ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1501 φορές

Δεν τα παρατάει η "Βασίλισσα", 3-0 τον ΠΑΣ!

Ζωντανές διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες που έχει για παραμονή στην κατηγορία η ΒΕΡΟΙΑ, επικρατώντας δίκαια με 3-0 εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι "κυανέρυθροι" καθάρισαν το ματς στο πρώτο μέρος με τα τέρματα των Καπετάνου (20') και Σαρπόνγκ (36'), ενώ στο δεύτερο μέρος πρόσεξαν περισσότερα τα νώτα τους και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί.

Στο 75' ο Τόνι Κάλβο σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σουλέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Με την ίδια 11άδα που ξεκίνησε το προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αντιμετώπισε η ΒΕΡΟΙΑ τα Γιάννινα.

 Ο Λόπεζ έκατσε κάτω από τα δοκάρια, πλάγιοι μπακ αγωνίστηκαν οι Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα και κεντρικοί αμυντικοί οι Καλί, Σισοκό. Στο ν χώρο του κέντρου αμυντικάχαφ ήταν οι Μοαλάφας, Τόμας, με τους Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλβο να κινούνται περιφερειακά, ενώ τον  Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Στην επανάληψη έγιναν τρεις αλλαγές, καθώς και κάποιες εσωτερικές.  

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Νωθρά μπήκαν στο ματς και οι δύο ομάδες. Για αρκετά λεπτά το μόνο που γινόταν ήταν η μπάλα να μένει στον χώρο του κέντρου και η κατοχή να αλλάζει. Τα λάθη ήταν πολλά και καμία εκ των δύο ομάδων δεν είχε ρυθμό και δεν γινόταν επικίνδυνη.

Τελικά στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα μπήκε και γκολ. Στο 20' ο Στόιτσεφ βρήκε τον Καπετάνο και εκείνος έκανε το 1-0 με την αντίδραση του Μαυροπάνου να είναι κακή. Ο Πετράκης άλλαξε αμέσως σχηματισμό και προσπάθησε μέσω του ρόμβου να βελτιώσει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το τελευταίο δεν συνέβη... Ο Κοζορώνης πήγε στα χαφ, προσπάθησε να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η μοναδική αντίδραση των Ηπειρωτών ήταν μία καλή συνεργασία των Γιάκου-Κόντε με το Ισπανό να μη νικά τον συμπατριώτη του Λόπεθ.

Η Βέροια κοντρόλαρε το ματς χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο και στο 36' έγινε και το 2-0 με προσωπική ενέργεια του Σαρπόνγκ, ο οποίος εξέθεσε τον Μιχαήλ. Ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά μετά είχε και μία καλή εκτέλεση φάουλ. Ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν έπαιρναν πολλά από την άλλη πλευρά από τον Κάλβο.

Έχοντας κάνει το καθήκον της στα πρώτα 45 λεπτά η Βέροια άλλαξε εντελώς την προσέγγισή της στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο μπήκε με μοναδικό σκοπό να διατηρήσει το υπέρ της σκορ. Έτσι άφησε την μπάλα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον περίμενε στο δικό της μισό.

Οι Ηπειρώτες για περισσότερα από 20 λεπτά άλλαζαν πάσες και έψαχναν διαδρόμους, αλλά επί της ουσίας κατάφερναν τίποτα. Δυσκολεύονταν να φτάσουν ακόμη και σε τελική προσπάθεια από τη στιγμή που κανένας παίκτης τους δεν το έπαιρνε πάνω του και δεν έκανε μία προσωπική ενέργεια για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Χαρακτηριστικό της... φλυαρίας του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ότι οι πραγματικά καλές στιγμές ήρθαν για τη Βέροια, η οποία φλέρταρε με το τρίτο γκολ. Στο 74' ο Σαρπόνγκ δεν νίκησε τον Πασχαλάκη, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κάλβο είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η μοναδική απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν μία καλή κεφαλιά του Κόντε. Ωστόσο, ο Ισπανός για λίγα εκατοστά αστόχησε και έτσι τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Βέροια έπαιξε με τον χρόνο, δεν απειλήθηκε ξανά και πήρε έτσι το τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τίκας (Καρδίτσας), βοηθοί του οι Κουράκης (Ηρακλείου) και Δίπλαρης (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ο Τζήλος (Λάρισας), που τα πήγαν πολύ καλά.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί 80’ (Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46’ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64’ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58’ Βιντάλ), Ακόστα.