ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1368 φορές

Καταδικαστική (;) ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ στη Λιβαδειά

ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Δεν κατάφερε να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία στο ντέρμπι σωτηρίας της 26ης αγωνιστικής ηττήθηκε με 3-1 από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Οι παίκτες της «Βασίλισσας» έδωσαν τα πάντα για να μην χάσουν, προδόθηκαν όμως από την άμυνά τους, που σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν η «αχίλλειος τους πτέρνα», ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι βρέθηκαν αντίπαλοι με την διαιτησία, αυτή την φορά του Αθηναίου Παπαπέτρου, που έκανε δώρο στους γηπεδούχους τα δύο από τα τρία τέρματα που πέτυχαν, τους προστάτευσε από κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα και κράτησε μόλις 3΄καθυστερήσεις αντί για 10΄το λιγότερο (αναλυτικά τα κραυγαλέα λάθη του στο κεφάλαιο ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ).  

Πλέον οι Βεροιώτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, καθώς οι Βοιωτοί ξέφυγαν στο +6, φτάνοντας τους 22 βαθμούς.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ να παίζει επίσης με ένα 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Λόπεζ, με τους Βασιλαντωνόπουλο και Ασίγκμπα να είναι το δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα. Οι δυο στόπερ ήταν οι Καλί και Σισοκό. Μπροστά από την άμυνα αγωνίστηκαν οι Τόμας, Μπαλάφας και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Κάλβο, Σαρπόνγκ και Στόιτσεφ με τον Καπετάνο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Στην επανάληψη και μετά το 1-0 (66΄), έβγαλε τον Στόιτσεφ και πέρασε στον αγώνα τον υψηλόσωμο Κωνσταντινίδη δίπλα στον Καπετάνο, αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-4-2, ενώ στο 2-1(88΄), τα έπαιξε όλα για όλα, αφού έριξε στο παιχνίδι τον Μίλιεβιτς στη θέση του Μπαλάφα, παίζοντας στην ουσία με ένα αμυντικό χαφ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένη την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Βέροια να είναι πιο κινητική και επιθετική στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα στο 2΄με το πολύ ωραίο σουτ  του Κάλβο,  με τους γηπεδούχους να ανταποδίδουν στο δεινοπαθούσαν για να «φτιάξουν» φάσεις., στο 41’ με τον Τόνι Σίλβα που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καλί βγήκε μόνος του με τον Λόπεζ, πλασάροντας άουτ.

Μεταξύ των δύο φάσεων που περιγράψαμε, οι δύο ομάδες δεινοπαθούσαν για να «φτιάξουν» φάσεις και έτσι μοιραία, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των,στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο άφησε την «σφραγίδα» του ο διαιτητής Παπαπέτρου, ο οποίος στο 28΄δεν απέβαλε τον Ουόν που χτύπησε στο πρόσωπο τον Λόπεζ, περιοριζόμενος στην κίτρινη κάρτα

Στο β' ημίχρονο κάθε ευκαιρία γινόταν γκολ. Ο Μιλιάζες άνοιξε το σκορ στο 51' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο δεν έπρεπε να δωθεί και γιατί δεν υπήρξε παράβαση από τον Καλί πάνω σον Καλτσάκαι γιατί έγινε έξω από την Βεροιώτικη  περιοχή.

 Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αντιδράσουν και έτσι οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να διαχειριστούν το προβάδισμά τους για ένα εικοσάλεπτο, ωστόσο στο 71' ήρθε η πολυπόθητη ισοφάριση για την «Β ασίλισσα». Ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε φάουλ και ο Καπετάνος που ακολούθησε πολύ ωραία την φάση πετάχτηκε και με πλασέ δεν χαρίστηκε ισοφαρίζοντας σε 1-1, δίνοντας πολλές ελπίδες να φύγει αήττητη από τη Λιβαδειά.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε γιατί οι του Λεβαδειακού ήθελαν περισσότερο τη νίκη και «σκύλιασαν « για αυτήν. Έτσι  στο 77', αφού ο Παπαπέτρου παραβλέπει ένα φάουλ επάνω σον Βασιλαντωνόπουλο, ο Καραμπουέ που μπήκε αλλαγή συνεργάστηκε άψογα με τον Γιουσούφ, που έβγαλε μόνο τον Βασιλείου, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος μπροστά στην κενή εστία της ΒΕΡΟΙΑΣ και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Μετά το 2-1 δεν γίνεται παιχνίδι, αφού οι παίκτες των γηπεδούχων κάθε λίγο βρίσκονται στο έδαφος για να ροκανίσουν τον χρόνο, με τον Παπαπέτρου να δείχνει μόνο 3΄καθηστέρηση!!!

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιακουμάκης στο 90'+2, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Αθηναίος ρέφερι Τάσος Παπαπέτρου, έκανε ότι ήταν δυνατό ώστε ο Λεβαδειακός να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.

Έπαιξε καθαρά έδρα αφήνοντας ατιμώρητο πολλές φορές το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ με ευκολία έδειχνε την κίτρινη κάρτα στους παίκτες της «Βασίλισσας».

Αποκορύφωμα το πέναλτι στο 37΄που δεν έδωσε στην ανατροπή του Στόιτσεφ από δύο αντιπάλους του,το πέναλτι  που με σχετική ευκολία έδωσε εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ, το οποίο θα μπορούσε , αν και δεν υπήρξε παράβαση από τον Καλί, να το δώσει φάουλ έξω από την περιοχή, ενώ στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, προηγήθηκε φάουλ στον Βασιλαντωνόπουλο, που δεν δόθηκε, ενώ στη συνέχεια της φάσης υπήρξε οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε από τον αρμόδιο α΄ βοηθό.

Επίσης στο 28΄δεν απέβαλε τον Ουόν που χτύπησε στο πρόσωπο τον Λόπεζ, περιοριζόμενος στην κίτρινη κάρτα, ενώ στο τέλος του αγώνα κράτησε μόνο 3΄καθυστέρηση, την στιγμή που οι παίκτες των γηπεδούχων μετά το 2-1 βρισκόταν συνεχώς στο έδαφος.

Με λάθη ο α΄βοηθός Καλφάκης από τα Χανιά, με σωστές υποδείξεις ο Ζησιμόπουλος από τον Πειραιά  

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Καλτσάς, Τόνι Σίλβα, Σουμπίνιο (71’ Καραμπουέ), Γιουσούφ (89’ Καραχάλιος), Βασιλείου (86’ Γιακουμάκης).

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεζ, Ασίγκμπα, Καλί, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας (82’ Μίλιεβιτς), Τόμας, Τόνι Κάλβο, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (66’ Κωνσταντινίδης), Καπετάνος.