ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1299 φορές

Με σφαγή... ολοταχώς για Β' Εθνική!!

Την ήττα γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ στο γήπεδό της με 0-1 απο τον Ατρόμητο, μια ήττα που αποτελεί ταφόπλακα για τη "Βασίλισσα", η οποία πλέον βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στη Β' εθνική. Και το λέμε αυτό διότι οι παίκτες της δείχνουν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν την κατάσταση, η οποία είναι άσχημη στην ομάδα.

Σήμερα με αντίπαλο την Αθηναϊκή ομάδα, αν και η "Βασίλισσα" ήταν καλύτερη, δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε, που δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός απο τους τρεις βαθμούς και αυτό γιατί οι παίκτες της δεν έπαιξαν με νεύρο, ενώ φάνηκε για μια ακόμη φορά η έλλειψη γκολτζή. Απο την άλλη όμως "έβαλε το χεράκι του" και ο διαιτητής Βάτσιος, ο οποίος τη στέρησε την πιθανότητα να προηγηθεί στο σκορ, μιας και στο 83' δεν έδωσε υπερ της καθαρό πέναλτι, εφευρίσκοντας χέρι του Κάλβο!

Πλεον μόνο με θαύμα η ομάδα θα μπορέσει να σώσει την παρτίδα, αφού Λεβαδειακός και Ηρακλής δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, μαζεύοντας βαθμούς, κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει αυτή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από την αρχή η «Βασίλισσα» έδειξε τις προθέσεις της, να πάρει δηλαδή από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ και έχοντας την υπεροχή προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, αφού κατά πρώτο λόγο οι παίκτες της πουλούσαν εύκολα τη μπάλα και κατά δεύτερο υστερούσε στην τελική πάσα.

Έτσι κάποιες σέντρες από μακρινές μπαλιές και από τα πλάγια, με κύριο αποδέκτη τον Καπετάνο, αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων, ενώ δύο σουτ όλο κι όλο στο πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, αφού στο 4΄το δυνατό συρτό σουτ του Σαρπόνγκ έφυγε λίγο άουτ και στο 10΄το σουτ του Στόιτσεφ λίγο μέσα από την αντίπαλη περιοχή, απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Γκορμπούνοφ.

Το θέαμα είναι πολύ φτωχό, αφού και ο Ατρόμητος από τη μεριά του με αμυντική κυρίως τακτική και περιμένοντας τους αντιπάλους του κάτω από το κέντρο προς την περιοχή του, προσπαθούσε χωρίς όμως θα λέγαμε ιδιαίτερη πίεση, να κάνει κάτι καλό επιθετικά με αντεπιθέσεις. Στο 32΄το σουτ του Κατράνη από καλή θέση φεύγει ψηλά άουτ και στο 39΄ο Λόπεζ προλαβαίνει και με τα πόδια διώχνει τη μπάλα προ του Πλατέλα.

Το τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου κρύβει περισσότερες συγκινήσεις από ότι στο προηγούμενο διάστημα, αφού δύο φορές για τη ΒΕΡΟΙΑ ο Καπετάνος στο 43΄ και 45΄από σέντρες των Στόιτσεφ και Βασιλαντωνόπουλου αντίστοιχα, δεν μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση με σουτ την πρώτη και κεφαλιά την δεύτερη φορά, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φυτανίδης με διαγώνιο δυνατό σουτ σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της Βεροιώτικης εστίας.

Στην επανάληψη πολύ γρήγορα ο Ντόστανιτς κάνει την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο 48' τον  Άρτσε στη θέση του Τόμας, που έδειξε να χωλαίνει, με τον Μεξικανό να παίζει δίπλα στον Μπαλάφα. Προηγουμένως στο 47΄ο Καπετάνος από βαθειά μπαλιά του Μπαλάφα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ όμως που επιχειρεί αποκρούει σε κόρνερ ο Χαρμπούνο, ενώ  ο ίδιος στο 56' από καλή θέση μόνος δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο του Ατρομήτου.

Ενα λεπτό νωρίτερα ο… Άρτσε είναι αυτός που σταματάει άθελά του φυσικά, την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του Χαρμπούνο που είχε εξουδετερωθεί, στο σουτ του προωθημένου Αντονιάν.

Η ΒΕΡΟΙΑ προσπαθεί να δώσει συνέχεια σ' αυτή την επιθετική της δραστηριότητα, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς αντίκρισμα όμως, αφού οι παίκτες της δεν μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, κάτι που επιφέρει και τον εκνευρισμό σε αυτούς και στον κόσμο που γκρινιάζει στην κερκίδα και δεν είναι ότι καλύτερο κάτι τέτοιο.

Ο Σέρβος τεχνικός της «Βασίλισσας» βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει, ρίχνει στο παιχνίδι τον ΜπελαΪντ στο 73' στη θέση του Μπαλάφα, φέρνοντας τον Στόιτσεφ δίπλα στον Αρτσε και πηγαίνοντας τον Σαρπόνγκ δεξιά. Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του ο Ατρόμητος στο 75΄φθάνει πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Λεταλέκ με κεφαλιά από κοντά δεν μπορεί να σκοράρει.

Στο 82' θα γίνει η τρίτη αλλαγή για τη ΒΕΡΟΙΑ, η οποία ειναι αναγκαστική, λόγω του τραυματισμού του Βασιλαντωνόπουλου, τη θέση του οποίου πήρε στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σισοκό. Οι Βεροιώτες στο τελευταίο 10λεπτο εντείνουν την πίεσή τους προς την περιοχή του Ατρομήτου και στο 83' ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Κάλβο απο τον Κυβρακίδη, ομως ο διαιτητής Βάτσιος, προς έκπληξη όλων, δίνει φάουλ εις βάρος του παίκτη των γηπεδούχων, δείχνοντας χαρακτηριστικά οτι η μπάλα βρήκε το χέρι του, κάτι που δεν έγινε.

Ενα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα (89') στη δεύτερη επίσκεψή τους στη Βεροιώτικη περιοχή, οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν να πετύχουν το μοναδικό τέρμα τους, το οποίο όμως ξεκίνησε από θέση οφσαϊντ στην οποία βρισκόταν ο Ούμπιντες που πραγματοποίησε τη σέντρα και ο Ντιγκινί με ανενόχλητο το πλασέ έστειλε απο κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Βάτσιος απο την Δυτική Αττική προσπάθησε να "μοιράσει στη μέση το καρπούζι", αφήνοντας όμως με παράπονα τους Βεροιώτες, οι οποίοι φωνάζουν και δικαιολογημένα για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε στη φάση του 83', ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για το γκολ του Ατρομήτου, για το οποίο ισχυρίζονται ότι η φάση ξεκίνησε απο οφσαϊντ. Γι' αυτή την φάση ελέγχεται ο πρώτος βοηθός Νικολακάκης απο το Ηράκλειο. Με σωστές υποδείξεις ο αλλος βοηθός Πάτρας απο τον Σύνδεσμο Μακεδονίας.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος (82’ λ. τρ. Σισοκό), Καλί, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Μπαλάφας (73’ Μπελαΐντ), Τομάς (49’ λ. τρ. Άρτσε), Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ, Κάλβο, Καπετάνος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα, Πλατέλλας (77’ Ντιγκινί), Ούμπιδες, Λημνιός (89’ Βασιλείου), Ντάουντα (68’ Λε Ταλέκ)