άξονα.

Ενα γυριστό σουτ απο καλή θέση στο 61' του Αρτσε, ύστερα απο σέντρα του Σαρπόνγκ, δεν απειλεί την εστία του Γλύκου, καθώς ο Μεξικανός δεν έπιασε το σουτ όπως θα έπρεπε. Στο 65' ο Λόπεζ είναι αυτός που προλαβαίνει έξω απο την περιοχή του και με τα πόδια διώχνει σε πλάγιο, την τελευταία στιγμή προς του Κάμπος.

Η ΒΕΡΟΙΑ δεν μπορεί να αντιδράσει, αφού οι παίκτες της θεωρούν το ματς χαμένο και κινείται σε αργούς ρυθμούς. Στο 67' ο Αρτσε θα αφήσει την θέση του στον Μίλιεβιτς, ο οποίος θα παίξει στο δεξί άκρο κέντρου και επίθεσης με τον Σαρπόνγκ να πηγαίνει δίπλα στον Καπετάνο. Αυτή η αλλαγή δίνει κάποια καλύτερα πατήματα στους Βεροιώτες, οι οποίοι στο 71' χάνουν μια απο τις λίγες, αλλά σίγουρα την καλύτερή τους ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Μπαλάφας δεν καταφέρνει από κοντά να μειώσει το σκορ, κι ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη.

Σε ρυθμό ρελαντί ο ΠΑΟΚ θα φθάσει στο 72' στο γκολ και θα το πετύχει κάνοντας το τελικό 4-0. Ο Ουάρντα έκανε εξαιρετική προσπάθεια και έβγαλε τον Πέλκα απέναντι από τον Λόπεζ, με τον άσο του ΠΑΟΚ να κάνει καταπληκτικό τσίμπημα πάνω από τον πορτιέρο της Βέροιας.

Μεχρι τη λήξη του αγώνα οι δυο αντίπαλοι θα έχουν από ένα σουτ ο καθένας, στο 89' ο ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεζ και στο 92' η ΒΕΡΟΙΑ με τον Σαρπόνγκ, το δυνατό σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα ο Σιαμπάνης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τραγικός ήταν ο διαιτητής απο τη Μεσσηνία Μπλάνας, ο οποίος έπαιξε έδρα, με καθοριστικά όμως σφυρίγματα εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ που άλλαξαν την ροή του αγώνα, αφού στο 23' δεν έδωσε πέναλτι υπερ της "Βασίλισσας", στο σπρώξιμο απο πίσω του Βαρέλα πάνω στον Καπετάνο, τη στιγμή που ο τελευταίος ήταν σε θέση γκολ, ενώ έδωσε "φάντασμα" πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε 2-0 ο ΠΑΟΚ στο 43' εις βάρος του Βασιλαντωνόπουλου, ο οποίος δεν βρήκε καν τον αντίπαλό του που έπεσε θεαματικά και το πήρε.

Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Βασιλόπουλος απο τον Εβρο και Κωνστάντιος απο την Εύβοια.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος (62’ Σιαμπάνης), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (53’ Πούγγουρας), Κίτσιου, Κάτσε, Σάκχοφ, Κάμπος (69’ Πέλκας), Ενρίκε, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (57’ Μπελαΐντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77’ Στόιτσεφ), Άρτσε (67’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.